Eminem

Marshall Bruce Mathers III

8,6
3 962 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Eminem

No więc po pierwsze:D

Hip-hop to muzyka podziemnia. Ona nie ma przesłań takich jak Perfect albo De Mono, czyli "Ale pięknie jest" i "Kolorowo wokół nas". Żeby ją zrozumieć, należy naprawdę bardzo zagłębić się w jej teksty, ona niestety opisuje naszą rzeczywistość, to jasne że ludzie, wywodzący się z gett jak 2pac, nie będą śpiewać o ptaszkach i kwiatkach. Najpierw należy popatrzeć sobie na dzieciństwo Grzegorza Markowskiego i dajmy na to 50 Centa: Urodził się niechciany, jego matka miała wtedy 15 lat. Ojca w życiu na oczy nie widział, jego matka została zabita kiedy on miał 8 lat. Został wkręcony od razu w dilerkę narkotykową. Przeżył 9 poszczałów. A teraz EminEm: jego matka również urodziła go w wieku 15 lat, ojca nie zna. Wychowyał się w skrajnej biedzie, w wieku 10 lat został tak pobity przez kolegów, że wylądował z krwiakiem w mózgu i leżał 2 tygodnie w śpiączce - wymianiać dalej, np. 2pac?? :D:D To właśnie raperzy przeszli w swoim życiu wszystko co najgorsze, najlepiej znają życie i wiedzą, że nie jest ono usłane różami i nie "jest kolorowo wokół nas". Jak to Peja mówi: "Nic do ukrycia, ten rap kroniką życia" , " Choć nie jestem podziemny to powiązany ze slangiem Szacunek ludzi z ulicy, swe powołanie znalazłem Każdemu damy szansę, tylko jedną, nie więcej!" Również Peja w tej samej piosence mówi, dla kogo rap jest stworzony: "To dla bandytów, dla żuli, dla ulic Dla ludzi, dla dziwek, ich płatnych rozrywek Tu gdzie spojrzenia krzywe i przyjazne uśmiechy To dla ulic mego miasta w którym rozliczamy grzechy"
Jeśli chodzi o piosenkę Peji "997": ma ulicach, w jakich oni się wychowywali policja nie jest taka jak w mieście. Tam policja nie różni się od bandziorów, używają nawet większej przemocy. Nie robią nic by poprawić jakieś warunki, coś jest nie tak to na ziemię i w pierdol. Zresztą obejrzyjcie sobie parę razy serial "Pittbull" to będziecie wiedzieli o czym mówię. Żeby zrozumieć czym naprawdę jest hip-hop trzeba się zagłębić w tę kulturę: polecam w tym celu filmy "8.Mila", "Get Rich or die tryin" albo "2pac - Zmartwychwstanie". No więc jeszcze raz mówię, raperzy tacy jak Peja, 50 Cent, 2pac, EminEm przeszli w życiu o wiele więcej niż ci się może wydawać. Odbili się od największego gówna jakie istnieje i za to należy im się "Szacunek ludzi ulicy".

P.S. Jak to kiedyś ktoś określił: do robienia hip-hop'u wystarczy ci krok w kolanach, chusta na głowie, bluza z kapturem i umiejętność szybkiego gadania. Patrząc takimi kategoriami można powiedzieć, że do rocka wystarczają ciemne obcisłe kurtki, długie włosy, darcie się do mikrofonu i walenie w girarę. Jeśli dla ckogoś rap to naprawdę nic trudnego, to niech stanie sobie przed lustrem i spróbuje lecieć z rymami na poczekaniu przez 5 min, nie łamiąc sobie przy tym języka :D

Eminem11_2

W którym miejscu?

Motorcycle_Boy

"Przeczytałem całosc - dalsza cześć jego wypowiedzi"

To znaczy, że przedtem tego nie zrobiłeś.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Zrodlo

reprezentant biedy- ale mi idol. łohahahahahahaha. zaraz kupcie zrobie.

