George R.R. Martin

George Raymond Richard Martin

8,8
512 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby George R.R. Martin

Zatem wszystko jasne - HBO nabyło prawa do ekranizacji "Pieśni lodu i ognia". Martin zostanie współproducentem, a każdy tom będzie fabułą jednego sezonu.

Mam nadzieję, że serial klimatem i poziomem będzie CONAJMNIEJ tak dobry jak "Rome".

clegane

Dopiero niedawno zaczęłam czytać "Pieśń..." i jak na razie jestem zachwycona! Mam nadzieję, że scenarzyści staną na wysokości zadania i nie zaplączą się w tych wszystkich pogmatwanych wątkach. No, i bardzo ciekawią mnie aktorzy... ;)

Saya

Spokojnie, Martin będzie to wszystko trzymał za pysk. :]
Na jego miejscu też nie zostawiłabym tego własnemu biegowi.

Co do aktorów - Peter Dinklage jako Tyrion i resztę mogą wybierać sami. :p

clegane

No, ten Peter Dinklage jest całkiem do rzeczy. Wg. mnie też by się nadawał ;). Tyle, że pewnie kastingowcy pokierują się myślą przewodnią typu: Tyrion Lannister brzydki był i taki ma pozostać. I obsadzą Warwicka Davisa o szczerym wejrzeniu ;D

Saya

że niby Peter Dinklage to jakiś przystojniak ?? :)

Coock

A opiszecie mi tak mniej wokół czego kreci sie ta wielo (zapewne) tomowa opowieść fantasy?

Alartos

Wokół intryg, głównie królewskich.

_Garret_Reza_

Intrygi królewskie to za dużo z fantastyka nie ma mają chyba wspólnego?

r0hnin

Fantastyka pojawia się tylko w szczegółach i drobnych elementach - przypowieściach, legendach i religii. Potem to się rozwija (np. pojawiają się smoki) ale to nadal malutki procent całości.

_Garret_Reza_

jaki stary wątek :D

ja powiem że serial jest nawet Gra... jest nawet lepsza niż Rome

clegane

Gratki za wytypowanie Peter Dinklage jako Tyrion'a :) zaiste byl to strzał w "10". Gościu jest niesamowity, po śmierci Neda bryluje na planie niepodzielnie... :)

Saya

Jakie tam pogmatwane wątki... Jeżeli czyta się w skupieniu, nic nie jest w stanie ci umknąć.