Daniel Day-Lewis

Daniel Michael Blake Day-Lewis

8,9
31 203 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Daniel Day-Lewis

wszędzie gra tak samo i jest niesamowicie sztuczny
Russel krowa zjada go w przebiegach

zwierz_5

Russel musi zjeść jeszcze kilka stad krów i wypić cysternę mleka, może wtedy.... na razie jest za cienki.

zwierz_5

Taa, a "W Imię Ojca" gdzie gra ten "sztuczny" aktor, oceniłeś na 10. Rozdwojenie jaźni, panie zwierz?

Daniello_

WIESZ CO TO ZNACZY WSIĄKNĄĆ W ROLĘ ? ??
BO TYLKO DANIEL TAK POTRAFI !!!

np; w filmie Moja lewa stopa do tego stopnia że obstawał przy pozostawaniu na wózku inwalidzkim nawet pomiędzy kręceniem kolejnych scen - integracja z rolą to jest to !

Arti58

Zgadzam się z Tobą Arti58 w 100%, ale następnym razem zaznacz "odpowiedz" na głównego posta, a nie mojego, bo jak dostałem maila, to się zdziwiłem, że ktoś na mnie krzyczy :D

Daniello_

ziomek przecież jest jak byk na dole :)
w odpowiedzi na post: Daniello_

Arti58

No ale ja wiem, że Day-Lewis jest zarąbistym aktorem, w moim prywatnym rankingu najlepszym, to założyciel tematu próbuje nam wmówić, że jest słaby :) Twoja odpowiedź powinna raczej być kierowana do niego :P

Daniello_

sory ziomek masz racje nie wiem co mi się ujebało w bani ze... ehh szkoda gadać ( źle spojrzałem hahaha )
tak to było od założyciela tematu który nie wie co to jest gra aktorska , albo po prostu dobrej gry nie dostrzega :)
Daniel 9/10 jest u mnie w pierwszej trójce :)

Arti58

Chcę poznać twój ranking: pierwszą piątkę powiedzmy :)

ntx

proszę bardzo :)

Leonardo DiCaprio
Daniel Day-Lewis
Al Pacino
Robert de Niro
Christian Bale
Denzel Washington
Rusell Crowe
Tom Hardy

Arti58

Zamieniłabym miejscami Denzhola z Dikarpiem ;)
Nie naśmiewam się, p
I brakuje mi Hopkinsa!

ntx

nigdy w życiu taka zamiana :) Leo jest mistrzem kreacji :) obejrzałem z nim prawie wszystko i doceniam jego talent aktorski a przede wszystkim rozwój jego kariery i dobór ról ...co sprawiło że zacząłem go coraz bardziej lubić :)
chociaż od samego początku posiadł mnie rolą Jima Carrolla to później się chwiał jeszcze Titanic po drodze ale po zatopieniu statku ...kolejne role pokazały jakim jest aktorem, jeśli ktoś cały czas ma go za amanta Jacka z Titanica to jest sam pewnie zakompleksionym ignorantem hehehe
w gre wchodzi ew. zamiana Bale Denzel :)

oooo faktycznie o Hopkinsie zapomniałem no i dorzuciłbym jeszcze Cruisa za jego satrę role :)
pzdr

Arti58

Edwarda Nortona też dorzuć :)

Arti58

żal, co to za ranking bez mistrza Kevina

jankotelegazeta23

Racja Russel Krowa słabszy :)

polneri

Kroł to największa pomyłka, lecz prócz Boba(tego z przed 15 lat), Ala i Daniela reszta też jest słabsza :)
Ostatnio obczaiłem jak mistrz Kevin naśladuje jednego z największych czyli O'Toole'a:
http://www.youtube.com/watch?v=SD4wa246JLg&feature=player_detailpage#t=303s

zwierz_5

slabe i nudne

zwierz_5

trolololo

użytkownik usunięty
zwierz_5

Russel? Ten arcy-drewniany aktor? Nie żartuj sobie z nas.

zwierz_5

To jest prowokacja. Koleś określił Lewisa dokładną odwrotnością tego czym jest - sztuczność, gdy ten słynie właśnie z naturalności w grze oraz że gra tak samo, gdy wiadomym jest, że Lewis gra zawsze inaczej. Autor doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że Lewis to wybitny grajek.