Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
55 806 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Daniel Day Lewis w Aż poleje się krew
czy
Heath Ledger w Mrocznym Rycerzu

ja jestem zdecydowanie za Day Lewisem -o wiele trudniejsza ,bardziej skomplikowana ,wielowymiarowa kreacja

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sanczopansa

muehehehehe

lotr12345

Daniel Day Lewis

radoslaw1897

ciesze się, że się zgadzamy

użytkownik usunięty
lotr12345

Janko Muzykant

lotr12345

pytanie retoryczne.
daniel plainview to kreacja. joker to rola.

lotr12345

Durne pytanie. Nigdy nie byłem ogromnym fanem kreacji Ledgera chociaż to bardzo dobra rola, ale to oczywista oczywistość że Lewis był lepszy.

neo_angin

przeszedłeś na jasną stronę mocy

lotr12345

nie da rady tego porównać, a nawet chyba nie ma potrzeby. jest kilka kreacji aktorskich , ktore moim zdaniem sa kwintesencja aktorstwa i wzorem niedoscignionym. jednak chyba joker heatha zostawia wieksze wrazenie w widzu. Ta rola nie tylko ze wzgeldu na jej doskonalosc , ale cala otoczke i film obrosnie w kult. watpie zeby to samo stalo sie z rola daniela.

bardeq

większy kunszt aktorski pokazuje natomiast Daniel

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lotr12345

kurcze nie wiem. wydaję mi się , że z tej roli nie dalo rady wykrzesac niczego wiecej , tak samo jak z roli daniela , podobnie w zapachu kobiety i al pacino, rola leo di caprio w grapie itp. Wszystkie sa rolami wybitnymi , ktore zasluguja tylko na poklask, wiec wybieranie kto byl lepszy mija sie z celem wedlug mnie.

bardeq

Day lewis w az poleje się krew niszczy Pacino w zapachu kobiety i Leo w Co gryzie ...

lotr12345

dobra twoje zdanie. nie dojdziemy do porozumienia. martwi mnie tylko to, że tak na siłe chcecie tutaj przeforsowac swoja racje jakoby day lewis byl najgenialniejszym aktorem wszechczasow. moze i jest, ale po co na sile to wszystkim udowadniac, umniejszajac przy tym role innych swietnych aktorow?

bardeq

bo sam pacino miał lepsze role niż ta w zapachu kobiety
Day lewis jest najlepszym współczesnym aktorem to fakt

bardeq

uwazaj bo lotr zara ci powie ze ledger jest przystojniejszy niz ddl i dlatego jego wolisz bardziej.hehe;p
polecam forum russela crowa:)

bardeq

otoczke pol kilograma makijazu na twarzy.

kinoman0

nie rozumiesz ze tu nie chodzi o makijaz?taka taktyke mozesz sobie obrac wzgledem deppa gdzie makeup to 1/3 jego postaci,tutaj ledger mial tylko 'skorygowane' usta/poliki i makeup podobny do nicholsona a jednak jest od niego o wiele lepszy jako jaker.oszczedz sobie tych monotonnych zarzutow.

sanczopansa

przecharakteryzowana przerysowana do mdlosci postac.

kinoman0

czyli joker oddany w 100%.chociaz tu sie zgadzamy.oby wiecej takich przemyslen.

sanczopansa

"aka taktyke mozesz sobie obrac wzgledem deppa gdzie makeup to 1/3 jego postaci"

Może tu obrać taką samą taktykę bo to podobna kreacja. Co nie zmienia że ta taktyka jest głupia.

neo_angin

sledzisz mnie?czy ci sie nudzi?

nie moze obierac takiej taktyki bo to jedyny film z udzialem ledgera gdzie wystapil w makeupie i to na ewidentne potrzeby filmu-wyobrazasz sobie jokera bez makijazu?-natomiast w filmografii deppa mejkap to 1/3 postaci przez niego odgrywanych-nie mowie ze zle bo to tez daje fajny efekt.
ledger i jego joker to mistrz!podobnie jak gra leo :)

sanczopansa

Nudzi mi się aktualnie. Na forum Bardema przegiąłeś. Leo nie ma żadnej wielkiej/kultowej kreacji na koncie czyli Ledger wyprzedza go pod tym względem. Chyba że uznamy Arniego za kultową rolę Ogólnie nadal nie rozumiem co ty widzisz w Basketball Diaries. Norton miał o wiele lepsze sceny w "Lęku Pierwotnym", a Leo w dużej mierze grał siebie jednak. Na osłodę lista 100 najlepszych filmów biograficznych (masz tam "Aviatora" z Leo i DWA film z Deppem):

http://digitaldreamdoor.com/pages/movie-pages/movie_biog.php

neo_angin

podaj link do tematu bergmana ,sam jestem ciekawy co wysmarowalem:)

sanczopansa

ten ranking o jakis suchar.
nie moge pojac jak np ray czy pianista sa na 30# miejscach,
nie ma w ogole przetrwac w nowym jorku.

