Dziś rano w radiu usłyszałam tę szczęśliwą wiadomość
Aż płakałam ze szczęścia...
Dlaczego? Podejrzewam, że gdyby nie umarł, Mroczny Rycerz nie zarobił by tyle pieniędzy, a Heath Ledger nie dostałby pośmiertnego Oscara. Jak dla mnie on nie popisał się rolą w taki sposób, by dostać taką nagrodę. Jak Nicholson był lepszy.
Nagrodę dostał za ,,Mrocznego rycerza", ale jak zagrał w Tajemnicy Brokeback Mountain??? Tam zagrał wybitnie!!!!!!!!!!!!!
Nagrode otrzymal slusznie! Kreacja ktora stworzyl w Mrocznym rycerzu jest genialna! I napewo nie jest to zwyciestwo z litosci!! Kazdy kto film widzial wie o tym doskonale! Poza tym za TBM takze mu sie Oskar nalezal tylko za pozno sie zorientowali (Tak o nim mowil dzisiaj Raczek w DDTvn) To byla jego druga i niestety ostatnia szansa na zdobycie statuetki i jestem przeszczesliwa ze mamy OSKAROWEGO HEAT'A!!!
Kurcze nie powtorze slowo w slowo. Ale mowil ze napewno dostal oskara zasluzenie, ze juz powinien dostac za TBM, ale Akademia sie za pozno zorientowala. Ze nie byl gwiazda ale aktorem, ze to co robil to byla sztuka. No i ze niestety przez te role sie wypalil, powiedzial "spalil we wlasnym ogniu", ze tak bardzo wczuwal sie w swoje role ze tracil rownowage emocjonalna, i dlatego faszerowal sie lekami, ktore pozwalaly mu normalnie egzystowac i ktore go zabily.
Też się popłakałam ze szczęścia,jestem z niego niesamowicie dumna i cieszę się,że Akademia Filmowa go doceniła i złożyła wyraz szacunku nie tylko w jego stronę,ale też jego fanów.Poza tym uważam,że rola Jokera była rewelacyjna i Oscar jest w 100%zasłużony.
Też widziałam to w Dzień dobry tvn. marrika Dobrze powtórzyłaś :)Raczek bardzo dobrze wypowiadł się na temat Heath'a i tak jak napisałaś Akademia za późno się zorientowała w tym komu przyznała Oskara. Co do "spalenia we własnym ogniu" to tak jak pisłaś zatracił się w roli i nie mógł wrócić do równowagi a leki pozwalały mu to równowagę odzyskiwać tylko że było ich już zbyt dużo w organiźmie.
Róznież się ciesze z tego, ze Heath został doceniony i wygrał o rany jak powiedzieli Heath Ledger na tej gali to tak mi zaczeło serducho skakac, rece trzaść i zaczełam beczeć, az wstałam z krzesła i zaczełam mu klaszczeć na stojaco T_T
Kurcze szkoda, ze nie widzałam dzien dobry tvn... może coś dziś w faktach beda gadać trzeba by zerkonąć o 19 i zobaczyć ;)
A widzieliscie jak rodzina Heath´a dziekowali a tam prawie wszyscy na tej sali mieli "szklane" oczy gdyby mowili jeszcze 5 min. dluzej to nie byloby tam czlowieka ktory nie placze :)
Ja gali nie ogladalam. Ale rano skoro swit polecialam na onecie przeczytac.
To dopiero mnie wzruszylo:
http://www.youtube.com/watch?v=O8zS3YhoWDU
Owacja na stojaco! Pieknie!!!
O tak wszyscy mieli szklane oczy 5 min i bez kitu cała sala byłaby zalana łzami piekne to było, a zarazem takie smutne dziwne, ze nie wstali.. powinni klaszczeć na stojąco!! tak jak na tym filmiku wyżej ;)
nie chodzi mi o gale, ze na gali nie wstali tylko mieli łzy w oczach nic wiecej, w ogóle ten Downey Jr czy jak mu tam to jaki sfoszony byl xP hehehe....
Wstali jak bylo ogloszone kto wygral ale nie wstali jak Jego rodzina skonczyla z podzienkowaniami :)
http://tomasz-raczek.bloog.pl/d,,id,2911445,m,lutego,r,2008,title,Heath,index.ht ml
Zapewne wypowiedź z TVNu ukaże się jutro ;)
Cieszę się, że to tak się skończyło ... w gruncie rzeczy, ja innego wyjścia nie widziałam ... Oscar należał się tylko Jemu. :) Gratuluję Heath :)
Moment, w którym łzy same spływają po policzkach..
