Taak Zimc w tym roku dał popis :) Kod Da Vinci (murowany oskar :)) i Piraci to dzieła które tak często nie zdarzają sie co roku, a jak jeszcze wykona je ten sam kompozytor :))) Zimc Najlepszy :))) Jestem pewien oskara w tym roku :))
Oj ja bym na oscara dla hansa w tym roku nie liczyla. piraci zosatli mocno skrytykowani(moim zdaniem po czesci slusznie), a kod, mimo ze jest chyba najlepsza partytura minionego polrocza, to niestety ilustruje slaby, nieoscarowy film. a hans oscara juz przeciez ma:P za krola lwa.
Wiem że dostał za króla lwa oskara :) Ale kod by mógł dostać przecież jaka ta muzyka subtelna i majestatyczna :) Powinni oceniać i nagradzać muzykę, a nie film ;)
Ano powinni nagradzac muzyke, a nie film, ale tak nie robia i raczej nikt z nas tego nie zmieni. znajac oscarowe tendencje to w grudniu wyjda film pomiedzy ktore zostana rozdane nagrody, bez wzgledu na to czy zasluza na nie czy nie. A poza tym nie mamy pewnosci czy w drugim polroczu nie ukaze sie cos ciekawszego od score'a hansa.
Ten czlowiek jest cholernie niedoceniony. Oscar nalezal mu sie nie tylko za Krola Lwa, ale przede wszystkim za Gladiatora, Pearl Harbor oraz Ostatniego Samuraja i za wiele innych filmow.
Oczywiście, że jeden Oscar to za mało. Powinno być ich znacznie więcej choćby za Cienką czerwoną linię i przede wszystkim za Gladiatora. Ale z drugiej strony to nie ma co się martwić. W końcu co ma powiedzieć Ennio Morricone. Tyle wybitnych prac - żadnej statuetki.
Pozdrawiam!
Oczywiście, że jeden Oscar to za mało. Powinno być ich znacznie więcej choćby za Cienką czerwoną linię i przede wszystkim za Gladiatora. Ale z drugiej strony to nie ma co się martwić. W końcu co ma powiedzieć Ennio Morricone. Tyle wybitnych prac - żadnej statuetki.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Ani za Piratów ani tym bardziej za Kod oscara bym Hansowi Nie dał (mimo, że jest to mój ulubiony kompozytor) bo zadażały mu się leprze kompozycje. Ale Galdiator, Ostatni Samuraj to co innego...
Zresztą oscar to chłam, w żeczywistości niewiele jest wart...
Wg mnie to Oscar powinien do niego trafić za Cienką Czerwoną Linię i Gladiatora, a w tym roku za Da Vinci. On jest zdecydowanie niedoceniany a taki Williams który jest świetny ale robi wszystko na jedno kopyto ma już 45 nominacji! Zimmer potrafi eksperymentować i to z jakim skutkiem (Black Hawk Down rządzi)!