David Fincher

David Andrew Leo Fincher

8,7
24 815 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby David Fincher

Bez dwóch zdań - Fight Club. Za ten film powinien dostać co najmniej złotą malinę, i tyle w temacie

Misio_Rysio

Dlaczego tak uważasz?

Misio_Rysio

W ogóle co to za pie####enie. Ten film był co najmniej bardzo dobry. Świetne kino psychologiczne w którym można się nagłówkować. W moim odzczuciu jego najsłabszy film to chyba Azyl jak już mamy wybierać.

Misio_Rysio

nędzna prowokacja

Misio_Rysio

a to nam się TROLLicho trafiło...

użytkownik usunięty
Misio_Rysio

Fight Club to znakomity film. Zamilknij TROLLU na wieki...

Misio_Rysio

Na FW jeśli masz odmienną opinię to jesteś albo trollem, albo nędznym prowokatorem. Żenada.

DonAndreas

A na imdb? ;)

sceptyk9

nnajgorszy Benjamin Button i Facebook .. najlepszy Siedem, Gra, i Fight Club :D ... a potem dziwka z tatuażem i zodiac i alien3.

DonAndreas

dobra opinia opinią, ale raczej trzeba ją jakoś umotywować.

użytkownik usunięty
DonAndreas

Niech poda argumenty na poparcie zdania, to uwierzę, że to nie prowokacja.

Misio_Rysio

Najgorszy to moim zdaniem Dziewczyna z tatuażem a najlepszy zdecydowanie Fight Club chociaż Siedem i Zaginiona dziewczyna też wymiatają.

Misio_Rysio

Moim zdaniem najgorszym jego filmem jest dziewczyna z tatuazem.

Misio_Rysio

Azyl... ale to głównie z niechęci do Jodie

Misio_Rysio

No to się nie polubimy.

Misio_Rysio

Wg mnie to 'Social network' jest najgorszy. 'Azyl' to dla mnie pozycja obowiazkowa w dorobku Finchera. Najlepszy film? Wciaz jest to niezmiennie 'Siedem'.

Misio_Rysio

Drogi Trollu,

gratuluje dostałeś właśnie Złotą Malinę w kategorii "WPIS BEZ SENSU"

jambojad

Wysil się trochę i sam napisz coś z sensem. W temacie nie widzę cienia trollingu. Normalne pytanie jakie się stawia przy każdym aktorze czy reżyserze. No ale tak, w końcu filmy Finchera to arcydzieła (zwłaszcza Siedem i Fight Club). Nie wolno o żadnym z nich złego słowa powiedzieć w przeciwnym razie będą na Tobie wieszać psy. Tak jak już wcześniej pisano: Jeśli ma się odmienne zdanie na temat jakiegoś filmu, aktora czy reżysera od razu jest się trollem.

sceptyk9

Teraz jeżeli napiszesz coś odbiegającego od głównego nurtu - to jesteś troll albo prowokator. A jak zaczniesz z czegoś żartować to już w ogóle zapomnij. Wyalienują cię.

Troublesome

A ja do tej pory zastanawiam jaki sens jest wychwalania tego reżysera i robienia z niego nie wiadomo kogo. Jedynie jakie tak naprawdę jego filmy mi się podobały i uważam za genialne to: Gra i Podziemny krąg. Nie rozumiem zupełnie fenomenu Siedem. Dobry jest, ale do arcydzieła bardzo mu daleko.

sceptyk9

Moim zdaniem, Fincher nie zrobił ani jednego arcydzieła. Sprawny reżyser z dobrymi pomysłami, ale bez fajerwerków. W dodatku wystrzelał się w latach dziewięćdziesiątych. Nic lepszego od Fight Clubu, Gry i Siedem nie nakręcił. Nie widziałem Zaginionej dziewczyny. Co do Seven - to uwielbiam ten film przez wzgląd na moją sympatię do starych kryminałów, a Siedem jest właśnie trochę stylizowany na takie kino. Tak więc nie jestem w stanie ocenić go obiektywnie.

Troublesome

Uważajmy bo zaraz fani Finchera się na nas rzucą. ;)

sceptyk9

W razie ataku, wylogowanie się będzie dobrym rozwiązaniem. ;p

Troublesome

Fajna hipokryzja chopaki. PS. Niestety ku ubliżeniu waszej szlachetnej beki nie jestem fanatykiem :c

Troublesome

PS: A na temat Zaginionej dziewczyny słyszałem różne opinie.

Misio_Rysio

dla mnie najgorszy był Ciekawy przypadek BB

zrelaxowany85

Co za troll przebrzydły... dla mnie osobiście "Fight Club" to akurat jeden z lepszych jego filmów, a najgorszy, to "The Social Network".

Misio_Rysio

Sam jesteś malina. A tak na serio to chyba nie zrozumiałeś tego filmu. Nie chodzi już o sama historię i scenariusz, ale muzyka, aktorstwo i zdjęcia są na prawde świetne. Aktorzy wspaniale weszli w swoje role. Nie mam pojęcia, dlaczego uważasz go za najsłabszy film ;/

Laleczka_Chucky_LTS

najlepszy film - fight club ;]

Misio_Rysio

Najlepszy - Fight Club
Najgorszy - Zodiac

qiks33

Zodiac był dobry.

Misio_Rysio

Fight Club to moim zdaniem jeden z najlepszych jego filmów. W ogóle mój ulubiony. Równie rewelacyjny jak książka jeżeli nawet nie lepszy.

forek23

najgorszy social network