polecam amadeusza i malcolma x.

sanczopansa

"Pianista" to jak dla mnie jeden z najbardziej przecenionych filmów dziesięciolecia, a i tak jest wysoko. Wstyd że Polański dopiero za to dostał Oscara bo nakręcił sporo lepszych filmów. Widziałeś te filmy które są przed nimi? Wszystkie lepsze i to zdecydowanie. Ranking świetny, a "Przetrwać w nowym jorku" to typowy film biograficzny. Widziałem ok. połowy tych filmów i każdy zasługuje na tą listę. No może oprócz "Nixona" bo on poza rolą Hopkinsa jest suchy strasznie, ale jest stosunkowo nisko. Z listy najbardziej podobał mi się "Marzyciel". Ogólnie nie przepadam za gatunkiem, ale duet ulubionych aktorów (Depp i Winslet) plus Dustin Hoffman i ulubiona bajka z dzieciństwa (Piotruś Pan) robią swoje.

neo_angin

pianista jest genialny.w pelni zasluguje na wyzsze miejsce w tym smiesznym rankingu.
wiedzialem ze wezmiesz sie za deppa. ray 30000 miliardow razy lepszy niz marzyciel. tak niedoceniony film to wstyd.foxx w tym filmie pokazal to co nicholson,pacino,deniro hopkins i reszta smietany-on na poltorej godziny zamienil sie w jednego z najwybitniejszych muzykow,rewolucjonistow i artystow na swiecie.
jest kilka filmow ktore chetnie bym obejrzal.
polanski mial lepsze filmy ale pianiasta i obraz artysty zszarganego przez wojen przypadl mi do gustu.
nie bylo tez las vegas parano a szkoda,

sanczopansa

Raya nie widziałem przecież, ale "Marzyciela" dla mnie szans przebić nie ma bo jak pewnie zuważyłeś wystawiłem tylko 9 oce 10/10 i jednym z tych filmów jest "Marzyciel". LVP to jest film quasi-biograficzny według książki więc znaleźć się nie mógł. Tak samo jak tegoroczne "Rum Diary". Te opowieści nie mają wiele wspólnego z prawdą bo Thompson lubił podkoloryzować mocno rzeczywistość. Jestem fanem Thompsona i co nieco o nim wiem. Zresztą Parano znalazło się tam na 2 innych listach (najbardziej niedocenione i kultowe).
Ogólnie "Pianista" pewnie bardziej przypadłby mi do gustu jakbym tyle się nie nasłuchał o tym obrazie. "Lista Schindlera" lepsza i to wiele. Brody nie powinien dostać Oscara moim zdaniem, ale Akademii za często wypada go dać. Zresztą ostatnie dziesięciolecie tego dowodzi.

"ray 30000 miliardow razy lepszy niz marzyciel. tak niedoceniony film to wstyd"

To jest twoje subiektywne zdanie. a odbiór filmu biograficznego zależy od utożsamiania się z daną postacią w dużej mierze. Nie jest fanem Raya Charlesa i nie pali mi się do oglądania tego filmu. Jak niedoceniony? Przecież oba nominowane do Oscara w kategorii najlepszy film. Widziałeś w ogóle "Marzyciela"? Film posiada moim zdaniem jedną z najlepszych kompozycji muzyki oryginalnej ostatniego dziesięciolecia. Stworzoną przez Polaka tak w ogóle.

neo_angin

A, niedocenionym to można nazwać "Zakochanego bez pamięci" bo to był najlepiej oceniany film przez krytykę w tamtym roku, a akademia go olała w dużej mierze przyznając tylko jedną statuetkę i nie nominując za najlepszy film. Jeszcze ma żałosną ocenę na tym portalu, a na imdb w top100.