Zrodlo

reprezentant biedy- ale mi idol. łohahahahahahaha. zaraz kupcie zrobie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Eminem11_2

"A ilu z nich mierzyłeś IQ?? Według mnie wielu z nich jest bardziej inteligętniejszych od ciebie, a ty jesteś zwykłym rasistą. "

Tu chodzi nie tyle o inteligencje, co raczej o ich kulturę. Czyli, nachlać sie, naćpać, nażreć i jeszcze jakieś fajne dupy przelecieć.

"Według mnie to w muzyce potrzeba trochę umiejętności, a spróbuj na poczekaniu lecieć z rymami przez 5 min nie łamiąc sobie przy tym języka"

Czyli rzemiosło, sport, popisy cyrkowe, a nie prawdziwa sztuka.

"a ja pierdole jakiegos gitarzyste co nie umie nawet porządnego rymu rzucic :D"

Jak chcesz rymy to kup sobie tomik wierszy Jana Brzechwy. My mówimy o muzyce, prawdziwym graniu, a nie o pozbawionych melodii, testosteronowych hymnach :)

Eminem11_2

hmmm...Ciekawe wypowiedzi ;) ale ja slucham też Rapu :) takich wykonawców i zespołow jak :

Paktofonika,
Kaliber 44,
Wzgórze YaPa 3,
Zip skład,
WWO,
O.S.T.R,
Warszafski Deszcz, (ale starszych piosenek)
Peja,
PiH,
Fenomen,
troche KaRRamby ;)
To z Polskiego :)

A zagraniczny to:
2Pac :*:*:*:* mistrz!
Eminiem ogolnie D12
DMX,
Redman i duzo innych nie chce mi sie wymieniac:P

użytkownik usunięty
Eminem11

Doceniam Eminema za to że jako biały wszedł na "czarny ląd" czyli świat hip hopu i wyszedł bez szwanku. Na pewno jest pierwszym najlepszym białym raperem w histori.Inni próbowali ale im nie wyszło za bardzo:
-Beasty Boys/na początku jak pokazywali się w dresach pumy to czarni
ich wyśmiali,później połączyli hardcore punk z rapem i wyszedł im
rapcore.
-Vanilla Ice/Sprzedał się,sam się przyznał,producenci pokazali mu kasę i
wcisnęli jego płytę na rynek popowy a sam stał się marionetką.
-Everlast/z grupy Hous Of Pain był świetny ale zespół stał się gwiazdą
tylko jednego przeboju
-Marky Mark/Największym błędem w jego karierze było wypowiedzenie
słów "homoseksualistów należałoby ukrzyżować" a nie o to chodzi.
-Kevin Federlaine/Dajcie spokój nie wiem czy ktoś oprócz jego znajomych
kupił jego płytę.
Dość przykładów.Eminem to przykład tego że kolor skóry nie ma znaczenia
[jeśli robisz to dobrze]śpiewa to co mu w duszy gra.Ale jeśli chodzi o jego teksty to już nie zabardzo.
Na temat hip hopu wypowiedziałem się przy 50 cent'ie.
Eminem zaśpiewał raz o swojej mamie o tym że jej nienawidzi,to dobrze przelał uczucia przez mikrofon ale nie ma sensu tego powtarzać.
Podobał mi się temat chyba chodziło o wojny gangów w "Like a Toy Soligers", ale nie podobają mi się teksty o gołych dziwkach i powinnien odpuścić na chwilę krytykowanie innych [chociaż Just Lose It mu wyszedł nawet bardzo].Powinnien kontynuować tradycję i mówić o problemach w naszym pięknym świecie.
Pozdro!

Eminem11

I tak go nie znoszę ;// jego teksty są głupie ,potrafi tylko wyzywać ..
Co zrobiła mu Britney ,Olsenki itd??Eminem jest dowodem na to że wystarczy ułożyć kilka kiepskich rymów w a w nich nawrzucać i ubliżyć komuś jak tylko się da..
Hip-Hop taak naprawdę jest muzyką ambitną i objawioną szczególnie te denne teksty 50 centa snoop doga i innych .. przytoczę !
"Zabiorę Cię do sklepu ze słodyczami ,dam Ci wylizać lizaka oh tak dziewczyno dawaj nie przestawaj "
Współczuję gorszego przykładu niż Eminem nie mogłaś wziąć za idola ..
Przecież to życiowa KALEKA!Jego życie ogranicza się do depresji i załamań nerwowych (nie wspominając o uzależnieniu od leków) . . .

