Daniel Day-Lewis

Daniel Michael Blake Day-Lewis

8,9
31 203 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Day-Lewis

Dlaczego? To wręcz niemożliwe. Czy ludzie na filmwebie nie dostrzegają jego mistrzostwa?

other_disasters

Mało znany jest.

Sebu_BGZ

W Polsce of kors :)

Sebu_BGZ

Ta Polska, to jakiś zaścianek świata ...

użytkownik usunięty
other_disasters

LOL, ale idiota

i kto to mówi. trochę szacunku do innych ludzi nie boli

użytkownik usunięty
other_disasters

szanuję tych co na to zasłużyli, trochę szacunku do Narodu też nie boli, zaściankowcu.

Nie boli, ale widocznie na niego nie zasłużył - oczywiście cały czas mówię w kontekście oceny gry DDL, bo rozumiem, że do tego się odnosisz na tym forum.

użytkownik usunięty
other_disasters

nie, mówię o twoim stwierdzeniu, że "Polska, to jakiś zaścianek świata". nie zasłużyłeś to ty, by na tej ziemi żyć.

To chyba jednak nie zrozumiałeś o co mi chodziło, bo użyłam tych słów odnosząc się do ludzi, którzy oceniali DDL i okazało się, że jest dopiero na 18 miejscu w rankingu. Proponuję sprawdzić definicję słowa sarkazm. Bardzo trudno dyskutuje się z osobami, które są potrafią tylko atakować i obrażać. Poczucie humoru i dystans się przydają w życiu.

użytkownik usunięty
other_disasters

18 miejsce nie świadczy o tym, że ludzie go nie znają. proponuję wyprowadzić się z kraju, lemingu.

Przez takich jak ty, to chyba nie taki zły pomysł. Proponuję zakończyć tę "dyskusję", bo jest niestety bezowocna. Załóżmy, że masz oczywiście rację we wszystkim, jestem zaściankowcem, lemingiem itp. Dziękuję.

użytkownik usunięty
other_disasters

tu nie ma co zakładać, mam rację i pogódź się z tym, a nie się licytujesz.

other_disasters

Nio ale, czy w telewizji puszczali jego filmy jakieś oprócz "Aż poleje się krew" i "Gangi Nowego Jorku" ? Mało kto oglądał Boksera, w imię ojca, i moja lewa stopa..... każdy go widział zarośniętego z brodą i wąsami teraz w lincolnie tez chyba przybiera taką charakteryzację, że mało kto go pozna :) a szkoda bo dla mnie top 5 aktorów

other_disasters

On jest wspanialym aktorem i nie gra w jakichc glupotach typu komedie romantyczne.

other_disasters

I jeszcze jak napiszesz Daniel w wyszukiwarce to an 1 miejscu jest Radcliffe....A Lewisa nie widać.

other_disasters

Nie wiem jak krótko trzeba żyć na tym świecie, by nie wiedzieć, że rankingi opierają się na popularności, a filmweb nie jest zamkniętym portalem, tylko dla specjalistów z branży filmowej.

Ja dowiedziałam się o istnieniu DDL dzięki filmowi Lincoln, czyli jakieś 2 m-ce temu i nie ja jedyna.

dzebedisa

to polecam jego najwybitniejsze role skrajnie inne od ostatniej w Lincolnie -Aż poleje się krew (choć film to kino ciężkiego kalibru) ,W Imię Ojca ,Moja Lewa Stopa ,Gangi Nowego Jorku czy ballada o jacku i Rose (film nie najlepszy niestety ale Daniel fenomenalny) .
magazyn Time wybrał go ostatnio najlepszym aktorem wszech czasów -warto znać .Pozdrawiam:)

dzebedisa

"Ja dowiedziałam się o istnieniu DDL dzięki filmowi Lincoln, czyli jakieś 2 m-ce temu i nie ja jedyna."

Hehe, dokładnie. Nie jedyna :)))
Ja też dopiero przy okazji "Lincolna" Go poznałam. Ale jak już poznałam, to z miejsca wgniótł mnie w ziemię. Totalnie.
Niby widziałam kiedyś "Moja lewa stopa", ale to było dawno i jakiś fragment, bez szans na zapamiętanie Daniela.
Teraz nadrabiam.. :)

PanLeszek_2

już 18!

other_disasters

Niedługo będzie 14.

other_disasters

Zagrałby w jakimś gównie dla upośledzonych nastków typu Igrzyska śmierci czy Zmierzch, wjechał by do pierwszej 10 ki w tydzień.
To jest aktor poważnych ról, poważnych filmów (zauważcie jak rzadko gra) dla dojrzałych widzów, a oni nie logują się w większości na filmwebie żeby pkt nabijać i walczyć o miejsce w rankingu dla sezonowego idola.