Kiedyś widziałam, że Tele5 nadawało ten serial, a jeszcze dawniej to stacje TVP. Ja też mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę miała okazję obejrzeć ten serial.
Och, ''Świętego'' i ''Cobrę'' to lubili na tvn7 powtarzać. A ''MacGyver'' to różnie Polsat, TVP 2 i TV4. Może teraz jak skończą emitować ''Gliniarza i prokuratora'' na tv4, to puszczą ''MacGyvera''.
Lubisz ,,Gliniarz i prokurator ? Ja uwielbiam ten serial ! A gdzie twoim zdaniem były ,lepsze ,ciekawsze ,klimatyczne odcinki ,gdzie akcja toczyła się w Los Angeles czy na Hawajach ?
Lubie akcje toczące się w Los Angeles. Ale na Hawajach, to wiesz, jest taki fajny klimat, coś podobnego jak w ''Żar tropików''.
No dobra rozumiem ,ale chodzi mi gdzie lepiej twoim zdaniem było fabularnie ? Bo ja wolałem bardziej w Los Angeles ,tam ten serial bardziej przypominał taki typowy kryminał .Jake i Grubas bardziej rozwiążywali zagadkowe morderstwa ,różne podejrzane kryminalne sprawy ,naracja filmu koncentrowała się na intrydze ,napięciu ,tajemniczości .Mniej było efektownych akcji czy strzelanin .Ba prawie wcale nie było .Natomiast na Hawajach oni bardziej zaczeli walczyć z zorganizowaną przestepczością niż z tzw ,,Zbrodnią Doskonała ,, i jej planami ,próbami itp Było też wiencej akcji w stylu ,,Strażnika Teksasu ,, To wszystko wyszło na minus temu sezonowi .Ale ogólnie masz racje Kasiu ,na Hawajach fajny momentami klimat ,taki wakacyjny .
W ogóle, akcje najlepszych seriali z dawnych lat i filmów też, toczyły się przeważnie w Los Angeles.
Ja pierwsze co obejrzałem z Chuckiem to serial ,,Strażnik Teksasu ,, A drugi to ,,Samotny Wilk McQuade ,, A Zaginionego w akcji widziałeś na VHS czy w telewizji ?
1. Uniwersalny żołnierz I, III i IV
2. Rocky 4
3. Ostry poker w małym Tokio
4. Punisher
5. Niezniszczalni 1 i 2
6. Drzewo Jozuego
7. Pod nadzorem
8. Czerwony skorpion
9. Najemnicy
10. Mroczny anioł
A jakie według Ciebie są najlepsze ?
U mnie to tak wygląda :
1 Ostry poker w małym Tokio
2 Mroczny anioł
3 Czerwony Skorpion
4 Uniwersalny żołnierz
5 The Punisher
6 Rocky 4
7 Drzewo Jozuego
8 Niezniszczalni 1 i 2
9 Najemnicy
10 Strzelec wyborowy
Pod nadzorem nie widziałem ale kilka osób mi polecało że niby dobry
wiec muszę obejrzeć. A z Chuckiem jakie uważasz za najlepsze ?
1. Strażnik Teksasu
2. Zaginiony w akcji 1, 2 i 3
3. Oddział Delta 1 i 2
4. Niezniszczalni 2
5. Samotny wilk McQuade
6. Droga smoka
7. Ośmiokąt
8. Hitman - Cena zemsty
9. Zabójca
10. Bohater i strach
1 Samotny Wilk McQuade
2 Zaginiony w akcji
3 Inwazja na U.S.A
4 Odział Delta
5 Zaginiony w akcji 3
6 Zaginiony w akcji 2
7 Odział Delta 2
8 Ośmiokąt
9 Bohater i Strach
10 Kod Milczenia
Drogi Smoka nie liczyłem bo to w sumie film Bruce ,chociaż też można dać ,Niezniszczalni 2 -malutki epizodzik
Natomiast 10 miejsce miałem dylemat miedzy Kodem Milczenia a Zabójcą .Twoim zdaniem jednak lepszy Zabójca i chyba masz racje .
