jaka jest wasza opinia na ten temat według mnie najlepiej grał w Królestwie niebieskim trędowatego króla
Był genialny w Primal Fear, to był jego debiut a przyćmił Swoją grą całą obsadę (w tym Richard Gere), a ostatnia scena filmu, jest dla mnie jednym z najlepszych filmowych zakończeń, dlatego na pierwszym miejscu stawiam Primal Fear, a zaraz potem kultowy Fight club
nie zgadzam się, tam był aż lub tylko bardzo dobry (ani film ani rola nie stworzyły mu predyspozycji do zagrania czegoś wybitnego)
jego najlepsze role to oczywiście Primal Fear i Królestwo Niebieskie
Edward jest jednym z moich ulubieńców. Natomiast kolejność najlepszych ról jest dla mnie taka sama jaką podał Vangelis7, czyli: Lęk pierwotny, Więzień nienawiści, Podziemny krąg. Chociaż ten ostatni wychodzi mi już prawdę mówiąc bokiem to obiektywnie przyznam że tam również pokazał klasę. Hulka chciałbym wyprzeć z pamięci;) A co do 25 godziny to akurat zaraz zabieram się za oglądanie. Pozdro.
7.Rozgrywka
6.Hazardziści
5.Malowany Welon
4.25 godzina
3.Fight Club
2.American X History
1. Lęk Pierwotny - mistrzostwo. Najsłabszy film z Nortonem to moim zdaniem "Czerwony Smok"
Ja bym dorzucił jeszcze dobrą rolę w Czerwonym Smoku (choć oczywiście Primal Fear - nr 1, American History X - nr 2, Fight Club - nr 3)
To jest mój ulubiony aktor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
według mnie jego najlepsze role to:
1."Podziemny krąg"
2. "Iluzjonista"
3."Malowany welon"
Edward wszędzie dobrze gra. Jest naprawdę świetny w tym co robi!!!!