osobiscie jego utwory sa dla mnie arcydziełem i nie rozumiem czemu na koncie ma tak mało nagród
Najbardziej niedoceniony? Bzdura wynikająca z nieznajomości tematu.
Jest wielu kompozytorów filmowych, którzy mogą się pochwalić sporym dorobkiem, i nie otrzymali nawet jednej dziesiątej tylu nagród co Hans, mimo że nie zazwyczaj zasługiwali na nie bardziej od niego. O chociażby Ennio Morricone. A Basil Poledouris? Zmarł jako niedocniony twórca, a przecież jego "Conan Barbarzyńca" to jedna z najlepszych ścieżek filmowych w historii gatunku, która zasługiwała na każdą nagrodę.
Podobnie wielu, wielu innych. Ba, nawet Williamsa można uznać za poszkodowanego, mimo że jest absolutnym rekordzistą jeśli chodzi o nagrody (w tym roku 47 nominacja do Oskara) - bo gdzie niby są Oskar, Złoty Glob i inne za "Imperium Kontratakuje", jeden z najlepszych (a może i najlepszy) soundtrack ever? Z "Poszukiwaczach Zaginionej Arkii" i paru innych jego dziełach można by zresztą powiedzieć to samo.
Zaś Hans dostał kilka nominacji oraz garść nagród na "Króla Lwa", "Gladiatora", i jeszcze kilka innych, i to już jest wielkim sukcesem. Na więcej obecnie nie zasługuje, bo stopniowo zjada własny ogon i artystycznie upada coraz niżej.
Ja zgadzam sie z minek93. Przeciez są dobre sciezki do Incepcji, Piratow z Karaibow, Krola lwa, Incepcji ... Moim zdaniem zasluzyl na wiecej nagrod.