oto prawdziwie wielki kompozytor w swoim żywiole .Tak sie to robi panie zimmer !
http://www.youtube.com/watch?v=g0uplUvP_Qg
może nie cienias ale jest tylko dobry, najlepsze moim zdaniem kompozycje napisał do Cienkiej Czerwonej Linii ,Gladiatora i Ostatniego Samuraja, w Strefie Zrzutu fajnie postawił na gitary, Rain Man też całkiem dobry soundtrack
Naucz się pisać poprawnie zdania... Co do Twojej marnej opinii, heh osiągnij tyle co on, Hans to geniusz !
nie wiem o co chodzi z tym linkiem, filmu Gangi Nowego Jorku nie oglądałem, ale zakładam że link jakoś odnosi się do użytkownika WoopsyDaisy
rozbawiasz mnie soja glupota poniewaz hans zimmer to najwybitniejszy kompozytor wv moim oczach ktorego muzyka wypelnia pustke w czlowieku i napawa do zycia taka jest prawda
Prawda jest taka, że posługuje się najprostszymi harmoniami i akordami - jak, nie przymierzając, Rubik. Trafił do ludzi, bo ludzie nie mają gustu i lubią proste rzeczy z RMFu ;) Ot, muzyka filmowa zawitała na dobre pod strzechy dzięki Zimmerowi, bo jest prosta jak pop. Taka prawda ;)
Bolcuj się w dupala przychlaście lotrze 1234567890 ! Że ci się nie znudzi zakładanie tych kretyńskich tematów !
Uwaga, fan Zimmera odezwał się. Takiemu lepiej nie wchodzić w drogę, bo zmiesza z błotem każdego kto ma inne zdanie. Lotr wykładał kawę na ławę.
Zimmer tworzy prostą zbieraninę przypadkowych dźwięków i dzięki temu jest tak mocno popularnym kompozytorem. O złożoności kompozycji nie ma mowy. Gdyby tworzył tak wyrafinowane kompozycje jak np. Goldenthal, to pewnie zajmowałby równie odległe miejsce w rankingu, bo większość słuchaczy nie jest w stanie docenić naprawdę wielkiego kunsztu ze strony kompozytora. Albo Shore. Gdyby nie napisał muzyki do "Władcy Pierścieni", to czy dziś byłby tak uwielbiany? Mało kto docenia jego znakomitą muzykę z "Crash" czy z "Seven".
Zimmer to komercha, żadnej ambicji i zrzynanie gdzie się da i od kogo się da, a nawet autoplagiaty, bo już pomysły się kończą. A jak nie idzie, bah, niech 4 pomagierów dokończy za mnie pisanie partytury. Wygodny gość się zrobił. Pieniądze bierze, a pisać już mu się nie chce. Niech lepiej przejdzie na emeryturę.
Uwaga zawistny z krainy zwanej Polska się odezwał. Zimmer to najbardziej skromny człowiek Hollywoodu ! Widzę że powielasz tą żałosną śpiewkę którą serwował lotr 123456789 - "AUTOPLAGIATY". Skoro tak twierdzisz załóż mu sprawę za plagiaty. Pieniądze bierze ale nie twoje, czyż nie ?