Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer

8,6
53 563 oceny muzyki
powrót do forum osoby Hans Zimmer

Kurde! Koleś wymiata! Robi poprostu taką muze że ... chować się ludziska z pianinami! Ja tez jestem muzykiem i komponuje ale normalnie jak słyszę <<scenariusz,..Muzyka : Hans Zimmer >> To daję wszystko żeby zobaczyć film ! Gość jest niesamowity! Tworzy świetne ścieżki ... Niosące wiele charakteru i wiele emocji ... Super :) Co Wy myślicie ? PozdrO ;)

ivy_7

Myślimy to samo, Williams sie według mnie przy Zimmerze chowa, ma pare udanych utworów i sporo świetnych tematów, ale tylko tematy to jego mocna strona, bo większości jego utworów nie moge słuchać.

ivy_7

Muszę się z tobą całkowicie zgodzić. Hansa Zimmera cenię sobie na równi z Johnem Williamsem. No może Zimmera trochę bardziej lubię...

Pride

jak dla mnie to się wszyscy za nim chowają ... no może prócz Moricone :)

ivy_7

Co racja, to racja. Facet jest super! Genialnie łączy różne gatunki muzyki. A ścieżki z Ostatniego Samuraja i z Gladiatora... po prostu boski.

ivy_7

Również uważam ze jest niesamowity, i z pewnością zasługuje na miejsce w top świat. Jego muzyka jest piękna... wzrusza... daje do myślenia... mimo ze zazwyczaj słucham 'mocniejszej' muzyki. Generalnie kawałki z The thin red line i z pearl harbor podobaja mi sie najbardziej.

ivy_7

Kompletnie się z tobą zgadzam ziomek pokazuj non stop na co go stać .Pierwszy raz spotkałem się z jego muzyką oglądając film Piraci z Karaibów Klątwa Czarnej Perły. Film wymiata ale z muzyką Hansa Zimmera to istny odlot.Specjalnie po tym kupiłem jego płytę co dzień słucham jej i nadal mi się nie znudziłą.Istny CZADZIOR!!!!!!!!!

Daksza

Taaa..! Kompletny czadzior :D:D:D:D A tak wogóle to w muzyce z Pearl Harbor to się można zakochać .... Za każdym razem jak oglądam film to rycze jak dzieciak! :D Normalnie kocham tego gościa za to co robi Gdyby przestał komponować (BROŃ GO PANIE BOŻE!) to ja nie wiem co by sie stało z tymi mającymi się narodzić głośnymi filmami KAPUT xP PozdrO :)

ivy_7

Rozpoznawalna, zawsze genialna nuta :) Jest obecnie najlepszy - Piszę te słowa słuchając jego kawałków z "Batman - Begins" :)

Keodred

Genialna i perfekcyjna... Ale to i tak mało powiedziane :) :** Jest wielki i wielkim zostanie ... :)

ivy_7

Zaraz zaraz bez przesady ;/ fakt koleś tworzy rewelacyjną muzykę ale słowa typu "Williams sie przy nim chowa" są tu nie na miejscu. John Williams ma wiele świetnych OSTów niektóre są nawet lepsze od tych z górnej półki Hansa co nie zmienia faktu ze to Hans Zimmer jest Mistrzem w swoim fachu.
Ja muzykę Zimmera uwielbiam i przyjemnie mi sie ogląda filmy z jego kompozycjami choć OSTy z nowych Batmanów nie przekonują mnie, wydaje mi sie ze muzyka nie do końca oddaje klimat filmu....
Proszę mnie nie besztać za to co napisałem bo chyba każdy ma prawo do swojego słowa.
Peace ;)

P.S W trakcie pisania tego postu leciał genialny Soundtrack z "The Last Samurai" :D

SLukasz

Piszę słuchając "The Dark Knight" facet komponuje muzę, że czapki z głów ludzie!!!! Według mnie bije Williamsa na głowę, co nie oznacza, że nie lubię Williamsa, ale jak dla mnie Zimmer jest najlepszy!!!!!! Wszystkim uwielbiającym jego styl polecam OST z "Transformersów" skomponowany przez Steve'a Jablonsky'ego muza tak samo klimatyczna i powalająca jak wszystko co stworzył Zimmer. Długo się do niego nie mogłam przekonać, ale jak już ściągnęłam i posłuchałam.... OMG tak samo genialny jak utwory Zimmera :D:D:D

Karola

I jeszcze jedno..... wie ktoś kiedy pojawi się płytka z "Babylon A.D." kurde czekam na ten soundtrack, a o nim ani widu ani słychu :/

Karola

'Zimmer bije Williamsa na glowe' - ojc, trzymajcie mnie, bo padne ze smiechu xD.

Uzytkowniczko, Williams byl nominowany do Oscara i innych nagrod kilkadziesiat razy, a ile nagrod otrzymal za swoja prace, to trudno zliczyc... Zimmer to przy nim sredniej klasy kompozytor, ktory wybija sie czasami niektorymi utworami.

Jones

"Zimmer to przy nim średniej klasy kompozytor, który wybija sie czasami niektórymi utworami."

Niestety masz rację. Hans Zimmer to chyba najbardziej przereklamowany twórca muzyki filmowej ostatnich lat, robiący muzykę bez polotu i wciąż na jedno kopyto, niemal zawsze w tym samym stylu obojętnie z jakiego filmu pochodzi.
Karolicu droga - szanuję twoją opinię ale jeśli piszesz coś takiego (że niby bije go na głowę) to świadczy to o jednym: nie znasz za bardzo twórczości pana Williamsa. Proponowałabym nadrobić tę zaległość i nie skupiać się jedynie na twórczości Hansa Zimmera ;) A jeśli słuchasz dużo muzyki Hansa to nie wierzę że nie czujesz w niej powtarzalności i braku atmosfery filmu.

Sophie_Andrei

Tu się muszę, niestety, zgodzić. Niektóre kawałki są genialne, moim zdaniem, ale większość jest hmm... przeciętych? Ok, może nie przeciętnych, ale "tylko" dobrych. Co nie zmienia faktu, że lubię sobie posłuchać soundtracków z filmów, do których Zimmer komponował muzykę. O, np. teraz w głośnikach rozbrzmiewa "Elysium" z "Gladiatora".

Pozdrawiam.

syra696

Kochani ... :) Każdy ma swoje racje i gusta :) Obydwoje kompozytorów zasłużyło na miano rewelacyjnych kompozytorów filmowej Muzyki ... :) są naprawdę dobrzy :) Niech tworzą dalej :)))

ivy_7

Polecam kawałek Watergate z jego najnowszego filmu Frost/Nixon http://www.youtube.com/watch?v=0S8t0WSKEVA&feature=related

Antonio_Montana

Od Karmazynowego przypływu ( który był pierwszym soundtrackiem Hansa Zimmera który przesłuchałem), poprzez Pearl Harbor i Gladiatora, aż do Mrocznego Rycerza. Dla mnie to jest mistrz w swoim fachu. I mam sentyment do jego muzyki...

martinog

Z całym szacunkiem - ... napisał użytkownik z avatarem, z filmu dla dzieci.

btw Zimmer to dobry rzemielśnik, a to co mu najlepiej wyszło to Thin Red Line.