1. Krwawy sport, The Quest
2. Kickboxer
3. Nieuchwytny cel
4. Cyborg
5. Podwójne uderzenie
6. Maksimum ryzyka, Ryzykanci
7. Uniwersalny żołnierz
8. Strażnik czasu
9. Pasażer
10. Niezniszczalni 2
1 Krwawy Sport
2 Kickbokser
3 Podwójne Uderzenie
4 Nieuchwytny Cel
5 Uniwersalny żołnierz
6 Wykonać Wyrok
7 Maksimum Ryzyka
8 Nagła śmierć
9 Ryzykańci
10 Niezniszczalni 2
Ale z kina akcji czy ogólnie ? Bo ogólnie z prawdziwych aktorów to lubię Toma Cruise ,Michaela ,Douglasa ,Toma Hanksa i Chevy Chase .A z ikon kina akcji to Eastwooda ,Stallona ,Norrisa i Schwarzeneggera . A ty ?
Moi ulubieni aktorzy kina akcji:
Jean-Claude Van Damme, Charles Bronson, Michael Dudikoff, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris, Steven Seagal, Dolph Lundgren, Bruce Willis.
1. seria Życzenie śmierci
2. 10 minut do północy
3. Mechanik
4. Mr. Majestyk
5. Posłaniec śmierci
6. Prawo Murphy'ego
7. Zło, które czyni człowiek
8. Pewnego razu na Dzikim Zachodzie
9. Wielka ucieczka
10. Parszywa dwunastka
W sumie taka sama jak twoja tylko za numer 8 dałbym Telefon a za numer 9 Zamach .Pewnego razu na Dzikim Zachodzie i Wielkiej Uczieczki nie widziałem ale nadrobie to .
Ok ,napewno obejrzę .Ja lubię z Bronkiem bardzo ,,Prawo Murphego ,, fajny ,oldschooldowy akcyjniak .
A jak byś miał ułożyć ranking tych swoich ulubionych aktorów pod wzgledem jakośći ,zajebi*stości kręconych filmów itp to jak byś ułożył ? W sensie który z nich był najlepszy w kinie akcji ,potem Nr 2 ,3 ,4 itp To jak byś ułożył ?
1. Jean-Claude Van Damme
2. Charles Bronson
3. Michael Dudikoff
4. Sylvester Stallone
5. Arnold Schwarzenegger
6. Chuck Norris
7. Steven Seagal
8. Dolph Lundgren
9. Bruce Willis
10. Wesley Snipes
Ok ,fajnie .Ja bym to tak widział :
1 Sylwester Stallone
2 Arnold Schwarzenegger
3 Jean Claude Van Damme
4 Steven Seagal
5 Dolph Lundgren
6 Bruce Wills
7 Charles Bronson
8 Chuck Norris
9 Michael Dudikoff
10 Wesly Snipes
Dzięki .A mam takie ciekawe pytanie dotyczące Charlesa Bronsona : Czy twoim zdaniem Bronek grając w filmach akcji lat 80 np Życzenie śmierci 2,3,4 ,5 ,Prawo Murphego ,Zło które czyni człowiek ,Zamach itp był takim klasycznym bohaterem kina akcji lat 80 jak Arni w Komando ,Predator ,Sylwek w Rambo 2,3 ,Kobra albo Van Damme w Podwójnym Uderzeniu czy Nieuchwynym Celu ,czy bardziej był bohaterem jakgdyby kina akcji lat 70 ? Jak myslisz o tym ? Podobnie jak ty bardzo lubie ,,Bronka ,,
Charles Bronson miał dużo filmów akcji w latach 80, stał się sławny dzięki serii ''Życzenie śmierci'', więc myślę, że można powiedzieć, że był klasycznym bohaterem kina akcji lat 80. A Ty jak uważasz ?