5 pierwszych klasycznych filmów akcji Dolpha typu :
* Czerwony Skorpion
* The Punisher
* Mroczny Anioł
* Ostry Poker w Małym Tokio
* Uniwersalny Żołnierz
To skondensowane ,widowiskowe kino akcji podane w najlepszym wydaniu !!!
Oczywiścię inne filmy Dolpha typu ,,Rocky 4 ,, ,,Władcy Wszechświata ,, czy ,,Drzewo Jozuego też są fajne i udane ale
ta 5 moim zdaniem jest najlepsza i nieśmiertelna !!! Dolph Rządzi !!! A tutaj coś dla fanów Dolpha :
http://www.youtube.com/watch?v=bvVy9LNx39Y
Bo musiał zatytułować swój temat. A dalej napisał o co mu chodziło i dopisał, że to jego zdanie. A Ty w żadnym momencie swojego pierwszego postu nie dałeś do zrozumienia, że piszesz od siebie. Wyglądało to tak, jakbyś pisał za ogół, jak jakiś krytyk filmowy. Ja nie chcę się z Tobą kolejny raz kłócić, ale naprawdę tak to wyglądało.
Nie jestem żadnym krytykiem filmowym i nie chce by nazywano mnie tak. Jestem zwykłym użytkownikiem który JASNO daje do zrozumienia co sądzi. Gdybyś czytała uważniej zauważyłabyś co sądzę o tych filmach.
Tomek nie tłumacz się bo tak Kamil napisał. To są świetne filmy akcji. Zwłaszcza ten piąty. Uniwersalny żołnierz to dla mnie jak najbardziej arcydzieło kina akcji/fantastyczno naukowego ze świetną obsadą i wielkim hollywoodzkim reżyserem. I na pewno jest filmem klasy A.
Ponadto największe emocje, to wiadomo, że są na forum Seagala. Zwłaszcza kiedy skonfrontują się ze sobą Damian i Adam.
No tutaj jest podobnie ,Kamil nie zabardzo przepada za Dolphem ale go szanuje a ty go uwielbiasz ,podbnie jak ja .Wiec nastopiła polaryzacja oraz rozwarstwienie poglądów .Aczkolwiek wszystko w cywilizowany sposób .Natomiast w dyskusji Damian vs Adam padały nieraz bardzo mocne słowa i nie przyzwoite .Najlepsza była dyskusja o płaszcz Seagala ,nie dość że Seagalowi zazuczano żegra tak samo ,gra w takich samych filmach to jeszcze zazuczano mu że się tak samo ubiera do każdego filmu .Ha ,ha ,ha .Seagal jak by przyczytał te wszystkie wpisy dotyczące jego zakładane przez Kopefasa czy Damiano to pewnie by im połamał recę żeby nie mogli już wiencej o nim pisać na klawiaturze i go ósmieszać .
Hehe, Seagal jakby przeczytał wszystko, co o nim piszą, to z miejsca by schudł (co byłoby z korzyścią).
Jak można Dolpha nie lubić. Taki fajny, mądry chłop. Nie wszystkie filmy wychodzą mu najlepiej, ale powiedz, czy wszystko musi być idealne?
A widziałeś, co koperfas dziś pisał na forum Arnolda? Straszne rzeczy.
Tak ,widziałem .Obrzydliwy troll .Powini zajać się nim administratorzy i zbanować go dożywotnie .Zresztą nie mam zamiaru tracić czasu na niego .moim celem jest rycie w kinie akcji lat 80-90 i odnajdowanie zapomnianych ale mocno kopiących tyłek akcyjniaków jak ,,Niezawodna Obrona ,, czy ,,Ostatni Twardziel ,, A teraz leci ,,Człowiek -Demolka ,, na TVN 7
A ja chyba wezmę się za coś z Wesley Snipesem. Co poleciłbyś takiego konkretnego z jego filmografii?
,,Pasażera 57 ,, widziałaś z nim ? Świetne kino akcji !!! : http://www.youtube.com/watch?v=IdxdNcDb4BY
Może nie chce? Może lubi te swoje produkcje za niewielkie pieniądze. On nie robi ich dla wszystkich tylko dla swoich wiernych fanów. A takich na pewno ma, bo gdyby ich nie miał, nie kręciłby filmów. Proste i logiczne.
