Hans Zimmer

Hans Florian Zimmer

8,6
53 563 oceny muzyki
powrót do forum osoby Hans Zimmer

http://www.youtube.com/watch?v=zagwDT7kPVM&feature=player_embedded

camocry

coś pięknego... :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lotr12345

Witamy pana lotr12345
Plagiat? Kogo? Daj link :)

Nemaeth

Barry:
http://www.youtube.com/watch?v=LRRtEAdAwd8

Zimmer:
http://www.youtube.com/watch?v=ZCtNDoTONoc

użytkownik usunięty
lotr12345

rzeczywiście podobne

lotr12345

lotr zamknij pysk ty prowokatorze nr 1 na FW jestes kompletnym imbecylem z zalążkami choroby psychicznej...

ciekawe czy na świecie jest plagiat twojej chorej osoby ?

tomucho77

hahahahah jak zawsze zero konkretów czy argumentów , tomucho77-bez mózg totalny

lotr12345

Do ciebie kretynie nie trafiają żadne argumenty tak więc rozmowa z twoją posraną osobą nie ma większego sensu.

Uparłes się debilu na te twoje ubzdurane plagiaty i szerzysz teorie spiskowe jakoby Zimmer był plagiatorem...
Debilu za takie pomówienia powinieneś bekać przed sądem.

Ciekawe debilu kogo w przyszłości posądzisz o plagiat.

tomucho77

ale to słychać ewidentnie to po pierwsze po drugie zimmer opiera swoje soundtracki na 3 podobnych nutach od 10 lat tuszuje to jakoś elektroniką ale nie oszuka takiego starego lisa jak ja ;)
muzyka Williamsa ,Goldsmitha ,Barry'ego ,Morricone prezentuje kosmicznie wysoki poziom przy Niemcu

lotr12345

I co te podobne nuty są zastrzeżone ? nie można ich używać ? to właśnie Zimmer ostatnimi czasy prezentuje kosmiczny poziom w porównaniu do reszty kompozytorów...
Z całym szacunkiem do wymienionych przez ciebie kompozytorów to Morricone juz dawno skończył się, Barry nie żyje i nie zastrzegł sobie tych że dźwięków wymawianych przez ciebie, Williams skończył się na Parku Jurajskim (nie widzę podobieństw jego muzyki z tą Zimmerowską), Goldsmith też nie żyje a jak żył to najlepsze jego czasy były gdy komponował do Star Treków (też nie widzę podobieństw u niego które by były związane z Zimmerem).
Do tej listy kompozytorów dorzucił bym jeszcze Jamesa Hornera który też ma swoje charakterystyczne nuty które często gęsto powtarza gdy komponuje muzykę, to samo tyczy się Zimmera który też ma swoje charakterystyczne nuty które często ponawia w swoich utworach.

I dzięki temu można ich rozpoznać gdy oglądamy jakiś film nie znając uprzednio kto skomponował daną muzę do filmu.

tomucho77

po prostu jest wtórny i robi muzykę wzorując się na innych albo kradnąc jak do piratów lub Pearl Harbor
John dostał w 1993 oscara za Listę Schindlera lepszą niż wszystkie soundtracki Hansa razem wzięte no i napisał doskonałą muzykę do Wyznań Gejszy w 2005 roku ,nowych gwiezdnych wojen czy Harrego Pottera więc nie pisz że najlepszy ,najrówniejszy kompozytor ostatnich 40 się skończył .Każdy, którego wymieniłem wniósł coś do muzyki filmowej a zimmer nic nie wniósł oprócz wtórności i elektroniki ,którą tuszuje swoje braki

camocry

Cudowne monumentalne epickie Mistrz Zimmer jest geniuszem ...
gdy słucham jego utworów to aż mi się łzy krecą w oczach - dla mnie jest Bogiem wśród kompozytorów.

tomucho77

ignorant

tomucho77

Dla mnie bogiem jest Williams ale i tak lotr jest dzieckiem które wszędzie doszukuje się teorii spiskowych. Oczywiście lotr też uważa się za najmądrzejszego jak widać. Ma bardzo zawyżone mniemanie o sobie.

neo_angin

jakich teorii spiskowych pacanie ? Nie tylko ja tak uważam (jak coś przejrzyj tematy na forum cippera ). Skoro nie słyszysz choćby echa twórczości starych mistrzów w "utworach" zimmera to znaczy ,że słoń ci na ucho nadepnął albo otyły polak z brzuchem od piwa i niepełnym uzębieniem .

lotr12345

A ty jesteś piękny, szczupły z pięknym perłowym uzębieniem nielubjący piwa "polaczek" pokurcz ufajdany po pachy.

tomucho77

o widzę że zabolało ...mój opis pasował do ciebie czy kogoś z twojej rodziny ?

lotr12345

Człowieku w tych czasach nie da się już praktycznie zrobić dobrego utworu bez żadnej inspiracji. Takie czasy. Echo twórczości a plagiat to dwie różne rzeczy ale oczywiście dla ciebie to jest to samo to znaczy że jesteś naprawdę głupi a nie tylko udajesz, Zimmer komponuje rewelacyjne score'y jak na te czasy czego nie zmieni zdanie jakiegoś zakompleksionego chłopaczka (Jakbyś się jeszcze nie domyślił to chodzi o ciebie.

neo_angin

napisałem" choćby echa" bo ja tam widzę ewidentnie te same motywy podrasowane elektroniką

Barry:
http://www.youtube.com/watch?v=LRRtEAdAwd8

Zimmer:
http://www.youtube.com/watch?v=ZCtNDoTONoc

lotr12345

A ten cały czas z tym Barrym jesteś nudny i powtarzalny... buraku jeśli twierdzisz że utwory Zimmera są plagiatem podróbką tych Barrowskich to załóż mu sprawę w sądzie.

lotr12345

A pomyślałeś choć przez chwilę cwelu że było to w obronie neo_angin.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lotr12345

Wiesz że jesteś blisko doigrania się bana na swoje wszystkie konta z tymi tekstami? Admini się zainteresują twoją działalnością więc nie pyskuj dzieciaczku bo pożegnasz się z tym wszystkim i będziesz miał monitorowanie IP. Zachowaj przynajmniej elementarne zasady kultury. Wiem że dla piętnastolatka to musi być trudne ale się postaraj.

neo_angin

.... mam zmienne ip i ja tylko pisze jak jest

lotr12345

Zmienny to ty masz poziom debilizmu pokurczu.

tomucho77

Chcesz w morde?

kamil_morawski2

Hahaha, umieram jak czytam tą dyskusję, obaj rozmówcy siebie warci. Wrzućcie na luz, kiedyś słyszałem, że muzyka łączy ludzi i jest językiem całego świata, ale wy, galaretowate półgłówki, skutecznie temu zaprzeczacie. :D

kamil_morawski2

Do lotra się udaj to ci wsadzi w mordę.

tomucho77

Nie będe dyskutował ze zboczeńcem,który od 4lat wali konia na filmwebie.
Hans Zimmer to cienki wacek.Liczy sie tylko Vangelis,Howard Shore i Mel Gibson.

kamil_morawski2

Kolejne konto Lotra?

neo_angin

Multi zyeb lotr że takich nie blokują ech.

kamil_morawski2

Ale gust podzielam, Vangelis i Shore to moja święta dwójca. :D

DanielosVK

ja tam wole Johna Williamsa i Goldsmitha ale Vangelis , Shore tez znakomici