Graham Masterton

8,7
15 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Graham Masterton

Witam,mam do was pytanie,którą książkę wybrać na początek.Najlepszą waszym zdaniem.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Scott4

Demony Normandii ja od nich zacząłem i bardzo mi się podobały.

użytkownik usunięty
Scott4

Manitou

Moja ulubiona książka to Walhalla. Naprawdę polecam!

użytkownik usunięty
masachiko

Właśnie przeczytałem "Kandydat z Piekła". Taka sobie..

Scott4

Wizerunek Zła - nie ma lepszej.

Motorcycle_Boy

Dokładnie. Wizerunek zła to najlepsza, moim zdaniem, książka Mastertona. Podobało mi się też Zwierciadło piekieł i cały cykl Rook.

kika119

Zwierciadło Piekieł to mój numer dwa, wiec mamy podobny gust.

Scott4

Najlepsze są jego zbiory opowiadań - są one lepsze niż Kinga. Jeśli chodzi o książkę to podobał mi się nawet Czarny Anioł, fajny był jeszcze Szary diabeł.

Scott4

Ja bym Ci polecił Wyklętego, książka jak dla mnie jego najlepsza

Scott4

magia seksu - koleś jest świrem

Scott4

Moja przygoda z panem Mastertonem rozpoczęła się pewnego zimowego dnia dwanaście lat temu, gdy moja kuzynka przeczytała mi fragmenty " Rytuału", który zrobił na mnie tak duże wrażenie, że moja znajomość z pisarzem trwa do dnia dzisiejszego. Oprócz tego polecam takie pozycje jak: " Drapieżcy", " Wyklęty", " Manitou", " Kostnica", " Dziecko ciemności" oraz utrzymaną w nieco lżejszym klimacie serię " Rook". Miłej lektury...

użytkownik usunięty
Scott4

Ja osobiście polecę Ci "Czarnego Anioła". Książka ta jest dość brutalna, jednak takie było zamierzenie autora - łamać wszystkie ograniczenia dotyczące treści. W ten sposób przygotował naprawdę niezłą mieszankę satanizmu, zjawisk paranormalnych, rytuałów, morderstw i wielu, wielu innych... Naprawdę godne polecenia. :)

Scott4

Ja polecam Kondora, ciekawa książka i trochę inna niż większość

Scott4

Zacznij od któregokolwiek zbioru opowiadań, satysfakcja gwarantowana :-)

Scott4

GŁÓD. Boskie dzieło. A jesli lubisz pośmiać sie i podniecać na zmiane to polecam jego poradniki sexuologiczne, uczy jak sie zdystansować do pseudo problemów w zyciu sexualnym. Dla mnie prorytet to Prof. Depko :) a nastepnie masterton :) Pozdrawiam.

Scott4

A ja polecam "Ciało i Krew" - moja pierwsza książka Mastertona, oraz mój pierwszy w życiu horror (czytałam mając 11lat). Od tamtego momentu, jest to mój ulubiony gatunek.

syska93

ja polecam 'katie maguire', zdecydowanie jedna z najlepszych :)

Scott4

Przeczytałem sporo i powiem Ci, że najlepszy jest "Wyklęty", choć i tu autor umieścił sporo tego, co dla Niego charakterystyczne. Resztę Ci odradzam.

Shiloh

Na początek? W zależności jaki typ książki to moim zdaniem:
Horror - Wizerunek zła lub Demony Normandii
Thriller - Geniusz lub Katie Maguire
Obyczaj - Smak raju (koniecznie ze schłodzonym szampanem w lodówce:)

Scott4

Gusta są różne. Dla mnie "biblią" jeżeli chodzi o Mastertona, a nawet o wszystkie książki typu horror są "Wyklęty" i "Czarny Anioł".