Witam Was, drodzy filmwebowicze !:) Strasznie mocno potrzebuję Waszej pomocy. Zbieram materiały do pracy naukowej, związanej właśnie z muzyką filmową i w dużym stopniu z Hansem Zimmerem. To na wpływie jego muzyki na obraz filmowy mam się zająć. Będę strasznie wdzięczna za wypełnienie ankiety. Pozdrawiam !
http://www.ankietka.pl/ankieta/51934/muzyka-filmowa.html
P.S Co jak co, zdania są podzielone na temat Hansa :) podpisuję się pod zwolennikami :0
Również wypełniłem, chociaż w 6 pytaniu wyraźnie brakuje kilku czołowych kompozytorów. No ale nie wiem... może tak miało być...
Pauleta ; HELLena_2 ; Elof ; micmur13 ; prettyinpink ; dzięki ogromne - Wasza pomoc, ogromnie się przyda, raz jeszcze dziękuje i pozdrawiam !:)
Jak twoja praca naukowa będzie na poziomie pytań z ankiety, to strach ją czytać.
Chociażby:
"Zaznacz nazwiska kompozytorów, których twórczość jest Ci znana"
Dajmy takiego Hornera, czy jeśli znam takie pozycję z popularnych filmów jak:
Braveheart ,Titanic,Zorro, Avatar to mogę powiedzieć, że znam go? boję się spytać o mnie znanych kompozytorów
Także wypełniłem, życzę powodzenia :)
Ale jeśli piszesz tak ważną pracę, to błagam Cię nie pomijaj Edwarda Shearmura. Muzyka z K-Pax, mój ulubiony film z ulubionymi aktorami ale bez Zimmera hehe, Edward po prostu dał czadu, dla tych co nie wiedzą co to za pan polecam kawałek Grand Central.
Niczyjego soundtracka tak nie podziwiam jak tego, polecam!!!
PS. K-Pax to ogromnie niedoceniony film, ja od dłuższego czasu poluję na trylogię (bo K-Pax jest ekranizacją, niezwykle udaną) K-Paxa, i według mnie powinien znajdować się w TOP10. Taki off-top z mojej strony i link do Grand Central :P
http://www.youtube.com/watch?v=YAgp-BeBnOs
"This song makes me feel something that.. I can't describe. And whatever it is.. it's beautifull. Outstanding soundtrack for outstandig movie. Pure art." Jeden z setek tysięcy komentarzy do utworu :)
Barney_w_spodnicy; arpa16; falkuu - dziękuje.
Pracę już oddałam.
Arpa16 - W ankiecie znajdują się proste pytania, ponieważ zazwyczaj ankiety internetowe nie są wypełniane przez ludzi kompetentnych. Tak czy siak pośród odpowiedzi znajdują się żenujące kwestie nie mające nic wspólnego z muzyką. Więc wybacz mi fakt, prostoty. Głównie chodziło mi o profilowanie.
Nie chce bawić się w kontrargumentację, bo jest to zupełnie zbędne. Moim zamiarem w ogóle nie było wzbudzanie kontrowersji czy czegokolwiek. Dlatego na tym zamierzam skończyć - Nie będziemy chyba prowadzić tej niepotrzbnej konwersacji? I pamiętaj nie oceniaj książki po okładce! Analiza ankiety zajęła mi w pracy dokładnie 9 linijek:) Reszta to czysta antropologia wywodząca się z trzech uczuć: pasji poznawczej, miłości i poczucia winy.
4. Jak często zdarza Ci się słuchać muzyki filmowej ? *
1) Raz w tygodniu
2) Dwa razy w tygodniu
3) Raz w miesiącu
4) Raz na 'jakiś' czas
brakuje mi tu odpowiedzi CODZIENNIE ;)
Lista kompozytorów jest trochę uboga i paru nazwisk zabrakło. Gdzie Steiner? Gdzie Goldsmith? Gdzie Jarre i Poledouris? No i przede wszystkim gdzie nestor gatunku, czy sir Williams? Bez nich ta lista nie ma większego sensu.