neo_angin

jezeli chodzi o twoje oceny to sie nie mieszam.pisales ostatnio ze na zywo to zaraz po turyscie najgorszy film z deppem a dales mu 8/10 (hehe).kazdy ocenia we wlasnych kryteriach,
zauwazylem czesto sugerujesz sie opinia ludzi ,nie pamietam z jaki filmem to bylo ale tez pisales ze srednio ci zaczyna pasowac bo coraz wiecej ludzi o nim mowi.
fakt brody nie koniecznie musial zgarnac za ta kreacje statuetke.
co do raya polecam nawet jak nie sluchasz bluesa to z pewnoscia gra foxxa przypadnie ci do gustu.
marzyciel byl dla mnie strasznie nudny.kompozycja muzyczna z filmu nijak sie ma do klasyki jaka byla w rayu wiec na tym polu nic tego filmu nie przebije. moim zdaniem na pierwszym planie byla gra foxxa potem motyw muzyczny i na koncu sama biografia.
zakochany to ten film z carreyem?

sanczopansa

"zakochany to ten film z carreyem?"

No raczej. Najlepszy film w jakim zagrał.

"zauwazylem czesto sugerujesz sie opinia ludzi ,nie pamietam z jaki filmem to bylo ale tez pisales ze srednio ci zaczyna pasowac bo coraz wiecej ludzi o nim mowi."

Jakbym się sugerował opinią ludzi to byłoby 10/10,a tak jest 7/10. Gdyby nie to że to film mniej więcej na faktach to bym go nazwał drugą "Zieloną Milą". I tak w przeinaczaniu faktów z filmów Biograficznych mistrzem jest "Wszystko za życie"

"jezeli chodzi o twoje oceny to sie nie mieszam.pisales ostatnio ze na zywo to zaraz po turyscie najgorszy film z deppem a dales mu 8/10 (hehe).kazdy ocenia we wlasnych kryteriach,"

Umiejętność czytania to nie jest twoja mocna strona. Napisałem tak o roli Deppa. Po prostu nic tam nie zagrał tak jak w Turyscie. Film to świetna i pomysłowa sensacja rozgrywająca się w czasie rzeczywistym. Najgorszym filmem z Deppem jest Desperado 2 i ma u mnie 3/10, a Muzyka i jako taka rola Deppa to jedyne jego plusy.

"marzyciel byl dla mnie strasznie nudny.kompozycja muzyczna z filmu nijak sie ma do klasyki jaka byla w rayu wiec na tym polu nic tego "

Nie rozróżniasz pojęcia score od soundtrack. W Rayu żadnej oryginalnej ścieżki dźwiękowej (score) nie było, a był Soundtrack.

neo_angin

moim zdaniem najlepszy film z carrey'em to 'i love u phillip morris'

sugerujesz sie ,ale w kontekscie ze skoro wiekszosc uwaza ten film za swietny to ja na przekror zrobie inaczej-pianista jak dla mnie swietny film bez wzgledu na pozytywna czy negatywna opinie.

into the wild film-bdb moim zdaniem nie musze znac kazdego szczegolu z prawdziwego zycia supertrampa,tym bardziej ze w polsce wiadomosci na jego temat jest nie wiele. penn znakomicie poradzil sobie z rezyseria tego filmu.poza tym lubie odtworce glownej postaci.

buhauaua film na zywo pod wzgledem scriptu jak i gry aktorskiej (nawet walken) lezy.nic wiecej nie mam tu do dodania.

nie rozrozniam bo pierwszy raz slysze pojecie score.
chyba nie dziwisz sie ze nie bylo scora skoro jest to film o muzyku,moim zdaniem byloby to smieszne gdyby w filmie biograficznym o bluesmanie byla sciezka dzwiekowa innego kompozytora.

'nic tam nie zgaral tak jak w turyscie' nie wspominajac to tym ze w nz byl glowna postacia..chyba troche sie zamotales.

sanczopansa

"sugerujesz sie ,ale w kontekscie ze skoro wiekszosc uwaza ten film za swietny to ja na przekror zrobie inaczej-pianista jak dla mnie swietny film bez wzgledu na pozytywna czy negatywna opinie."

Gdzie ja coś takiego napisałem. Napisałem że DLA MNIE jest przereklamowany, a ty napisałeś że ja sugeruję się czyimś zdaniem, a to niemożliwe bo jakbym się sugerował to dałbym wyższą ocenę.

