Doda

Dorota Rabczewska

6,4
4 238 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Doda

Ideał kina to:

a) aktor, niekiedy oscarowy
b) osoba, potrafiąca zrobić z tandetnego scenariusza prawdziwy kunszt
c) niekiedy także osóbka maczajca palce także w muzyce i tym podobnych rodzajach kultury.

Zróćcie uwagę, że nie wspomniałem ani słowa o kasie i urodzie, bo to PRAWDZIWEMU aktorowi jest niepotrzebne. Wchodząc na większość stron o pseudo-gwiazdakch co chwila pojawia się "żadna z niej aktorka, ale przynajmniej ładna"... lub "jest ładna i ładnie śpiewa" - kochani, pamiętajmy że taki pogląd ma z filmwebem wspólnego niewiele. Oceniajmy talent, przede wszystkim talent!! Może być i sam talent wokalny, ale na Boga Wszechmogącego, czy URODA RZĄDZI ŚWIATEM?!
Po pierwsze większość pseudo-gwiazdek byłaby naprawdę ładna, gdyby nie sztab stylistów, któzy na siłę robią z nich lalki. Większość to tak naprawdę plastik - który robi za urodę. Piękne to są moi drodzy Joan Collins czy Elizabeth Taylor. Ale Urodę wspomina się na końcu, bo najpierw samo nazwisko kojarzy nam sie z jakąs filmową kreacją.
A Paris Hilton i Doda? - nazwisko kojarzy mi się ze sztucznością ciała i skandalami. Czy na tym polega aktorstwo i kariera wokalna?

Na domiar złego, żeby pseudogwiazdy wyprowmować włącza się kolejna władza - media. MTV - stacja, znana ze "światowego życia" - dokumentalengo serialu podsumowującego wybryki zepsutego świata pseudogiwazdek. Wprogramach tego typu mówi się o kasie, przede wszystkim kasie, i urodzie jaką to mają nasze pseudogwiazdki - robi się z nich prawdziwe boginie - a młdoe pokolenie łapie się na ten lep zepsucia. Oczywiście jeszcze wcześniej odpowiednio w jak najlepszym światełku prezentują je takie nastoletnie szmatławce jak "Popcorn" czy "Bravo". Naprawdę rzadko, wyjątkowo rzadko pada słowo "utalentowana aktorka czy piosenkarka" w takich środkach przekazu. Owszem trudno mówić o talencie w przypadku pseudogwiazdek, ale jednak jakieś prawdziwe walory należałoby ukazać.

Ale zaklinam mądrych użytkowników filmwebu! Urodę stawiajmy zawsze na drugiej pozycji! Na pierwszej zawsze powinien istneić talent, a jeżeli go nie ma to tu nawe uroda nie pomoże.

Pozdrawienia dla wszystkich filmwebowców ceniących przede wszystkim prawdziwe gwiazdy kina i początkujące grono aktorów, które stawia na jakość swojej pracy, a nei wyglądu.

użytkownik usunięty
akira894

Wow, imponujące.

Mam podobne zdanie. Często są aktorzy lub aktorki, którzy podobają się innym i dlatego mają wysokie noty i są popularni. A co zrobi brzydsza dziewczyna lub brzydszy facet, nawet jeśli jest utalentowany? ;/

użytkownik usunięty

Masz mój głos poparcia,nareszcie ktoś mówiący do rzeczy.
Aktora,muzyka czy kogokolwiek innego ma się doceniać za talent a nie za to ile nagród ma koncie,ile o nim piszą w gazetach i jakie nosi nazwisko.
Pozdrawiam!

akira894

Hm...o dobrze i co w związku z powyższym ? he ?
W ogóle jak możesz porównywać Dode z Paris ? zresztą ja się nie wypowiadam w tym temacie, każdy ma własne zdanie i trzeba to uszanować.
Dla mnie Doda to przedewszystkim dobry głos, mocny charakter, kontrowersyjność i umiejętność robienia show.

Matteuszz

przede wszystkim *

przepraszam, pomyliło mi się

Matteuszz

Owszem porównianie wokalnych umiejętności, Dody a panny Hilton jest nie na miejscu, bo ta druga o śpiewaniu nie ma pojęcia. Ale nie o to mi tutaj chodziło. Miałem na myśli właśnie problem...

"Talentu w przypadku filmwebu nie z powołania tylko właśnie z tego że jest się znanym".

Niestety Doda, poza muzyką, nic więcej sobą nie reprezentuje. W przypadku kontrowersyjności - nie zrobiła nic nowego. Wiśniewski - następny głośny bohater polskich mediów - wykorzystał rozwód i swoje stosunki rodzinne by o nim mówiono i dopiął swego co chwila o nim słychać (tylko poytanie po co), Doda, poszła za przykładem kolegi, i wykorzystała sprawy z Radkiem by pomóc w promocji płyty, a oczywiste jest to że platyny by za Chiny nie dostała, gdyby nie była znana ze skandali. Ona jedynie ma komplet prostych piosenek, które w połączeniu z teledyskami, dają im statusy przebojów... oczywiście to tylko taka otoczka, bo taka naprawdę to zwykła muzyka, jaka się często słyszy... bez porywu. Tę ciekawszą odsłonę prezentowała z Virgin ale z pierwszą płytą, która nie wydawała się być komercyjna. A pierwsza solowa "Doda" to po prostu produkt wyłącznie komercyjny a im dalej w las tym...

No, ale zostawmy pseudo-aktorów i zastanówmy się ile jeszcze przyjdzie nam czekać na tych UTALENTOWANYCH, nie znaczy zaraz że pięknych.

Pozdrawiam!

akira894

Odnośnie błedów typu "przede wszystkim" nie przepraszaj, przecież to nie forum ortograficzne :)

akira894

Jasne, jest to forum sadzenia błędów. :-]

Klee

Mnie tam błędy ortograficzne nie przeszkadzają. Ważne, że rozumiem co czytam....

Słyszac słowa "góra" czy "rzeka" nie zastanawiam się jak to się piszę, tylko ubieram słowa w kształty :)

A to że ktoś dając odpowiedź w stylu "naucz się pisać" bo obrażano jego ulubieńca, jest troszkę dziecinne. Ortografię - odstawmy tam gdzie jej miejsce, czyli na lekcję języka polskiego.

Koniec... zchodzenia z tematu. Wracamy do dyskusji :)

Pozdrawiam!

akira894

"Mnie tam błędy ortograficzne nie przeszkadzają."

Mnie również, ale to nie ma tu nic do rzeczy. Języka się używa po to, żeby porozmawiać z innymi, nie z sobą samym.

"A to że ktoś dając odpowiedź w stylu "naucz się pisać" bo obrażano jego ulubieńca, jest troszkę dziecinne."

Owszem, podobnie jak stwierdzenie: "Ortografię - odstawmy tam gdzie jej miejsce, czyli na lekcję języka polskiego."

Również pozdrawiam i życzę owocnej dyskusji.

Klee

Wracając do dyskusji: śmiało... znacie kogoś w okolicy kto ma TALENT, ale ten PRAWDZIWY! UTALENTOWANI PILNIE POSZUKIWANI :)

Ja niestety w tym zakresie nie znam... a ja sam? Hmm... uśmiechnięty Nysanin, słabe umiejętności wokalne, średnio radzi sobei w tańcu, a na aktora, sie nie nadaje, po wcześniej umarłby na tremę <lol> :)

Pozdrawiam!

POSZUKIWANIE TRWA!