Jego rola w American History X była nie do opisania, zagrał wyśmienicie i powinien dostać
za ten film oscara! Za ten i nie tylko, Norton to tak wszechstronny aktor że potrafi
dostosować się do każdej roli ! Według mnie najlepszy zaraz po Alu :)
Rola rolą, ale chodzi mi o to, że nie zagrał w żadnym naprawdę głośnym filmie, "Iluzjonista" w sumie zrobił trochę szumu i zniknął. Brakuje od jakiegoś czasu filmów typu "Więzień nienawiści", które zostały naprawdę zapamiętane.
Tak, pamiętny więzień nienawiści... Świetny film, mam nadzieje że w najbliższym czasie znowu zagra w jakimś hicie o którym będzie o głośno !
Norton to świetny aktor i nadaje się do każdej roli :)
Nie musi grać w głośnych filmach on po prostu jest świetnym aktorem i nie ważne gdzie zagra myślę ,że zrobi to świetnie.
mati9423 również uważam ,że Edward Norton powinien mieć na swoim koncie Oskara i to nie jednego ale co poradzić ,że Akademia go nie docenia
niesamowity aktor który każdej kreowanej przez siebie postaci nadaje jakieś szczególne cechy tylko od siebie i nie mówię tu o wyglądzie zewnętrznym jak zmiany wagi (które i tak wymagają poświęcenia treningów itp) ale mimika twarzy barwa głosu drobne szczegóły za co go ubóstwiam !