Danuta Szaflarska

8,4
15 691 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Danuta Szaflarska

Skąd się ona wzięła w top 100 i to na 1 miejscu . Gra w jakimś serialu czy komedii
romantycznej , czy jak ? Jeszcze raz się pytam "O co kaman???"

BloodHamster

Jest Polką i jest stara, co w zupełności wystarcza filmwebowym głąbom, żeby była ona na pierwszym miejscu.

poohatchful

Można by zrobić oddzielny ranking polskich aktorek, bo polacy (inni niż my) się chcą dowartościować

BloodHamster

Dokładnie, o co chodzi?

BubelCk

Mi się wydaje, że filmwebowym głąbom, takim jak wy, przeszkadza to, że Polska również posiada fenomenalne aktorki. I jeśli uważacie, że choć trochę znacie się na kinie, to nie piszcie "o co kaman", bo się ośmieszacie.

justyna92_filmweb

ale jaki wstyd?! to jest jakieś nieporozumienie żeby ona była tak wysoko w rankingu. przecież ona nigdzie poza Polską nic nie znaczy, a to jest ranking światowy a nie polski.

.Invicta.

Ale Filmweb jest Polski, a nie światowy :]

.Invicta.

A od kiedy to czy się znaczy coś poza Polską świadczy o tym czy jest się dobrym aktorem, muzykiem, pisarzem, etc.? Justin Bieber jest znany na całym świecie i co, przez to jest wspaniałym piosenkarzem, który powinien znaleźć się na pierwszym miejscu? No proszę was! Ośmieszacie się tylko. A akurat Pani Danuta Szaflarska jest aktorką dobrą, która uratowała swoją osobą wiele filmów. Za przykład mogę podać chociażby Pora Umierać - chociaż film był bardzo dobrą produkcją to gdyby rolę starszej pani dostał ktoś inny mógłby on być gorszy i to o wiele gorszy.
No ale... Tkwijcie dalej w swym przekonaniu, że trzeba grać w jakichś serialach puszczanych w telewizji albo być znanym za granicą, żeby być kimś.

.Invicta.

ty to jakiś ograniczony(na) jesteś chyba.

BloodHamster

Wystarczy fakt, że jest jedną z najwybitniejszych polskich aktorek. Te wszystkie pseudo-aktoreczki jakby zebrać do kupy to i tak będzie im jeszcze wiele brakowało do pani Danuty.

BloodHamster

Co jakiś czas zdarza się, że jakiś średnio znany film, aktor, bądź aktorka dostają się nagle do TOP 100, ale to tylko dlatego, że liczba oddanych głosów przekroczyła 1000. Później wkraczają antyfani i swoimi jedynkami wszystko "naprawiają". Tak to już jest w tym naszym FilmWebie.

Choć nie ukrywam, że akurat Danuta jest jedną z moich najbardziej ulubionych aktorek starszego pokolenia i tym właśnie filmem podbiła moje serce.

Dimond

I tak szybko wyleciała z 1 miejsca.

BloodHamster

Cudze chwalicie a własnego znacie !

BloodHamster

Jak czytam takie posty to naprawdę krew mnie zalewa, seriale ?? komedie romantyczne ?? Ty wiesz ile Pani Danuta ma lat ? to nie jest ranking za ostatnie 5 czy 10 lat ale za całokształt, pewnie nie widziałeś żadnego filmu z tą aktorką więc sie nie wypowiadaj, obejrzyj np. Zakazane piosenki, Korczaka albo Doline Issy to może zobaczysz że jest aktorką wybitną i zasługuje na tą pozycje, chociaż widze że skoro dla Ciebie Weronika Rosati jest najwyżej ocenianą aktorką to nie mamy o czym gadać ...

Kreciko

Ona rok temu była TOP 1? :O

BloodHamster

Ta „ona” jest 10 razy lepszą aktorką od Bonham Carter i większości szrotu z tego pseudotop 100.

BloodHamster

Dokładnie, jak weszłam na zakładkę "TOP aktorki" i zobaczyłam to co zobaczyłam to (bez urazy) pierwsze co pomyślałam "Zmarło się kobiecie?"
Ale widziałam ją w kilku filmach na przestrzeni dziesięcioleci i trzeba przyznać, że jest aktorką bardzo dobrą:D

BloodHamster

Smutne...
O co kaman?
,,Pora umierać" i wszystko jasne.

kacperpiotrkow2

W Danucie Szaflarskiej właśnie przy " Pora umierać " zakochałam się bez granic. Podejście typu ' serial ' czy 'komedia romantyczna' to mam nadzieje słaby żart lub prowokacja, bo resztki wiary w ludzkość nie pozwalają mi wierzyć w to co czytam. "Pora umierać " pociągnęła mnie do zapoznania się z innymi rolami i dla mnie jest ona wspaniałą aktorką ze starej szkoły, prawdziwe aktorstwo które w dzisiejszych czasach już zanika. Szkoda, bo myślę, że znajdzie się wiele osób które nad tym ubolewają i dużo by dały za podziwianie kompletnego aktorskiego kunsztu zamiast bełkotów kolejnych panienek znikąd.

użytkownik usunięty
BloodHamster

Jak śmiecie mówić tak o Pani Danucie Szaflarskiej?!! Ta kobieta oprócz tego, że jest aktorką brała też udział w powstaniu warszawskim walczyła o wolną Polskę!!!
A wy piszecie:
-„jest stara”
- „przecież ona nigdzie poza Polską nic nie znaczy, a to jest ranking światowy a nie Polski”.
Jak możecie tak pisać?! Chyba, co niektórzy tu nie mają sumienia czy co?