"into the wild film-bdb moim zdaniem nie musze znac kazdego szczegolu z prawdziwego zycia supertrampa,tym bardziej ze w polsce wiadomosci na jego temat jest nie wiele. penn znakomicie poradzil sobie z rezyseria tego filmu.poza tym lubie odtworce glownej postaci."

Reżysersko i pod względem muzyki jest dobrze, ale chwilami zalatuje to strasznym pseudointelektualizmem. Masz tam na forum tematy o przeinaczeniach. Penn narzucił jak dla mnie za dużo lukru i dopisywał jakąś niesamowitą ideologię życia co było niesmaczne chwilami. Ogólnie się zawiodłem. Głowna rola zagrana nieźle.

"buhauaua film na zywo pod wzgledem scriptu jak i gry aktorskiej (nawet walken) lezy.nic wiecej nie mam tu do dodania."

Przecież to film sensacyjny. Zresztą dałeś 8/10 "Job czyli ostatnia szara komórka", a to suchar niemiłosierny. 8/10 dla "Królestwa Niebieskiego" (Ten film to wstyd dla Scotta). 10/10 dla "Jeż Jerzy" (Nie widziałem,ale napruto stwierdził że to wstyd dla komiksu) i 10/10 dla "Poranku Kojota" więc wybacz, ale nie jesteś autorytetem w dziedzinie oceniania. Dalej mi się nie chce wymieniać. Czekaj 8/10 dla "Niebiańskiej Plaży" z niezapomnianą i nagrodzoną złotą maliną kreacją DiCaprio hipokryto. Film jest uważany za jeden z najgorszych lat 90-tych.

"nie rozrozniam bo pierwszy raz slysze pojecie score.
chyba nie dziwisz sie ze nie bylo scora skoro jest to film o muzyku,moim zdaniem byloby to smieszne gdyby w filmie biograficznym o bluesmanie byla sciezka dzwiekowa innego kompozytora."

No to jak to porównywać? Zrozumiałeś o co mi biega?

"nic tam nie zgaral tak jak w turyscie' nie wspominajac to tym ze w nz byl glowna postacia..chyba troche sie zamotales."

Dziwić się że o aktorstwie masz nikłe pojęcie jak zdania nie zrozumiałeś. Chodzi o to że nie musiał nic grać, a starczyło że był na ekranie.

neo_angin

i to ja mam problemy ze zrozumieniem zdania?heh
napisalem jasno ui wyraznie ze skoro ludzie lukruja jakiemus filmowi(w tym przypadku-pianiscie)to ty na przekor uwazasz ze jest slaby.dotarlo?

penn musial jakos ubrac cala historie i troche dopisanej ideologii nie zaszkodzi.calosc odeniam jako przyjemny film z lekka refleksja(lekko)

jobu nie widzialem tak samo jak krolestwa dalem ocene tak sobie-wiem ze wyda ci sie to glupie ale zaraz to zmienie.
co do jeza mam OGROMNY sentyment i darze go OLBRZYMIA sympatia.wiem ze film ma minusy i to glownie w fabule ale to jest chyba jedyny film oceniony tylko i wylacznie z sentymentu.
chyba mnie zrozumeisz dajac 10 deppowi.
poranek kojota moze juz nie tak dobry jak chlopaki ale mi sie tam podoba.

plaza moze przesadzone ale to taki sam smiech jaki ty dales na zywo.
i nie wyjezdzaj mi tu z hipokryzja bo maliny to nagrody przyznawane przez frustratow z malymi pitagami.

ty zaczales z 'swietna muzyka z marzyciela' wiec ja ci odp ze przy muzyce z raya to niebo a ziemia.

trafiles w sedno-nie musial nic grac i starczylo-to jest wlasnie zlota regola naszego mistrza kamuflarzu muehuehuhauha!

sanczopansa

"napisalem jasno ui wyraznie ze skoro ludzie lukruja jakiemus filmowi(w tym przypadku-pianiscie)to ty na przekor uwazasz ze jest slaby.dotarlo?"

Gdzie ja napisałem że jest słaby? Nie jestem hipsterem i nie muszę uznawać wszystkich uznanych dzieł za genialne. Zresztą ty też napisałeś że "Więzień Nienawiści" to średni film, a jest uznany przez ludzi za genialny.

"plaza moze przesadzone ale to taki sam smiech jaki ty dales na zywo."

