Jak myslicie miał to w genach czy sie uczył tych róznych trików, przejsć itp?
Na moje miał to w genach... i wg. mnie był człowiekiem który nie potrafił usiedzieć 5minut w jednym miejscu :)
znany był jako imprezowicz ;-) normalka, że nie mógł usiedzieć w tym samym miejscu nawet 5 minut:) szkoda, że nie żyje:(
Tak???A gdzie o tym przeczytałeś, co? Jaki balet człowieku? Nie pisz takich bzdur!!! Bardzo Cię proszę...
Nie musialem czytac, wystarczy ze widzialem wiele dokumentów...
Ty masz jakies problemy ??? po 1 - sam o tym mowil w 1 wywiadzie ( zartowal ??? )
Tak? A podasz mi ten wywiad? Datę wystarczy:) Wybacz, ale Freddie nigdy nie studiował baletu!!!Kompletna bzdura!!! A to, że wystąpił na jednej gali z Królewskim Baletem w interpretacji taneczno-wokalnej dwóch swych kawałków, to jeszcze nie powód, by pisać coś takiego. Mniemam, że wiesz co nieco o Jego studiach, więc nie pisz takich rzeczy.
sugerowalem sie jedynie wywiadem... nie wiem jak mam Ci to podac bo sam nie pamietam gdzie to dokladnie jest (na bank było to w jednym z dokumentów ktoreg nagrywalem jeszcze na kasety z Telewizji Polskiej, moze w "Magic Years" ??) czyli - 1. musialbym przezjrzec wszystkie vhsy z queen , po 2 - i tak tego nie zrobie bo moje magnetowidy nie zyja juz kilka lat...
idzie wywiad z Fredkiem -
cos tam cos tam i dziennikarz pyta sie - A co studiowales ?? Fred - balet...(krotka odpowiedz) - nie jestem pewny ale to bylo chyba w takim wywiadzie gdzie siedzial w tej bialej koszulce (jakis pokoj w kolorze pomaranczowym) i jaral fajke... blizszych danych nie jestem w stanie podac bo lata temu to widzialem... i napewno tego sobie nie wymyslilem... bo po co
Ok, juz sam znalazłem. Freddie po prostu mówi kilka zdań o balecie, że jak Ci tancerze mogą co wieczór wykonywać te same kroki i że On tak by nie potrafił. Sam zobacz:
'Who criticises your stage act, then, if anyone?
Oh, lots of people. Lots of my friends.
Do you welcome that criticism?
Yes, Yes.
But you're very prickly about criticism...
Oh, I don't think so. In the end I'm my own boss, which in a way is a bad thing because it's different for someone in, say, the ballet world. A choreographer tells him exactly what to do and if you do something wrong the ballet dancer is told that this is exactly what is wanted. I don't have that, simply because there's nobody to do it - it would be a different, more rigid form of discipline. They can say I do this wrongly, but I'm the ultimate judge. Depending on the night, I just do what I want. I don't know how those ballet people do it - the same steps every night! I couldn't perform in that framework.'
A ja Ci mówię, że Freddie nie studiował baletu. Czytałem praktycznie wszystkie wywiady z nim i jeśli coś jest o balecie, to własnie w tym aspekcie występu z Royal Ballet w 79. Jego biografię znam na tyle dobrze, by mieć pewność, że nigdy nie uczył się baletu, a co dopiero studiował.
mimo wszystko, daj znać jak znajdziesz coś.
Nie obstaje ze studiowal czy nie - zasugerowalem sie tym wywiadem i tyle... podalem tylko to co tam slyszalem - moze sobie zazartwoal... tak na marginesie to znalazlem bardzo dziwny utwor, ktory jest podpisany tylko "vocals" i nie ma tego absolutnie nigdzie, brzmi jak jakies proby z sesji "Barcelony ma cos 5 minut... jak cos to wiesz , heh
hehe niesamowicie się czuł na scenie - był do tego stworzony - przyjemnie patrzeć na ludzi którzy tak wspaniale odnaleźli się w swoim fachu :)
szkoda że nie możemy już obejrzeć go na żywo :(
Myślę, że to był jeden z elementów Jego cudownego talentu i charyzmy. Śpiewu też się nigdy profesjonalnie nie uczył a miał głos najpiękniejszy. Podczas występów na żywo śpiewał w sposób niebywale wybitny.