Otóż większość serwisów internetowych, w tym ten najbardziej znany (imdb), podaje błędnie, iz Edward urodził się w Columbii (Maryland). Otóż prawdziwa informacja jest, iż Ed się tam wychowywał, ale urodził się w Bostonie (Massachusetts). Załozono, iż skoro wychowywał sie w Clumbii to i musiał sie tam wychować. Nic bardziej błędnego. Jego miejsce narodzin było podane w czasopismie Vanity Fair z sierpnia 1999 roku.
Źródło: http://www.edward-norton.org/articles/vfair.html [www.edward-norton.org/a ...]
"Edward Norton was born in Boston and grew up in Columbia, Maryland, a planned community designed by his late grandfather, James Rouse, who has the dubious distinction of having invented the shopping mall, but would probably have liked to be remembered for revitalizing inner cities with projectws like Baltimore's Harbor Place."
Już kiedyś zgłaszałam poprawkę, która została zaakceptowana, ale znowu widzę, że ją zmieniono na błedną informację.
A najśmiesznejsze jest to że na imdb jeśli otworzysz jego biografie pisze że urodził się w Bostonie.
też mnie to dziwi, dałam ostatnio już drugi raz poprawkę na Boston - na razie oczekuje na akceptacje. poczekamy zobaczymy... ale warto żeby na stronie o Edwardzie Nortonie były same praidłowe informacje. pozdrawiam
i znowu mi nie przyjęli.... :( (argument: na imdb podają Columbia) nyaa, co robic?! denerwuje mnie ten błąd... czy o tym w ogóle decyduje ktoś, kto się na tym zna?
Widze, ze w kolejnce do weryfikacji znowu czeka miejsce urodzenia: Columbia, Meryland. Jesli ktoś to zaakceptuje to stwierdze, ze nie warto sie wysilac i jak ludziom bardziej zalezy na tym aby miec punkty na koncie, niz zeby informacja byla prwadziwa to niech tak zostanie. Z tego sie zaczyna robic walka z wiatrakami. Zreszta nawet jak zaakceptuja to wiem do kogo mozna sie zgłosić.