Daniel Day-Lewis

Daniel Michael Blake Day-Lewis

8,9
30 869 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Day-Lewis

Trzy oscary za role pierwszoplanowe to prawdziwy wyczyn! Mam nadzieję, że w ciągu kilku lat Daniel wskoczy na pierwsze miejsce w rankingu aktorskim.

Savio_Dan

Król a raczej prezydent aktorstwa.

Savio_Dan

Co za dzień. Wstaję wcześnie rano i dowiaduję się, że DDL zdobył Oscara. Nie mógł się zacząć lepiej :)

gowniarz_wyniosly

Specjalnie o szóstej wstałem, żeby dostać tą wspaniałą wiadomość. :D W ogóle Phoenix jakoś miał wyj ebane na to rozdanie.

Savio_Dan

Dla mnie to Phoenix był największym konkurentem dla Lewisa, ale ten werdykt mnie cieszy. Co do Joaquina, od dawna mówił, że Oscary to gówno, więc mu się nie dziwie.

gowniarz_wyniosly

Ciekawe, czemu kiwał głową na nie, kiedy przedstawiono go, że jest nominowany.

Savio_Dan

Może bierze przykład z Kazika, który też olewa wszystkie nagrody typu Fryderyki.

gowniarz_wyniosly

Żeby tylko znał Kazika to by było super. :P

Savio_Dan

Mógłby razem z Kazikiem zagrać w kontynuacji Sarniego Żniwa. No i oczywiście Day Lewis jako ten zły - Betonowy Andrzej, czy cuś.

Hnyszard

Atomowy Daniel.

gowniarz_wyniosly

Na szczęście każdy ma swój rozum i widzi, że Phoenix to jest aktorska czołówka. Oscary nie są do tego potrzebne. Ja nadal nie mogę odżałować, że DDL nie dostał Oscara za Gangi. Nadal utrzymuję, że to jego najgenialniejsza rola.

Calcs

Woopsy Daisy!

Savio_Dan

Moim skromnym zdaniem nie zasłużył, ale niech mu będzie. Przynajmniej dostał owacje na stojąco, które powinien mieć już po TWBB.