Zdecydowanie.
Chyba nie będę oryginalna jak powiem że tez sie poplakałam. Nie jestem sama, Brad też miał łzy w oczach xd
Szkoda tylko że Heath nie mógł odebrac nagrody osobiscie...
:(
ja także uważam, że w pełni zasłużył na tego Oscara, nawet gdyby żył jestem pewna, że i tak by go dostał, a kreacja stworzona przez niego w "Mrocznym rycerzu" była genialna!
Nigdy nie byłam fanką Ledgera, aczkolwiek bardzo lubiłam jego grę aktorską. Z czystym sumienie przyznaję, że byłym świetnym aktorem. Nie wiem, dlaczego ludzie krzyczą, że nie powinien dostać statuetki... co jak co, ale kreacja Jokera była WYBITNA! I temu nie można po prostu zaprzeczyć. Bo i jak?
Nie wiedziałem,że ożenił się z tą samą aktorką,która grała również jego żonę w Tajemnicy Brokeback Mountain!!!
Nigdy nie wzięli ślubu. Po prostu przez pewien czas byli razem, ale z tego co pamiętam rozstali się pod koniec 2007 roku.
Nie nie mam 12 lat. Po prostu nie interesuję się za bardzo życiem prywatnym gwiazd, tylko na talencie aktorów!!!;p;p
I znowu zaczyna się nawiązywanie do wieku.Poczekam na post "jesteś młoda, nic nie wiesz".Mam więcej lat niż 13 ale jak czytam te posty ile masz lat to już nie powiem co o tym myślę...
Wybitny aktor młodego pokolenia. W mrocznym zagrał rewelacyjnie. Oskar należał się Heathowi jak nikomu innemu!
Za "Tajemnicę Brokeback Mountain" powinien już dostać, no ale cóż, nie dostał, bo ludzię są nietolerancyjni. A wracając do tematu, to się popłakałem prawie widząc w telewizji, że Heath dostaje oscara, należało mu się.
Za Tajemnicę powinien ale nie dostał:( Zagranie homoseksualistów przez facetów heteroseksualnych i to tak znakomicie to jest po prostu arcydzielo!
Powinien dostać za taką role zresztą Heath powinien dostać i Jake ;) dlamnie rewelacyjni byli obydwaj. Szkoda, ze Heath nie dostał ;( Film poprostu rewelacja na najwyższym poziomie ;))
Skąd wiesz, że pedała tak wspaniale zagrał ? jesteś pedałem ? to sie leczy, pozatym nie wiadomo czy on nie był pedziem
tak samo jak my nie wiemy czy tu nie jesteś pedziem.... jak jesteś to polecam dobrego psychologa...poorze ci.. <hahaha>
pozdrawiam KWA ;*
A nawet gdy byl to co nam do tego ? tam piszecie ze nie macie nic przeciwko pedalom a tu go do psychologa wysyasz :/ poprostu nie zwracajcie uwagi na takie glupie odpowiedzi :)
Hej, ta pani wyżej to nie wiem co napisała, po chińsku nie rozumiem, ale ja jestem zdecydowanie przeciwko pedziom :)
Może ktoś mi powiedzieć czy przez cały film tam sie te pedzie afiszują czy jest inna jakaś akcja ?
po pierwsze naucz sie polskiego to bedziesz umial czytac ze zrozumieniem. a po drugie zobacz sobie ten film to nie bedziesz musial pisac takich glupich zeczy .
Zobacze jak nie będziesz pisał głupich postów tylko odpowiesz na pytanie.
Przykładowo Filadelfia to był dobry film, tam same sceny z pedziami są może dwie jak pamiętam i krótkie, tzn, w kinie i potem jeszcze coś, ale jak przez cały film mają biegać pedały po prerii to nawet nie podchodze do tego filmu.
Ok rozumiem że nie wszyscy są tolerancyjni ale jak dla mnie to, że ktoś jest homo nie oznacza że jest chory. Tak wiem my hetero nie musimy tego akceptować ale nie piszcie mi tu, że to jest jakaś choroba bo tak nie jest! Zwykła naturalna odmienność - tyle.
A co jest chore?
Pedofilia, zoofilia, nekrofilia i wiele, WIELE innych...
nie ze ja mam coś przeciwko gejom, ale w np. szkole czy gdzies to jest kolejny temat do zartow, ktore wcale nie sa smieszne, a skaner, czy jak mu tam mnie wkurzyl to mu poradzilam zeby sie leczyl, to zle??