Może nie widziałam z Nim wielu filmów, ale piorunujące wrażenie zrobiłam na mnie w " primal fear", dodatowo, "iluzjonista", "malowany welon". Muszeznaleźc czas na inne filmy z jego udziałem
Z tych filmów tylko w Primal Fear zagrał świetnie. W Malowanym Welonie dobrze, a o Iluzjoniscie to już wogóle. Biel zreszta nie lepsza
Obejrzyj Wieźnia Nienawiści, jego najlepsza rola
Zapomniałam o tym filmie,też go widziłam .Świetna rola. wspaniały film. Jego gra na b. wysokim poziome. juz niedługo bede miała 25th hour z Nim, zobaczymy co tam pokaże, podrawiam. Polecam "prestiż" pdobny klimat jak iluzjonista, ale lepszy wg mnie
a co sądzisz o Ryanie Goslingu? bo dla mnie jest jednym z najbardziej utalentowanych aktorów młodego pokolenia, np w "stay" "Half Nelson" czy Pamietniku, zagrał perfekyjnie,i jeszcze Christian Bale do mnie przemawia, to tak przy okazji :)
Obejrzałam "25th hour". Szczerze mowiac myslałam,że bedzie lepszy, początek nudny, od sceny z lutrem zaczęłam sie wczuwać. I scena pod mostem też b. dobra, I zakonczenie ciekawe. już zaczęłam sie bać,że taki film skończy się tak banalnie... Sprytnie zrobione. Jak narazie z jego udziałem najbardziej podobał mi sie "więzień nienawiści" pozdrawiam
American History X tak, tak świetnie tam zagrał! bezbłędnie :) Z fajnych Nortonowych ról to jeszcze wart obejrzenia jest Zakazany owoc (niedawno był w tv) i oczywiscie Fight Club! 25ta godzina - tez w miarę dobra rola, szczególnie lubię pierwszą scene z ratowaniem pieska i z prawem Doyla ;] bez przerwy ją ogladam. Do obejrzenia został mi jeszcze malowany welon i wszyscy mówią kocham cie i juz chyba wszystkie wazniejsze Nortonowe role zalicze ;)
Pisze bo tu mowa o 3 z 5 moich ulubionych aktorów! a więć norton, bale i gosling a 2óch pozostałych to de niro i pitt(ale za jego stare filmy, czyli fight club,przekręt czy siedem) gosling jest niemiłosiernie utalentowany co pokazał włanśie w szkolnym chwycie i lars an the real girl,on będzie wielki, a bale ei norton mogą zagrać wszystko!!!!
mam pytanie spoza tematu! dlaczego we wszystkich rankingach popularności np na naszym top 100 ludzie zawsze około 80% stanowią faceci? nie chce wnioskować że są bardziej utalentowani od kobiet, ale wydaje mi się że może dlatego są uważani za lepszych aktorów bo co chwile się zmieniają, wybieraja bardziej różnorodne role, a może dlatego że najwięksi bohaterowie to zawsze faceci np. gladiator, prawie wszyscy bohaterowie komiksów!!! ps moja ulubiona aktorka to cate blanchet która też potrafi zagrać wszystko czekam na odzew
też się niedawno zastanawiałam nad tym. Nawet myśląc o ulubionych fimach czy postaciach ,najczęsciej na myśl przychodzą mi mężczyźni. I sama nie wiem dlaczego. Może dlatego,że większość filmów, wątków i tak jak wspomniałes np postacie komiksowe to mężczyźni i o nich jest mowa.Kobiety zwykle są "dodatkiem" nadają np pikanterii, tajemnicy itp. Choć np w "Wieczorze" wszystko kręci się wokół kobiet. Jeśli chodzi o moja ulobuioną to Meryl Streep. Nieziemska kobieta, z klasą. Kolejną jest Demi Moore, i Charlize Theron.
p.s Też uwielbiam Pitta i de Niro, plus jeszcze Sean Penn , R. Williams i Al Pacino, i Hopkins ;) pozdrawiam
Chciałem jeszcze zauważyć że w pierwszej 10 to prawie wszyscy Ci Panowie są wiekowi!!!! właśnie poza wyjątkiem Twojej Meryl Streep, Panie w tym wieku już nie dostają jakiś wielkich ról, co najwyżej jakiś babć i może też z tego powodu nie są nigdy za wysoko w takich rankingach!!! ale co ja tam mogę wiedzieć
no może i racja z rymi babciami, choć nie zawsze, np wspomniana Meryl w "diabeł ubiera się u Prady" nie była typową wiekową kobitką ;) a panowie wiekowi zwykle grają mądrych zyciowo i pewnie dlatego tak mnie ujmują. pozdrawiam
bardzo prosta na to jest odpowiedz
Kobiety nie są mniej utalentowane,ale głównie grają "piękne" istoty. Rzadko zdarzają się charaktery trudne do zagrania - niestety, często kobiece role są też tłem. Wyjątek stanowi np przerwana leckja muzyki, albo bialy oleander, czy stalowe magnolie, ale to nadal nieliczne filmy
masz rację eji, chyba o to chodzi...ale bardzso dobra aktorka zawssze sobie da radę,przykład cate blanchet,meryl streep> co ciekawe teraz wchodzi na ekrany kin w Polce film "kobiety" i podobno przez cały film nie ma ani jednej twarzy męskiej:) ale nie jestem do konca pewien czy to prawdzona informacja bo nie oglądałem!