Właśnie dlatego nazwałem cię hipokrytą. Mi wymówiłeś danie wysokiej oceny filmowi do którego mam sentyment jeszcze z ery VHS, a sam dajesz 8/10 podobnemu dziełu.

"jobu nie widzialem tak samo jak krolestwa dalem ocene tak sobie-wiem ze wyda ci sie to glupie ale zaraz to zmienie."

Kolejny przykład hipokryzji. Narzekasz na ranking FW, a oceniasz filmy których nie widziałeś. Ja nawet nie oceniam filmów które widziałem, a do końca nie pamiętam. Inaczej byłoby grubo ponad 2000 filmów. jest bodajże ok. 1600 oglądniętych.

"chyba mnie zrozumeisz dajac 10 deppowi."

No, a ty Dicaprio. Zresztą trudno nazywać to u mnie sentymentem jak jego fanem jestem od ok 2 lat i zobaczenia "Z piekła rodem".

"ty zaczales z 'swietna muzyka z marzyciela' wiec ja ci odp ze przy muzyce z raya to niebo a ziemia."

Ta i ciekawe czemu "Marzyciel" został nagrodzony oscarem w tej kategorii.

"trafiles w sedno-nie musial nic grac i starczylo-to jest wlasnie zlota regola naszego mistrza kamuflarzu muehuehuhauha!"

Jesteś żałosny. Dobrze że lotr12345 zaczął cisnąć Leosiowi bo może wreszcie zrozumiesz jak fajne jest cisnięcie bo twoim idolu. Oglądnij "Człowieka w żelaznej masce" i wspaniałą drewnianą rolę DiCaprio. Straszny z ciebie Hipokryta człowieku. Dorzuć do tego większość sensacyjniaków z nim gdzie gra jedną rolę i temu nie zaprzeczysz. Polecam jeszcze "Drogę do szczęścia" gdzie został zmiażdżony przez Winslet i Shannona.
Zresztą Depp nie potrzebuje Makijażu żeby świetnie zagrać co pokazał w "Marzycielu"/ Za to Leoś potrzebuje swojego drgnięcia brwiami. Epickie.

neo_angin

nie napisales ze jest slaby ale ze przez te pozytwyne rekomendacje tracisz sympatie do tego filmu.widze ze nadal nie dotarlo..

tylko ze ty okresliles na zywo zaraz po turyscie najgorszym filmem z deppem czy bez on ciagnie cala fabule,wiec sie teraz nie wykrecaj hipokryzja.ja twierdze ze plaza nie nalezy do wybitnych filmow jest dobry ,podwyzszylem jedna gwiazdke dodalem za leo co daje ocene 8/10

przyznalem sie szerze ze nie widzialem i ocena byla rzucona jak pierwszy raz wszedlem na ten portal to sobie odchaczalem filmy i jest kilka ktore widzialem dawno temu i ich praktycznie nie pamietam,sa takie kotre widzialem przez moment-krolestwo,i sa takie ktore zostaly 'mechanicznie' ocenione-job.przyznalem sie od razu i zmienilem ocene-docen to!hehe

sam mowiles ze depp to twoj ulubiony aktor i dlatego ma 10 ja otwarcie mowie ze leo jest jednym z najbardziej utalentowanych aktorow i dla tego ma 10 -widzisz roznice?

nie wiem dlaczego marzyciel zgarnal statuetke-zapytaj akademii.

gowno mnie obchodzi zdanie lotra.nagle sie uwzial na leo,nawet vito i marcinek sie zdziwili i mysleli ze to prowo.
czlowiek w z m to sztandarowa rola twojego kolejnego ulubienca-nortona-aktora ktory b czesto wciela sie w postaci rozstrzepionych osobowosci. z calego filmu to wlasnie rola leo jest tylko warta uwagi,mizerny przyklad
zebym ja ci nie podliczyl ile razy depp zostal zmiazdzony przez innych wspolaktorow.