Ale też tu filozofujecie ,Lundgren gra w takich filmach bo do innego się nie nadaje ,Kino Akcji to jest taki gatunek w którym typowe aktorskie umiejetność nie szą aż tak przydatne ,bardziej sprawność fizyczna oraz wygląd .Dlatego Dolph mógł w tym gatunku się sprawdzić i sprawdził .A z początku miał bardzo fajne i kultowe filmy za które go bardzo lubię i szanuje .Zresztą gdyby Dolph chciał czy raczej mógł to był grał w innych filmach gatunkowych ,on sam kiedyś mówił że wzorem dla niego jest Arnold Schwarzenegger ,w senie wzorem jako człowiek sukcesu a wzorem jako dla aktora Sean Connery i Mel Gibson -oni też zaczynali od kina akcji a skończyli na Oscarze .Tylko po co ma grać ? Dla mnie on zawsze bedzie ikoną i symbolem staromodnego kina akcji ,podobnie jak Stallone ,Schwarzenegger ,Seagal ,Norris ,Dolph stworzył nowy typ aktora -charakterystycznego i charyzmatycznego który mało mówi a za to dużo działa .Po prostu on gra ciałem i robi to znakomicie .
Ale nam chodziło o to, dlaczego jego filmy są takie słabe. Bo to nie są perły kina akcji (mówię o jego nowych produkcjach). Ale w sumie nie ma co się dziwić, bo czasy się zmieniły, upodobania ludzi się zmieniły, no i samo kino akcji również przeszło zmianę.
No tak .Czasy się zmieniły ,filmy akcji stały się mniej popularne ,wiec tacy aktorzy jak Seagal ,Van Damme czy Lundgren zmuszeni zostali grać w tanich budzetówkach a tam wiadomo ,gorszy budzet ,gorsze mozliwośći realizacyjne ,gorsi aktorzy ,debilne scenariusze ,to wszystko wpływa na obniżenie poziomu i jakościu filmu .Choć nie zawsze ,bo czasami zdarzają się też wyjątki ale obecnie to rządko .
Tu nie chodzi tylko o mniejszą popularność kina akcji, a o to że ludziom się już przejedli Seagale, Van Dammy którzy głównie tylko w kinie sensacyjnym grali. Przecież wiecznie nikt nie będzie chciał tych samych twarzy w tym samym.
Dokładnie .Nastopiło też znudzenie starymi wyjadaczami kina akcji ,po za tym pod koniec lat 90 widzowie zapragli już oglądać innych herosów kina akcji w innych filmach akcji .Taki łatwy i prosty schemat filmu typu ,,Ja sam wasz reszta ,, który obowiążywał np w ,,Komando ,, ,,Cobra ,, czy ,,Niko ,, przestał już widzów pociągać czy magnetyzować .Widzowie zapragli oglądać bardziej złożone i mniej przewidywalne historie np w Speed -Niebezpieczna Predkość gdzie Sandra Bullock pedziła dynamicznie autobusem z uczepioną Bombą czy ,,Bez Twarzy ,, gdzie Cage i Travolta stracili swoje twarze .Taki rodzaj kina akcji zaczoł ludzi pociągać i fascynować .Takich filmów było oczywiścię wiencej jak choćby ,,Mission Impossible ,, ,,Twierdza ,, czy ,,Speed 2 -Wyścig z czasem ,,
Lundgren z taką posturą i z taką gembą tylko nadaje się do filmów akcji !!! Ja jakość nie widzę go w innych produkcjach typu Komedia Romantyczna czy Dramat Psychologiczny .Aczkolwiek w swojej karierze próbował sił w innych gatunkach filmowych np ,,Mistyfikacja ,, -Politycal Fiction Thiller ,nie za dobrze to wyszło ,mimo wszystko Dolph niezle zagrał no ,,Śmiertelny Pieciobój jako NRD -Owski Sportowiec który uciekł za zelażnej kurtyny .Tu fajnie wypadł .
Tym filmom oprócz Mroczego Anioła dałem 10 i serduszko bo mi się bardzo podobały ,lubię taką prostą ale solidnie zrobioną i wykonaną sieczkę .Tak już mam .Po prostu Siła Kina Akcji !!!!