Danuta Szaflarska

8,4
15 793 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Danuta Szaflarska

Własnie przed chwilą skończyłem oglądac PORA UMIERAĆ. Pani Danuta była niesamowita. Niesamowite jak znakomicie "się trzyma" jak swój wiek. No własnie jakie było moje zdziwienie kiedy po obejrzeniu filmu wszedłem na tę stronę i zobaczyłem, że to własnie dzisiaj obchodzi 93 (!) urodziny!

200 lat Pani życzę i obyśmy jeszcze nie raz ujrzeli Panią na wielkim ekranie! :)

globus

A czytałam właśnie z nią wywiad i wychodzi na to że urodziła się 6 lutego ale wpisali jej w dokumenty 20 lutego i tak już zostało:
"Rz: Kiedy patrzy się na pani życie, wydaje się, że słowa Wisławy Szymborskiej "Nic dwa razy się nie zdarza" nie mają do niego zastosowania.

Rzeczywiście, mam podwójną datę urodzenia. Urodziłam się 6 lutego, a wpisano mi 20. Studiowałam najpierw w Szkole Handlowej, a potem w PIST, moim drugim filmem były "Dwie godziny", dwukrotnie grałam Podstolinę, miałam dwóch mężów, mam dwie córki i dwóch wnuków. W Gdyni zdobyłam dwie nagrody za role drugoplanowe."
Też jestem pełna podziwu bo moja babcia jest ponad 10 lat młodsza a umysłowo jest już na etapie niemowlaka, w ogóle nie ma z nią kontaktu, miażdżyca kompletna, a tu proszę kobieta 93 lata i taka sprawna i jeszcze główne role w filmach gra, naprawdę niesamowite.