Christopher NolanI

Christopher Jonathan James Nolan

8,7
32 691 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Christopher Nolan

Na pewno jest zdolny,jego "Bezsenność" była świetna,ale nie mogę mu wybaczyć wywiadów,w których się przechwalał,że tylko on teraz robi właściwego Batmana.To co było wcześniej-marne,on zrobił jedynie słuszną wersję.Non comments.

Marisa

Widziałam z nim parę wywiadów i jedyne, co z nich można było wywnioskować to to, że facet wierzy w to co robi i zdaje sobie sprawę z tego, że będzie to coś nowego, może nawet wizjonerskiego (a jeśli się z tym nie można zgodzić, to czy wielu artystów potrafi całkowicie obiektywnie ocenić swoją pracę?), co z pewnością zyska nowe rzesze fanów. Nie przypominam sobie wywiadu, w którym krytykowałby pracę Burtona, bo na Schumachera może się zżymać, kogo obchodzą jego "Batmany".

Lady_Snape

Czytałem z nim wywiad. Sprawia wrażenie zarozumialca, nie wzbudził we mnie sympatii. Ale kogo to obchodzi... Ważne że jest młodym, uzdolnionym reżyserem i scenarzystą. Przecież on ma dopiero trzydzieści parę lat! Robiąc "Memento" miał 30. Wydaje mi się, że dopiero gdy dojrzeje jako reżyser i nabierze doświadczenia to dopiero wtedy pokaże na co go stać. Mam nadzieję, że będzie robił równie dobre, a nawet i lepsze filmy niż dotychczas. I nie obchodzi mnie czy jest zarozumiały.

Marisa

ludzie mylicie prowokazje z arogancją, młode pokolenie reżyserów rządzi się swoimi prawami

użytkownik usunięty
phantasmagoron

ale to fakt, że zrobił jedyną słuszną wersję Batmana :] poprzednie zy to Burtona (choć świetne) czy Shumachera (denne) nie miały za wiele wspólbego z komiksem. Batman Begins jak najbardziej ma :)

Marisa

Widziałem wiele wywiadów z Nolanem i wcale nie zrobił na mnie wrażenia zarozumiałego reżysera. On po prostu jest świadomy tego, co robi i nie musi wciąż podkreślać, że ma szczęście pracować jako reżyser. Bo że ma talent i wizję robienia filmów, to chyba jest wiadome i on o tym doskonale wie, ale nie jest wcale arogantem i nie dyskryminuje dokonań innych filmowców. Ja przynajmniej tego dotąd nie zauważyłem.