Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
106 232 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

jak dla mnie najbardziej podobal sie w American History X.

marcinb_1988

Tak był świetny, ale ja chyba najbardziej lubie go oglądać jako Briana/Jacka, w The Score( Rozgrywka). Moim zdaniem perełka....Zresztą był to chyba pierwszy film z Nortonem, który widziałam. Od razu zakochałam się w tym facecie. On poprostu ma TALENT. :)

Mastii

A mi się najbardziej podobał w roli Aarona/Roya w "Lęk pierwotny". Ogólnie to gość jest świetny w rolach ludzi o dwóch twarzach:)

Gelu_2

najbardziej : "Lęk pierwotny" , "American History X" , "Fight Club"
ale ogólnie zawsze gra świetnie :)

chwilomysl

jak dla mnie "Fight Club" , "The score" ," American History X" ... hmm w zasadzie to we wszystkich najlepiej zagrał ;)

Caelifer

Najlepiej-Lęk PIerwotny, w większości filmów gra świetnie, nie podobał mi się zbytnio w '25.godzienie' choć cały ten film nie przypadł mi do gustu

coke

W "Lęku pierwotnym" pokazał co to znaczy byc świetnym aktorem. A później to chyba "Fight club"

marcinb_1988

Jak dla mnie najlepiej zagrał w:
1. "American History X"
2. "Lęk pierwotny"
3. "Rozgrywka"

Trzeba jednak przyznać, że każda jego rola jest znakomita. To naprawdę dobry aktor.

2night

A, o "Czerwonym Smoku" zapomnieliście???

nie_ma_mnie_2

czerwonego smoka to ty chyba za często dusisz w gaciach fiołasie :>

... najlepsza rola Nortona, hmmm ... Lęk pierwotny czy Fight Club? jedna z dwóch ...

marcinb_1988

Ja najbardziej lubię go w "Iluzjoniście" (mój ulubiony film wogóle). Podobał mi sie też w "Dolinie iluzji". Inne jak Fight club, 25 godzina, Czerwony smok, Malowany welon czy Włoska robota nie przemawiają do mnie tak jak tamte role. Po Amercian history x byłam pod głębokim wrazeniem,wolę jednak łagodniejsze postacie :)

marcinb_1988

1. Lęk pierwotny
2. Fight Club
3. Malowany Welon

marcinb_1988

facet ma talent i trudno mi w ogole okreslic gdzie byl naj... chyba w Fight Clubie! Chociaz w Iluzjoniscie tez byl niesamowity.

wez_sie_schowaj

1. American History X
2. Lęk Pierwotny
3. Podziemny Krąg
4. Iluzjonista
5. Czerwony Smok

marcinb_1988

Jak dla mnie byłby świetny nawet w reklamie płatków śniadaniowych;)
Chyba American History X i Fight Club,ale reszte też uwielniam:)

marcinb_1988

1 Rozgrywka
2 American History X
3 Lek Pierwotny
te filmy pokazaly jak swietnym Norton jest aktorem, nie moge sie doczekac Motherless Brooklyn. Ed grajacy faceta z zespolem Tourette'a zapowiada sie ciekawie :)

makatea

Fight Club
Lęk pierwotny
American History X
Inne też, ale te najbardziej zapadły mi w pamięć.

marcinb_1988

najlepsza rola w filmie "Lęk Pierwotny", oprócz tego bardzo dobra rola w American History X i 25 godzinie

Mister_Sowa

Pierwsza piątka:
1)Primal Fear
2}American History X
3)Fight Club
4)The 25th Hour
5)Painted Veil