Dagmara Dominczyk

Dagmara Domińczyk

7,2
5 152 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Dagmara Dominczyk

Ostatnio widziałem z nią jakiś wywiad na TVNie, rano, była z tym mężem. Bardzo taka skromna kobieta, wręcz przypałowa. Chichrała się jakoś dziwnie, jak jakaś wieśniaczka, sprawia wrażenie takiej skromnej, typowej kobiety co to sobie mieszka w mieszkaniu i se mieszka. Jestem bardzo zaskoczony bo myślałem, że to jakaś panna z manierami, aż mnie trochę zdziwiło, że ją tam jakiś gwiazdor posiadł, bo oni to raczej lecą na kozackość i nonszalanckość i na sexdupowość. Kurczę, spoko w sumie. Jestem miło zaskoczony.

1
Piotrek4

Też to zauważyłam. Poczytałam jej komentarze na Twitterze i jestem trochę zaskoczona, Miałam ją za inną osobę. Inne wrażenie sprawia.

Piotrek4

Gadała jak na ploteczkach z "psiapsiółkami" o.O, a tu wydawałoby się wywiad w miarę poważny (jak na śniadaniową tv) o.O
Porównując sposób wypowiadania się Dagmary i męża to przepaść totalna, klasa u niego, "wieśniackość" u niej (niestety i szkoda) i to poprawianie włosów takie natrętne. Powinna popracować nad sposobem wypowiadania się i ukrócić te "wieśniackie" ruchy, chichy, tiki.

pixi222

Oglądam ten wywiad i może to właśnie ten bezpośredni sposób bycia tak polubił (pokochał? :P) Patrick Wilson? Wcale się chłopowi nie dziwie, że woli naturalną i normalną kobietę zamiast zmanierowane hollywoodzkie gwiazdki.

pixi222

Co druga wypowiedź tu na forum zarzuca jej "wieśniackość" . Nie ma innego wyrazu w języku polskim który by trafniej określił DD? Bo ten wyraz nie jest miły i z pewnością niesprawiedliwy.

kasjan45

Taki to przymiotnik opisujący pewne specyficzne zachowanie, ale dawno już niemający nic wspólnego ze wsią ;) (Sama jestem ze wsi)

pixi222

Dokładnie. Poza tym Dagmara jest z Kielc, ja zresztą też jestem z Kielc :).

Nie użyłem tego słowa w dosłownie negatywnym jego znaczeniu czy w zarzucie pochodzenia, sam zresztą nie łącze wieśniactwa z pochodzeniem bo znam wielu ludzi z miasta, a któzy są największymi wieśniakami, a ludzi ze wsi, co są świetnmymi normalnymi osobami. Aczkolwiek ma to jakieś negatywny wydźwięk, bo uważam te zachowania za coś niepotrzebnego, ale podkreślam też, że - mimo to - Dagmara jest super osobą i więcej takich. Poza tym, temat ten odnosi się tylko do jednego wywiadu, a nie całości Dagmary.

Piotrek4

super kobieta

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Piotrek4

ja tez jestem zaskoczonym, ze piszesz w tak nielogiczny sposob

black_bastard

Co racja, to racja

Piotrek4

Mam wrażenie że mimo swobodnej polskiej nuty w jej zachowaniu konwencjonalnie oparła się wrażeniu że jest w Oprah W
W. Show. Stąd te kuksance i protekcjonalne traktowanie męża w świetle kamer... już wiem - ona po prostu poczuła się jak na prowincji i się wyluzowała bo kiedyś tak bardzo odstawaliśmy poziomem kultury medialnej od stanow że do głowy jej nie przyszło być taką jaką chcą ją widzieć. Była sobą na swój uroczy sposób. A co do tego jaką jest aktorką to może oceniajmy jej grę na ekranie.

Piotrek4

jaka wieśniackość? Aż obejrzałam wywiad z nimi z ciekawości, taka uśmiechnięta, zadowolona z życia dziewczyna, nie zjedzona przez "sukces, kasę i sławę", a mąż patrzy z uwielbieniem. Tylko podziwiać :)

Piotrek4

A ja odniosłam całkiem inne wrażanie wydawała się bardzo zdenerwowana wywiadem może dlatego się tak zachowywała. Bardzo skromna kobieta a jej mąż fajny facet aż się miło na nich patrzyło.

Piotrek4

Jestem pod wrażeniem wypowiedzi

Piotrek4

synonim skromnej to twoim zdaniem przypałowa ?

maciekb80

Nie synonim. Ok, źle to napisałem, masz rację.

Piotrek4

miło słyszeć :)