Czemu jest nominowana do Orłów za najlepszą główną rolę kobiecą w Pokłosiu, przecież zagrała tam
chyba z 2 minuty.
Polska kinematografia jest na tyle uboga iż trzeba nominować choćby tych którzy nie zabawili na ekranie więcej niż 5 minut.
Słuchajcie ona ma prawie 100 lat ! I zagrała bardzo dobrze ten epizod w "Pokłosiu", mimo swojego "megasędziwego" wieku.
To się daje wtedy nagrodę honorową za całokształt gry aktorskiej a nie robi się takie pokazówkowe komedie jak nagroda za słownie kilku zdaniową rolę.
Pani Danuta dostała Nagrodę Orły za całokształt właśnie pewnie oglądaliście tylko 1 część w 2 uroczyście jej wręczono i telefonicznie skontaktowano. Jezu nawet ludzie żałujecie komuś nagród. Pani Danuta zasługuje na wszystkie nagrody i na szacunek.
Proszę czytać ze zrozumieniem. Z mojego posta nie wynikało że odbieram jej nagrodę za całokształt który patrzą po ocenionych z nią filmach niemal ledwo znam tylko o nagrodzie za "główną rolę kobiecą" jak wspominano wyżej.
I wyjaśniam że nie oglądałem wręczania Orłów bo mam takie gale zazwyczaj równie gdzieś jak relacje z Oscarów, Cannes, Wenecji, Berlina i czego tam jeszcze. Uznałem że ktoś może prawdę co do tej roli kobiecej w konkretnym filmie z gatunku fantasy i tego się czepnąłem jak widzę słusznie sugerując jak już nagrodę za całokształt.
Więcej czytania całości ze zrozumieniem życzę:).
Pozdrawiam.
To nie była nagroda a nominacja. Akurat zarzut o czepianiu się o nagrody napisałam ogólnie do tych o to czepiających dlatego napisałam w liczbie mnogiej. Nawet jakby dostała nagrodę to co zabralibyście by jej?. nie kategorii rola epizodyczna, ale zagrała genialnie to została nominowana za Pokłosie trzeba to uszanować a nie gmerać w szczegółach. Dajcie spokój.