Król Artur:
-Woad To Ruin
-Hold The Ice
-do_you_think_im_a_saxon
-All of Them
-Crimson Tide Theme
Piraci z Karaibów (trylogia):
-The meddalion calls
-He'S A Pirate
-BOOTSTRAP'S BOOTSTRAPS
-I'm Captain Jack Sparrow
-Singapore
-ingapore
-At Wits End
-Up Is Down
-I See Dead People In Boats
-I Dont Think Now Is The Best Time
-What Shall We Die For
i inne...:]
Helikopter w Ogniu:
-Vale of Plenty
- Black Hawk Down
Armageddon-> "Armagedon Main Theme"<-
Ostatni samuraj:
-Red Warrior
-The Final Charge i inne:]
Gladiator->"Now We Are Free" między innymi:] i ogólnie cały Soudtrack:D
Twierdza, Pearl Harbour, no w zasadzie to wszystkie jego "dzieła) są świetne, że w trakcie słuchania tyłek człowiekowi ściska:DD
A tak po za nim to jeszcze muzyczka z Władcy pierścieni (enya), Braveheart->
cholera wysłałem a nie dokończyłem:PPPP
no to: Braveheart-> Celtic Bagpipes - "Scottish Wedding Music" ; Celtic Bagpipes - "The Battle of Stirling"; Enigma - "Sons of Scoland"; "Celtic Cry"; London Symphony Orchestra (James Horner) - "Freedom"; jeszcze Skarb Narodów: "Trevor Rabin"; "Spectacle Discovery"; "Finding Charlotte"
Rocky (wszystkie cz.): "Eye of the Tiger"; "Burning Heart"; " No Easy Way Out"; "Sweetest Victory"; "Going the Distance"; Three Six Mafia-"Its A Fight"; "Double Or Nothing" - Kenny Loggins & Gladys Knight; "Living in America" (James Brown); " Gonna Fly Now" itd....:P
i jeszcze można wspomnieć o Matrix, Cienka czerwona linia (zapopmniałem o tym:P), Days Of Thunder....
Ten rodzaj muzyki, jest pełen emocji, dynamiki, rewelacyjnie ubarwia sceny z filmów, nadaje im to "coś", ten wzniosły, patetyczny charakter, słucham tego prawie codziennie:D jak trenuje, jak się ucze, jak chcę się zrelaksować... ta muzyka dobra jest na każdą okazje i chwile... bez niej i filmy i branża muzyczna była by biedna, szara, bez charakteru, klimatu..... Panowie, Panie... CZAPKI Z GŁÓW i kłaniamy się twórcą tej wspaniałej muzyki....
Rozumiem ze po prostu wymieniles swoje ulubione sciezki dzwiekowe roznych kompozytorow, bo polowa z tego co podales nie zostala skomponowana przez Zimmera. Choc oczywiscie Badelt, Horner, Davies i cala reszta tez na uklony zasluguja. ;)