Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
106 203 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

jestem totalnie pod wrażeniem talentu Edwarda odkąd obejrzałam po raz pierwszy 'Rozgrywkę', jakieś dwa - trzy lata temu.
i od tej pory, bez wytchnienia, non stop, mogę powtarzać, że jest to jeden z najlepszych aktorów, jakimi obecnie może poszczycić się amerykański przemysł filmowy.
dzisiaj (w końcu!) udało mi się obejrzeć 'Więźnia nienawiści' i choć, przyznaję, po samym filmie spodziewałam się troszeczkę więcej, to Edward nie zawiódł, JAK ZAWSZE. oglądając ten film, nagle uderzyło mnie, że jest on tak równie przekonujący jako uśmiechnięty ksiądz w (okropnych, przyznajmy to) blond włosach, jak i jako ogolony na zapałkę nazista ze swastyką wytatuowaną na piersi.
facet jest po prostu wszechstronny, a to chyba właśnie nazywamy aktorstwem, czyż nie?

pe es: czysto kobieca zagrywka, nie mogę się powstrzymać - mówiąc szczerze uważam, że jest również jednym z najprzystojniejszych aktorów ;)
nie jest typowym przystojniakiem w stuprocentowym tego słowa znaczeniu, ale niewątpliwie ma w sobie to coś i kropka, o. :)

fleUr_henry

podpisuje sie pod tą wypowiedzią rekami i nogami! :D

fleUr_henry

Ja też, ja też się podpisuje:D Wg mnie to mistrz;) Jeżeli nie widzieliście to polecam "Lęk pierwotny"- jego debiut:> Szczęka opada jak się patrzy na niego w tym filmie...

ember89

mnie po obejrzeniu każdego filmu z jego udziałem szczena opada:)

fleUr_henry

Zgadzam się w zupełności! Wszechstronny, utalentowany i charyzmatyczny.

Ze swojej strony mogę polecic jeszcze "Fight Club", zupełne przeciwieństwo tego co pokazał Norton w AHX, a jednak równie fenomenalnie zagrał ;)

cavlda

ja dostałam dzisiaj kilka filmów z jego udziałem i jak je obejrzę, to już będzie ich jakieś 20 :)
mój ulubiony to nadal 'Iluzjonista', który zresztą jest w pierwszej piątce moich ulubionych filmów w ogóle.
z tego co udało mi się obejrzeć, jeśli chodzi o jego role, mogę polecić 'Więźnia nienawiści', 'Rozgrywkę', 'Fight Club' i 'Lęk pierwotny'.
chociaż, kurdę, jak się teraz bliżej zastanowić, to wszystkie jego role są tak rewelacyjne, że trudno wybrać najlepsze :)
pozdrawiam, dziewczyny :)

fleUr_henry

to nawet nie tylko kwestia jego zdolnosci aktorskich, ale tez dobrego gustu, bo nie ma co, role dobiera sobie doskonale. jedyny kiepski film to "w cieniu chwaly", a tak nawet "skandalista larry flynt" czy "frida" sa swietne chociaz za wiele go tam nie ma:)

fleUr_henry

Za wiele nie ma go też w "Królestwie niebieskim", zresztą nawet przez chwilę nie widac w tym filmie jego twarzy, a jednak nie przeszkodziło to absolutnie w tym, żeby rola była urzekająca :)

cavlda

To przez ten jego głos;p Taaaaaa strasznie sie zawiodłam jak odkryłam, że za dużo go w tym filmie nie popodziwiam;o

blowingbubble

I mogłabym na niego tak patrzeć i oglądać, i słuchać. Ten jego głosik mmm.
Fenomenalny aktor.
A ze swojej strony polecam oprócz wyżej podanych "Malowany welon":)