Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
107 668 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

Patrząc na poniższe komentarze wnioskuję, że niektórzy widocznie tutaj nie mają pojęcia o aktorstwie i chyba oceniają aktorów w sposób typu: "O, ten aktor zagrał w bardziej komercyjnym filmie niż tamten. Ten jest lepszy!"

Edward Norton to jeden z najlepszych aktorów, zna się na tym co robi i robi to tak jak należy. Nie pcha się do komerchy i wybiera ambitne produkcje. 10/10!

bastardos

10/10!!!!!!!

bastardos

Zgodze się. I dodam jeszcze wzgląd na urodę aktora, to, że większość się nim zachwyca (zachowanie masy) :)

bastardos

bo to jest portal ogólnodostępny i każdy może poklikać w gwiazdki, a dodatkowo nie możesz zabronić ludziom bycia debilami ;)

ja tam może nie jestem jakąś fanatyczką Nortona, ale kurczę, ten facet potrafi grać, potrafi przekazać emocje i fantastycznie wciela się w odgrywane role i oglądanie filmów, w których występuje, sprawia mi ogromną frajdę

tak, miał kilka gorszych epizodów, ale nawet jeśli film był do dupy, to jego gra zawsze się broniła

diana6echo

Zgadzam się:)

10/10!!;D

bastardos

popieram... Nie tylko nie pcha się do komercyjnych produkcji, ale te ambitne ulepsza, często poprawiając scenariusze i reżyserując. W końcu "Zakazany Owoc" był w pełni jego dziełem. Do tego jawnie potępia cały hollywoodzki blichtr i unika wszelkich gali na których hołduje się próżności. Jeśli chce się go gdzieś zobaczyć, należy szukać konferencji i gali prowadzonych na rzecz ochrony środowiska lub zdrowego życia.

Co do gry aktorskiej, nie mam nic do zarzucenia. Co prawda, nie zawsze gra idealnie... ale filmy z jego udziałem, mają w sobie dziwną siłę... potrafią zrobić na człowieku wrażenie. Nawet taka komercja jak Hulk (jedyny występek Nortona, nie licząc wymuszonej przez wytwórnię roli w Italian Job). Ale wiadomo ile razy Norton przerabiał to niego scenariusz...

Jeśli o mnie chodzi: 10/10!!!