Freddie Mercury

Farrokh Bulsara

9,7
175 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Freddie Mercury

Jak myslicie miał to w genach czy sie uczył tych róznych trików, przejsć itp?

impromptu2

Na moje miał to w genach... i wg. mnie był człowiekiem który nie potrafił usiedzieć 5minut w jednym miejscu :)

Lady_molok

znany był jako imprezowicz ;-) normalka, że nie mógł usiedzieć w tym samym miejscu nawet 5 minut:) szkoda, że nie żyje:(

impromptu2

- studiowal balet...

shamar

Tak???A gdzie o tym przeczytałeś, co? Jaki balet człowieku? Nie pisz takich bzdur!!! Bardzo Cię proszę...

mariooks1945

Nie musialem czytac, wystarczy ze widzialem wiele dokumentów...
Ty masz jakies problemy ??? po 1 - sam o tym mowil w 1 wywiadzie ( zartowal ??? )

shamar

Tak? A podasz mi ten wywiad? Datę wystarczy:) Wybacz, ale Freddie nigdy nie studiował baletu!!!Kompletna bzdura!!! A to, że wystąpił na jednej gali z Królewskim Baletem w interpretacji taneczno-wokalnej dwóch swych kawałków, to jeszcze nie powód, by pisać coś takiego. Mniemam, że wiesz co nieco o Jego studiach, więc nie pisz takich rzeczy.

mariooks1945

sugerowalem sie jedynie wywiadem... nie wiem jak mam Ci to podac bo sam nie pamietam gdzie to dokladnie jest (na bank było to w jednym z dokumentów ktoreg nagrywalem jeszcze na kasety z Telewizji Polskiej, moze w "Magic Years" ??) czyli - 1. musialbym przezjrzec wszystkie vhsy z queen , po 2 - i tak tego nie zrobie bo moje magnetowidy nie zyja juz kilka lat...

idzie wywiad z Fredkiem -
cos tam cos tam i dziennikarz pyta sie - A co studiowales ?? Fred - balet...(krotka odpowiedz) - nie jestem pewny ale to bylo chyba w takim wywiadzie gdzie siedzial w tej bialej koszulce (jakis pokoj w kolorze pomaranczowym) i jaral fajke... blizszych danych nie jestem w stanie podac bo lata temu to widzialem... i napewno tego sobie nie wymyslilem... bo po co

shamar

Ok, juz sam znalazłem. Freddie po prostu mówi kilka zdań o balecie, że jak Ci tancerze mogą co wieczór wykonywać te same kroki i że On tak by nie potrafił. Sam zobacz:

'Who criticises your stage act, then, if anyone?

Oh, lots of people. Lots of my friends.

Do you welcome that criticism?

Yes, Yes.

But you're very prickly about criticism...

Oh, I don't think so. In the end I'm my own boss, which in a way is a bad thing because it's different for someone in, say, the ballet world. A choreographer tells him exactly what to do and if you do something wrong the ballet dancer is told that this is exactly what is wanted. I don't have that, simply because there's nobody to do it - it would be a different, more rigid form of discipline. They can say I do this wrongly, but I'm the ultimate judge. Depending on the night, I just do what I want. I don't know how those ballet people do it - the same steps every night! I couldn't perform in that framework.'

mariooks1945

czytalem ale to nie ten - ja mowie o wywiadzie gdzie doslownie bylo tak jak zacytowalem...

shamar

A ja Ci mówię, że Freddie nie studiował baletu. Czytałem praktycznie wszystkie wywiady z nim i jeśli coś jest o balecie, to własnie w tym aspekcie występu z Royal Ballet w 79. Jego biografię znam na tyle dobrze, by mieć pewność, że nigdy nie uczył się baletu, a co dopiero studiował.
mimo wszystko, daj znać jak znajdziesz coś.

mariooks1945

Nie obstaje ze studiowal czy nie - zasugerowalem sie tym wywiadem i tyle... podalem tylko to co tam slyszalem - moze sobie zazartwoal... tak na marginesie to znalazlem bardzo dziwny utwor, ktory jest podpisany tylko "vocals" i nie ma tego absolutnie nigdzie, brzmi jak jakies proby z sesji "Barcelony ma cos 5 minut... jak cos to wiesz , heh

shamar

Ok, rozumiem. Ale szkoda, że nie możesz mi tego zacytować...no nic. Pozdrawiam!

impromptu2

hehe niesamowicie się czuł na scenie - był do tego stworzony - przyjemnie patrzeć na ludzi którzy tak wspaniale odnaleźli się w swoim fachu :)
szkoda że nie możemy już obejrzeć go na żywo :(

impromptu2

Myślę, że to był jeden z elementów Jego cudownego talentu i charyzmy. Śpiewu też się nigdy profesjonalnie nie uczył a miał głos najpiękniejszy. Podczas występów na żywo śpiewał w sposób niebywale wybitny.

impromptu2

Myślę, że był to jeden z Jego licznych,naturalnych talentów. Śpiewu też nie uczył się w profesjonalny sposób a głos miał co najmniej wybitny. Na żywo śpiewał w
rewelacyjnie cudowny sposób. Fenomen w każdym calu.