Good_Enough

"I tak go nie znoszę ;// jego teksty są głupie ,potrafi tylko wyzywać .."
Jak tak twierdzisz to mało jego piosenek słyszałeś.

"Co zrobiła mu Britney ,Olsenki itd??"
Jak nie wiesz nic o hip-hopie to nie sie wypowiadaj, to jest tak zwany diss, część rapu. To coś normalnego.

"Eminem jest dowodem na to że wystarczy ułożyć kilka kiepskich rymów "
Więc jaki według ciebie rym jest dobry?? Jeśli on ma kiepskie rymy to ja jestem ksiądz probosz. Nie znajdziesz wielu raperów którzy potrafią rymować do 6 sylab, on do nich należy.

"Hip-Hop taak naprawdę jest muzyką ambitną i objawioną szczególnie te denne teksty 50 centa snoop doga i innych"
Oh My God, człowieku to jest gangsta rap. Wiesz w ogóle coś na ten temat? Bo mi się wydaje że nie.

"Przecież to życiowa KALEKA!Jego życie ogranicza się do depresji i załamań nerwowych (nie wspominając o uzależnieniu od leków) . . . "
No bo jakbyś takie życie jak on to wątpie żeby twoje życie nie było jedną wielką depresją. To mnie najbardziej dobija - ludzie którzy generalizują rap tak naprawdę gówno o nim wiedzą. Ty jesteś tego przykładem.

Eminem11_2

Pff naprawdę bardzo mądre jest do "dissowanie" kogoś ,sam nie jest przykładem dobrego człowieka a wypowiada się o innych hipokryta ..

Good_Enough

Zrozum wreszcie, że diss występuje w hip-hopie od przeszło 70,80 roku, czyli wtedy jak rap powstawał. To jest po prostu część tej subkultury. A jak mówisz że EminEm wielce kogoś obraża, to nie wiem co byś zrobił jakbyś usłyszał "Fuck the police" Nas'a albo "Hit Em up" 2pac'a, które zapisało się już na kartach historii rapu jako najlepszy diss jaki powstał. Tak jakbyś teraz punkom zarzucił że malują paznokcie na czarno - śmiech na sali i nic więcej.

Eminem11_2

Śmiech na sali to jest to że jesteś jego nawiedzoną fanką..
Co może duszenie kukły żony na scenie albo machanie piłą nad głowami ludzi też jest ok??

Good_Enough

Zresztą jeśli diss jest formą subkultury to ta subkultura jest dla tępaków którzy nie potrafią inaczej radzić sobie z problemem / człowiekiem niż ułożyć rym typi "Gwen pee on me " inteligentne .. tak jak on i jego fani ..

Good_Enough

Tępy to jesteś ty bo najeżdżasz na coś o czym gówno wiesz. Inteligecji to można pogratulować tobie.

Good_Enough

Jesteś żałosy, brakuje ci logicznych argumentów przeciw Emowi dlatego arakujesz rozmówcę - żal.pl

A wies dlaczego on dusił tę lalkę? I nie wiem o co chodzi ci z tą piłą, przecież on to robi dla kasy.

użytkownik usunięty
Eminem11_2

Em nie ma co dyskutować z Hollywood.Jak się nie zna na tym to po co wogóle zaczyna "rozmowę".

Eminem11_2

Zastanów się co w ogóle piszesz bo widzę że nie miałaś argumentu żeby odbić to co poprzednio napisałem ..
Dla kasy ?Po co ?W trakcie koncertu na który bilety są wyprzedane ,nie przybywa więcej osób więc wymachując piłą i dusząc lalkę nie zarobił ..
Zresztą co za głupek dusi lalkę przypominającą byłą żonę a później do niej wraca?On jest chory psychicznie i powinien się leczyć ..

Good_Enough

Z tą lalką Eminem już trochę przesadza,ale i tak lubię jego kawałki Lose Yourself i inne dobre,mam do niego szacunek bo jest najlepszym białym raperem.

