Dorota Masłowska

5,8
228 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Dorota Masłowska

ale ma makabryczna wade wymowy mowi jakby miala jakis problem ze szczeka tak mowia ludzie ktorzy maja np po zlamaniu zdrutowana szczeke

Dreddenoith

aha. masz wadę wymowy? w takim razie być może Twoje zblazowanie wynika z problemów czysto psychicznych i z jakichś niemiłych - np bezlitosnych szkolnych doświadczeń.

i nie chodzi o bicie brawa. chodzi o zabieg, o którym już pisałam dwieście razy. (;

melancholiap

to raczej nie ma nic do tego, ja jako dziecko mialam dosc duza wade wymowy i dzieki cwiczeniom mozna sie tego defektu pozbyc. Jak lata temu zaczynalam prace jao teleankieterka nie bylo tego nawet slychac, tylko na poczatku spore grono moich respondentów mówilo mi: Prosze pani, prosze nie mówic po rosyjsku, nie znam tego jezyka :)

melancholiap

Przecież to ona kretynie napisała całą tą książkę, a rola w tym filmie jest zwykłym bonusem.

transformers

nareszcie ktoś rozumie.

melancholiap

Wada wymowy NIE JEST zabiegiem artystycznym. Wystarczy odsłuchać/ obejrzeć dowolny fragment wywiadu z pisarką http://www.youtube.com/watch?v=uXzH1iH4DDU

magda_b6

nie kwestionuje tego, że ona ma wadę wymowy- bo wiem, że ją ma. próbuję wytłumaczyć, że jej występ w filmie i wyeksponowanie wady jest zabiegiem artystycznym. ona jest pisarką, nie aktorką i ważną postacią zarówno w książce jak i w filmie. zatem to wszystko JEST zabiegiem. :) myślicie, że reżyser nie miał żadnej innej na jej miejsce? aktorki biją się o rolę, mógł wziąć każdą, ale chodziło o to, żeby to właśnie MASŁOWSKA wystąpiła wraz ze swoją wadą będąc sobą. TO JEST ZABIEG. całkowicie świadomy.

arhigetes

Niech sobie gra w filmach, żeby tylko napisy były.

Fokowsky

A to fakt , bo co prawda jej wymowa mnie nawet rozbawiła, ale za cholercie nie mogłem zrozumieć co mówi :))