'Zresztą Depp nie potrzebuje Makijażu żeby świetnie zagrać '- no ladnie z toba..buhauahauhauah!

powiedzmy sobie szczerze z dicaprio sa slabe filmy(nie wiele ale jest) ale nie ma takiej kreacji ktora by zle zagral.nie znajdziesz aktora z krystalicznie idealna filmografia natomiast kreacji deppa bez zarzutu moge zliczyc na palcach jednej reki,reszte robia za niego charakteryzatorzy albo rezyserzy.

sanczopansa

dodam jeszcze na swiezo,ze leo zostal bardzo pochlebnie przyjety przez krytykow edgara:)
miodzio!:D

sanczopansa

Wiem, umiem czytać i znam angielski w stopniu zaawansowanym. Na Oscara nie ma szans i to nie jest złośliwość tylko ogarniam temat mocno. PItt, Djurardin (nie wiem czy tak się to pisze) lub Clooney dostanie. Pewnie ten drugi bo to jak rok temu z Firthem niespodzianka.

neo_angin

e-tam,takie miernoty jak pitt czy clooney raczej nie a tego goscia nawet nie znam ,prosta matematyka leo zgarnia statuetke i wszyscy sa szczeliwi.
tez znam dobrze ang w koncu z podsatwy mialem stowke z pisemnej i ustnej.ale co sie bede chwialil,nie.
widze ze odniosles sie tylko do krotszej cz mojej wypowiedzi.

sanczopansa

"e-tam,takie miernoty jak pitt czy clooney raczej nie a tego goscia nawet nie znam ,prosta matematyka leo zgarnia statuetke i wszyscy sa szczeliwi."

Albo masz nikłe pojęcie o filmie, albo jaja se robisz. Nawet nominacji nie ma pewnej w odróżnieniu od tamtej trójki. Walka o 4 i 5 miejsce odbędzie się między Dicaprio, Goslingiem i Oldmanem. Dwóm ostatnim akademia jest więcej winna, ale pewnie któregoś oleje. Pewnie znowu Oldmana.

sanczopansa

"tylko ze ty okresliles na zywo zaraz po turyscie najgorszym filmem z deppem czy bez on ciagnie cala fabule,wiec sie teraz nie wykrecaj "

Ej ty naprawdę jesteś tak tępy jak many czy udajesz? Nic osobistego, ale 2 razy już chyba pisałem. Teraz z cytatami.

Cytat z forum Deppa:

"Lotr12345:

DiCaprio by przykurczył brwi
co do deppa w tym filmie to do poziomu Marzyciela daleko

Ja

No wiadomo. Jak robiłem listę to chyba ROLA z "Na żywo" była przedostatnia. Niżej był bodajże "Turysta" tylko."

link do wypowiedzi:

http://www.filmweb.pl/person/Johnny+Depp-29/discussion/Na+%C5%BCywo-1793745

ROLA=/= FILM - Trudno to ogarnąć? Po prostu zagrał zwyczajnie. Nie źle, ani nie dobrze. Przeciętnie. To że Dicaprio zagrał przeciętnie w "Titanicu" nie zmienia faktu że to mój ulubiony film z nim. Czaisz wreszcie? Mam dalej tłumaczyć?

"hipokryzja.ja twierdze ze plaza nie nalezy do wybitnych filmow jest dobry ,podwyzszylem jedna gwiazdke dodalem za leo co daje ocene 8/10"

No ale dla mnie na żywo jest dobre i oglądałem go z 5 razy co daje naciągnięcie oceny z 7 na 8. Zawsze naciągam o jeden stopień ocenę filmów które lubię oglądać. Zresztą nie szastam specjalnie ocenami. Wypomniałeś mi to, a sam oceniłeś ten wybitny film z DiCaprio na 8/10. Czaisz o co chodzi?

"przyznalem sie szerze ze nie widzialem i ocena byla rzucona jak pierwszy raz wszedlem na ten portal to sobie odchaczalem filmy i jest kilka ktore widzialem dawno temu i ich praktycznie nie pamietam,sa takie kotre widzialem przez moment-krolestwo,i sa takie ktore zostaly 'mechanicznie' ocenione-job.przyznalem sie od razu i zmienilem ocene-docen to!hehe"

Dobra skończmy ten temat.

"sam mowiles ze depp to twoj ulubiony aktor i dlatego ma 10 ja otwarcie mowie ze leo jest jednym z najbardziej utalentowanych aktorow i dla tego ma 10 -widzisz roznice?"