Good_Enough

Nie rozśmieszaj mnie - argument?? No gratulacje jeśli dla ciebie argumentem jest obrażanie mnie.

To już jest niedorzeczne, jak ty mi się pytasz po co dla kasy. O to chodzi że przybywa więcej osób, bo im więcej wywołujesz skandali, tym więcej o tobie słychać - proste. No i pewnie chciał tym podgżać atfosmere na konecie :D

Co do dwóch ostatnich zdać: O matko, człowieku, weź już się schowaj z tymi informacjami z pierwszych stron "Bravo"

Eminem11_2

O tak!Atmosfera była by podgrzana jakby ta piła spadła komuś na głowę ;//
Tak jasne ;// wszyscy się rzucą bo psychol machał ludziom nad głowami piłą ....Paris Hilton też wywołuje skandale i co dobrze sprzedała się jej płyta ? ;] 710 000 na cały świat .. idź bo śmierdzi od Ciebie gorącą napaloną na tego świra 12-latką ;)

Good_Enough

Ale między Paris a EmEm jest taka różnica że Paris nie jest ani akorką dobrą ani piosenkarką i gdyby nie tatuś to nikt by o niej nie usłyszał, a Em jest dobrym raperem i nie musiał się urodzić w rodzinie bogaczów żeby być tym kim jest.

użytkownik usunięty
Good_Enough

-->O tak!Atmosfera była by podgrzana jakby ta piła spadła komuś na głowę ;//
Tak jasne ;// wszyscy się rzucą bo psychol machał ludziom nad głowami piłą ....<--
A co ma odstawiać drugą parodię jak Vanilla Ice za swoich czsów.
To jest show,ludzie to lubią jak ciebie to tak razi to nie wiem po co poruszasz ten temat,chyba żeby wkurzyć fanów Eminema.

-->Paris Hilton też wywołuje skandale i co dobrze sprzedała się jej płyta ? ;] 710 000 na cały świat .. <--
Jej rodzina ma pełno kasy i sami mogli te płyty kupić byle by curusia zdobyła platynową płytę.

-->idź bo śmierdzi od Ciebie gorącą napaloną na tego świra 12-latką ;)<-
Przecież nie używa słów typu "zerżnij mnie;chcę mieć z tobą dziecko".Rozumiesz znaczenie słowa 'napalona'?
Nie atakuj ludzi bez powody.
Aha i użyj czasem mydła,przyda ci się!

No niektórzy nie potrafią zrozumieć o co chodzi ale tak to jest jak ma się dziury w inteligencji .. przecież 710 000 na cały świat to mało wy tępaki!Chodziło mi o to że skandale nie mają wpływu na sprzedaż płyt ..

użytkownik usunięty
Good_Enough

Po pierwsze: nie tępaki,jeżeli nie znasz lepszych określeń to odradzm prowadzenie jakich kolwiek konwersacji.

Po drugie: -->przecież 710 000 na cały świat<--
........................................................................
Może byś raczej spojrzał na ceny płyt jakie wynoszą w naszym kraju.
Płyty słabo się sprzedają bo dobra płyta kosztuje przeważnie 20-30 zł ale jeżeli chodzi o album,który bije rekordy w sprzedaży to cena podnosi się do 50 zł i wzrasta piractwo.Walczą z nim ci,któży spowodowali jego pojawienie się.

-->Chodziło mi o to że skandale nie mają wpływu na sprzedaż płyt ..<--
........................................................................
Nie sądze by skandal uniemożliwył sprzedaż,jeżeli ktoś jest oryginalny i nie boi się kontrowersji to wzrasta jego popularność a co za tym idzie sprzedaż płyt [przykład Marilyn Manson].A pozatym najlepszym skandalem jest wprowadzenie czarno-białych naklejek ostrzegawczych na płytach o "ostrych tekstach" takie płyty sprzedają się najlepiej.

użytkownik usunięty
Good_Enough

No ty było na tyle,jakbyś chciał jeszcze polemizować to chętnie się udzielę.