Freddie Mercury

Farrokh Bulsara

9,7
174 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Freddie Mercury

Legenda za zycia i legenda juz po smierci

Swojego czasu był najlepszy. Dziwne, że jeszcze nie powstał żaden film biograficzny.

Troublesome

Czasem myślę, że może komuś nie na rękę, żeby taki film powstał skoro produkcja jest tak niemiłosiernie długo odwlekana...

madz20

Cos w tym musi być. Ten film byłby finansową bombą i bierna postawa potencjalnych producentów czy aktorów (notabene gwiazd kina, bo o takich była mowa) daje nam powody do myślenia - o czymś. Nie zdziwię się jeżeli wypłynie jakaś poważniejsza plotka w tej sprawie. Btw. poważniejsza plotka, jak to w ogóle brzmi. ; p Tak czy inaczej pragnę tego filmu.

Troublesome

No i wyszło szydło z worka - Cohen odszedł z obsady, bo dążył do kompletnej i bezkompromisowej biografii Freddiego, Brian i Roger chcieli filmu, który ugrzeczni i spłaszczy postać Freda, za to będzie się nadawał dla szerokiego grana widzów - co za absurd! W sumie można się było tego po nich spodziewać...

Na miejscu Cohena nie rezygnowałabym z planów stworzenia biografii Freddiego, powinien zainteresować projektem jego żyjących przyjaciół (Eltona Johna, Cliffa Richardsa czy Roda Stewarta), pozyskać środki i ruszyć z własną produkcją! Na pewno fani woleliby oglądać film o Fredzie jakim był, niż dać sobie wmawiać, że był świętobliwym pieśniarzem o nieskalanej moralności.

madz20

Nie wiem w jakim stopniu cała ta biografia miała być kontrowersyjna. Wiem natomiast - że film o życiu Freddiego nie jest dla PG-13. Nie lubię osądzać, ale patrząc na ostatnie działania członków Queen, chodzi tylko o kasę. Szkoda, bo Cohen wziął całą sprawę poważnie i mógł stworzyć genialną kreację. Miał też zapewne ciekawą wizję. Podwójnie szkoda - gdyż zagwarantowałby świetną obsadę oraz reżyserię etc. Tak więc miałaś rację w poście sprzed raptem kilkunastu dni. Nie trzeba było długo czekać.

Jasne że był wielki, i żaden inny wokalista nie zastąpi naszego kochanego Freddiego w zespole Queen, żaden! On był niepowtarzalny!

użytkownik usunięty
sebastian22221

Zgadzam sie :)

sebastian22221

Oczywiście. Nikt mu nie jest w stanie dorównać : ani wokalem ani ogólną charyzmą.