Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 556 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Mam szczerą i wielką nadzieję, że dostanie pośmiertnego Oscara za rolę Jokera. Był tam po prostu niesamowity! A tym czasem gorąco zwracam się z prośbą do wszystkich fanów: głosujcie! Trzeba mu zrobic miejsce w TOP 100!

Ada_Potter

racja, ja tez, nie moge zapomniec tej roli, bylam wczoraj w kinie. po prostu Joker byl najwazniejsza postacia w tym filmie, Bale sam powiedzial iz najwazniejszy w TDK jest Joker. kocham Heatha za te role. na pewno pujde do kina po raz kolejny zeby zobaczyc go jeszcze raz.

k_8guru

ja tez bym bardzo chciała, żeby dostał Oskara, ale niestety Hollywood ma problemy z pośmiertnym przyznawaniem Oskarów, gdzieś czytałam, że tylko raz(w ciągu 80 lat) zdarzyło im się przyznać nagrodę pośmiertnie. Miejmy nadzieję że tym razem się przełamią;)

gioxD

Eh.. też mam nadzieję, że się przełamią i Heath dostanie wymarzonego Oscara..:)Zgadzam się z wami - Heath powinien być w top100.

Karolina_62

Zasłużył na niego w 100% i będę w szoku jak go nie otrzyma.

pancia8

Heath MUSI dostać tego Oscara. Całkowicie Mu się należy. Nie wyobrażam sobie, aby było inaczej. A jeżeli przez jakiś idiotów nie przyznają Mu tejże nagrody całkowicie stracę wiarę w Akademię.
Ale ode mnie Heath już dawno dostał Oscara. Rola Jokera, według mnie, jest chyba najlepszą w historii kina. Dla niektórych może trochę przesadziłam, ale to moja opinia.

donis

Racja ja ja też nie mogę zapomnieć o tej roli i o tym filmie bo bez Heatha ten film był by niczym do dzisiaj nie mogę i nigdy nie zapomnę po wyjsciu z kina byłam pod dużym wrażeniem.Zasługuje na Oscara w 100% jeżeli mu nie dadzą to będzie hamstwo =/ Pozdrawiam =]

Monika_16

w ciagu 80 lat tlyko jednej osobie przyznano pośmiertnego oscara...a wie ktos komu może? ciekawosc...

Ada_Potter

jak nie dadzą mu Oscara, to będzie ostatecznym potwierdzeniem, że te całe Oscary są goowno warte :P niedoceniane są dobre filmy, dobrzy aktorzy. nagrody przyznaje się kierując sympatiami bądź jakąś poprawnością polityczną.

innertia

Peter Finch za rolę Howarda Beale'a w filmie Network otrzymał jedyną pośmiertną statuetkę w historii Oskarów:) A, i było to w 1977 roku.

innertia

Naprawdę nie rozumiem co Wy wszyscy widzicie w tej roli. Joker został zagrany przyzwoicie, ale żeby zaraz mówić o oscarze czy choćby nominacji? Joker to niezbyt skomplikowana postać która wymaga bóg wie jakiego kunsztu aktorskiego. W kilku wcześniejszych filmach Ledger zagrał lepsze role i ciekawsze wielowymiarowe postacie.
Zresztą przed nami jeszcze kilka miesięcy 2008 roku i wiele filmów nie miało jeszcze swoich premier. Na pewno czeka na nas jeszcze kilka aktorskich perełek więc wrzućcie na luz :)

Armand

No niestety Ja nie wrzucę na luz.Jeśli dla Ciebie Joker to niezbyt skomplikowana postać to chyba coś z tobą nie tak.Heath bardzo długo przygotowywał się do tej roli i zagrał ją wprost fenomenalnie.A jeśli chodzi Ci o jakieś perełki to ja szczerze Ci powiem,że mam je gdzieś bo rola Jokera to była ostatnia rola Heatha i w pełni zasłużył ją sobie na Oscara.Był by on uwieńczeniem wszystkich Jego ról,które były również doskonałe.

pancia8

no tak - ostatnia rola...
idąc tym tropem oscary co roku trzeba by rozdawać nieboszczykom, tylko za to że umarli

Armand

Nie,nie wszystkim.Heath był wyjątkowym aktorem z wielkim talentem a takich jest nie wielu.Więc skończ już bo i tak widać,że nic nie rozumiesz!

Armand

"Joker to niezbyt skomplikowana postać która wymaga bóg wie jakiego kunsztu aktorskiego" dziewczyno, puknij się w głowe i tyle. Jak najbardziej Heath zasłużył na tego Oscara.

Ada_Potter

Całkowicie się z Tobą zgadzam ! Heath był genialny! Aż mnie ciarki w kinie przechodziły. Z chęcią pójdę na ten film chociażby tylko dla niego. a tymczasem dałam 10 . :)

Ada_Potter

"Joker to niezbyt skomplikowana postać która wymaga bóg wie jakiego kunsztu aktorskiego" - moim skromnym zdaniem opowiadasz po prostu głupoty.Powiedzmy sobie szczerze; niekażdy aktor zagrałby postac Jokera tak jak zrobił to Heath.A zrobił to genialnie.Wystarczy tylko się uważnie przyjrzec.A nawet tego nie trzeba robic w przypadku tej roli bo to widac na pierwszy rzut oka.Uważam ,że każdy może wypowiadac swoje zdanie ale to co Ty opowiadasz na ten temat jest po prostu niedorzeczne.