Freddie Mercury

Farrokh Bulsara

9,7
174 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Freddie Mercury

Witam. Przeczytałem i zauważyłem kilka nieścisłości:

1. Otóż koncert w Hyde Parku miał miejsce w 1976 roku, a nie w 75.
2. Skąd informacja, ze jego prochy wrzucono do Jeziora Genewskiego? Inaczej- skąd pewność? Bo to tylko jedna z teorii...jest kilka innych. Tak naprawdę, tylko kilka osób wie, co się stało z Jego prochami.
3. Freddie wydał 9 solowych albumów??? Ekhm, wybacz, ale za Jego życia to tylko dwa. Plus parę składanek po śmierci. Ale w sumie to na pewno nie będzie tego dziewięć sztuk. Chyba że liczysz razem z DVD:) Pozdrawiam!

mariooks1945

jaki z Ciebie fan ??? skoro nie wiesz ze oni pewnie liczą BOX SOLO COLLECTION - 10 cd + 2 dvd ...

shamar

Fan ze mnie jest, zapewniam Cię:) Jak liczą, to powinni liczyć jako JEDNO wydawnictwo! Nieważne, ile ma płyt.

mariooks1945

z tym ze jak pewnie wiesz w boxie znajdują sie osobne, oddzielnie wydane wczesniej albumy - Bad Guy, Barca i The Album/ The Great Pretender czyli ktos kto nie ma duzego pojecia o wydawnictwach Mercurego uznal ze pozostale plyty tez nalezy podliczyc jako osobne czesci... ale racja to jest błedne myslenie - powinny byc tylko 3 oficjalne albumy + box...

shamar

No nie tylko, bo jeszcze 'Remixes' i 'The Very Best Of Freddie Mercury Solo'. Ale to dalej nie jest liczba 9. Więc ktoś nie umie liczyć.

mariooks1945

na tych trzech plytach są premierowe nagrania - wyjatek - "The Album" i "The Great Pretender", ktore to plyty są kompilacjami starych niewydanych na pelnym albumie utworów i remixami utworów z Bad Guy ( ciekawe czy wiesz , ze "The Freddie Mercury Album" i "The Great Pretender" tak na prawde roznią sie kilkoma szczegolami tj. tracklistą i wersjami utworów - na obu plytach kilka utworów jest w zupelnie wersjach)...

"Remixes" to nie pelny album tylko EPka wydana w Europie (ale nie na wyspach juz) i tam jest kilka remixów z "The Great Pretender" czyli amerykanskiej wersji albumu "The F M Album" ale pewnie to wiedziales...hehe

shamar

Tak, wiedziałem:) Fakt, TFMA i The Great Pretender różnią sie trochę od siebie. Ale drażni mnie to, iż ktoś nie potrafi liczyć....i przeinacza fakty. Pozdrawiam!