Różnicy nie ma bo Depp to lepiej oceniany przez krytykę aktor niż leoś i zdecydowanie najlepszy aktor komediowy ostatniej dekady z najlepszą rolą komediową ostatniej dekady. Zresztą przyznałeś że podwyższyłeś ocenę filmu w którym zagrał najgorzej w karierze "za niego" co oznacza automatycznie że to prawdopodobnie twój ulubiony aktor. Przyznaj że Leo nic w ostatnich 5 latach ciekawego nie pokazał. Filmy świetne, ale role nijakie,

"gowno mnie obchodzi zdanie lotra.nagle sie uwzial na leo,nawet vito i marcinek sie zdziwili i mysleli ze to prowo.
czlowiek w z m to sztandarowa rola twojego kolejnego ulubienca-nortona-aktora ktory b czesto wciela sie w postaci rozstrzepionych osobowosci. z calego filmu to wlasnie rola leo jest tylko warta uwagi,mizerny przyklad
zebym ja ci nie podliczyl ile razy depp zostal zmiazdzony przez innych wspolaktorow."

marcinekk ma obsesję na punkcie Dicaprio jeszcze większą niż ty. To bodajże jedyny aktor któremu dał 10/10 a mam wgląd w jego oceny bo mam go w znajomych (zobacz sobie jakie imię i nazwisko sobie ustawił tak w ogólr_ Poza tym jest dla mnie kolejnym pieniaczem bo daje 5/10 Deppowi, a Efronowi 7/10. To raczej nie prowo bo lotr napisał wcześniej że wynosi się z forum Deppa żeby gnębić jeszcze bardziej przecenianych aktorów i przeniósł się na fora Ledgera, Hanksa i Dicaprio. To było z miesiąc temu.

Norton leci do obniżenia oceny u mnie za ostatnie fatalne 7 lat. Norton miał rozszczepioną osobowość w jednym filmie. Jeśli nie oglądałeś "Lęku Pierwotnego" to właśnie popsułem ci zabawę. Ups. Rola leo jest fatalna w tamtym filmie. Okaż trochę obiektywizmu bo ja nie wychwalam wszystkich kreacji Deppa.

"nie wiem dlaczego marzyciel zgarnal statuetke-zapytaj akademii."

Ja natomiast się domyślam. Znam sposób działania akademii dosyć dogłębnie.

"powiedzmy sobie szczerze z dicaprio sa slabe filmy(nie wiele ale jest) ale nie ma takiej kreacji ktora by zle zagral.nie znajdziesz aktora z krystalicznie idealna filmografia natomiast kreacji deppa bez zarzutu moge zliczyc na palcach jednej reki,reszte robia za niego charakteryzatorzy albo rezyserzy."

Nie mamy o czym rozmawiać bo rzeczywiście jesteś zakochany w nim. Po prostu wspaniałe kreacje. Nie ma słów na pierdoły które piszesz.

'Zresztą Depp nie potrzebuje Makijażu żeby świetnie zagrać '- no ladnie z toba..buhauahauhauah!"

Jesteś głupi czy jak? Oglądnij "Marzyciela", LVP. Arizona Dream, Rozpustnika, Benny i Joon i jeszcze parę innych filmów.

Zresztą wkleiłem świetną listę kreacji na forum Deppa i jakoś Leosia tam nie ma. Oj, oj.

neo_angin

'Różnicy nie ma bo Depp to lepiej oceniany przez krytykę aktor niż leoś i zdecydowanie najlepszy aktor komediowy ostatniej dekady z najlepszą rolą komediową ostatniej dekady. Zresztą przyznałeś że podwyższyłeś ocenę filmu w którym zagrał najgorzej w karierze "za niego" co oznacza automatycznie że to prawdopodobnie twój ulubiony aktor. Przyznaj że Leo nic w ostatnich 5 latach ciekawego nie pokazał. Filmy świetne, ale role nijakie,'

to jest HIT!!!
neos powiedz mi szczerze z reka na sercu czy uwazasz deppa (UWAAAGAA!!) za najlepszego aktora KOMEDIOWEGO(!) DEKADY(!!) i jego roli jak podejzewam moze blednie sparrowa za najlepsza na przestrzeni 10 lat?!!!!!!!!!!!!!

to zobrazowalo moj stan po przeczytaniu tego czegos --> http://www.youtube.com/watch?v=SjiP57ma0yY

milo ze sledzisz poczynania lotra,ale to nadal nic nie znaczacy dla mnie czlowiek a jego zdanie/opinia jest gowno warta.

lek pierwotny to pierwszy c cyklu ups..wiedzalem o tym:(
btw nie zaczynaj byc chamski.

nie mowie ze jest genialna jak bd albo co gryzie gg ale tylko ona ratuje ten sredni film

nie jestem w nim zakochany uwazam ze chlopina ma talent ktorego wielu nie ma -nie chce byc zlosliwy ale chyba obaj wiemy kogo mam na mysli

widzialem z nim co najmniej polowe jego filmow jak nie wiecej wiec pojecie mam.

twoje wspaniale listy mozna czasnac o kant dupy:)

a na koniec dodam-
JOHNNY DEPP I JEGO POSTAC SPARROWA TO NAJLEPSZA KOMEDIOWA KREACJA OSTATNIEJ DEKADY!!

http://www.youtube.com/watch?v=SjiP57ma0yY

sanczopansa

"to jest HIT!!!
neos powiedz mi szczerze z reka na sercu czy uwazasz deppa (UWAAAGAA!!) za najlepszego aktora KOMEDIOWEGO(!) DEKADY(!!) i jego roli jak podejzewam moze blednie sparrowa za najlepsza na przestrzeni 10 lat?!!!!!!!!!!!!!"

Tak według krytyków też jak pragnę zauważyć czyli twoje pojęcie o aktorstwie jest na poziomie mułu. Zresztą po kimś twojego pokroju zachwycającym się DiCaprio w "Człowieku w żelaznej masce" nic bym się większego nie spodziewał

Najlepsze kreacje komediowe ostatnich 20 lat i Sparrow na drugim miejscu za Gumpem czyli Sparrow jest najlepszą kreacją komediową dziesięciolecia:

http://digitaldreamdoor.com/pages/movie-pages/movie_maleperf90.html

Depp załapał się pięć razy na listę i masz nawet RAZ Leosia.

"widzialem z nim co najmniej polowe jego filmow jak nie wiecej wiec pojecie mam."

Widziałem wszystkie filmy z Deppem, a twoja ignorancja wyszła już na paru forach i w tej chwili się potwierdził. Zresztą nieumiejętność czytania też. Z leo nie widziałem 3 filmów bodajże (oprócz J.Edgar)

Jesteś żałosny Sanczo naprawdę. Próbujesz mnie wyprowadzić z równowagi, a robisz z siebie większego idiotę niż jesteś i większego niż many (niemożliwe wręcz)

"twoje wspaniale listy mozna czasnac o kant dupy:)"

Ta bo chłop mający chałę ocenioną 10/10 zna się lepiej od uznanych krytyków.

neo_angin

skoro krytycy tak uwazaja to nie mam pytan.rozwiales moje wszelkie watpliwosci dotyczace deppa jako najlepszego aktora komediowego dekady.

przykro mi ze leo sie nie zalapal na tej liscie...

jaka moja ignoracja?!widzialem 21 filmow z deppem.chyba mam jakis wglad na jego gre?! czy to jest za malo?

ja cie nie obrazam wiec sie licz ze slowami.i nie chce cie wyprowadzic z rownowagi tylko przedstawic swoj poglad na ten temat.

sanczopansa

"ja cie nie obrazam wiec sie licz ze slowami.i nie chce cie wyprowadzic z rownowagi tylko przedstawic swoj poglad na ten temat."

Sprowadziłeś tą dyskusję do poziomu mułu wklejając filmiki z YT których nawet mi się nie chciało sprawdzać bo to zachowanie na poziomie gimnazjum. Trochę mnie poniosło, ale zaczynasz przeginać. Na osłodę masz linka jak zrobiłem z manego kretyna:

http://www.filmweb.pl/film/Vinci-2004-113329/discussion/czy+to+jest+wasz+ulubion y+film,1700807

Skończmy tą bezsensowną kłótnie może. Nie będę obrażał DiCaprio, a ty Deppa. Ok?

neo_angin

ok.

ale wejdz w ten link,napewno ci sie spodoba,nawet w kontekscie calej klotni.

sanczopansa

Teraz siedzę na zajęciach xD. W domu obczaję. Wbij na forum nowego Batmana bo trailer jest.

neo_angin

nie ma juz tego filmu ktory wrzucil magneto.

neo_angin

dlaczego tak sie uwziales na manego,w gruncie rzeczy jest spoko,oczywiscie jak nie udziela sie w dziwny sposob np uwazajac snipsa za najlepszego czarnoskorego aktora .

sanczopansa

Wkurzają mnie z Juby_ ciśnięciem po Burtonie. Tam się to zaczęło.