Helena Bonham Carter

8,7
108 621 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Bardzo podobała mi się Helena w tych dwóch rolach - i śmiem mówić, że żadna rola nie jest dla niej nieodpowiednia.

A dokładniej Helena potrafi świetnie grać kobiety w jakiś sposób "obłąkane" - poprostu zazdroszczę jej talentu. I polecam z nią filmy - a w szczególności "Sweeney Todd" i Harrego Pottera :)

Kingusia_92

Dokładnie ... Są b. odważni co do podejmowanych ról .. i dobrze na tym wychodzą bo grają świetnie .;]

asiunia_952

bo to są aktorzy z klasą.mają uniwersalny talent.potrafią zagrać wszystko.czego nie potrafi 3/4 tych wszystkich gwiazdek Hollywood'u.

MadameBellatrix

Daj spokój teraz aby zostać "gwiazdą" w Hollywood, wystarczy zagrać w jakiejś głupiej komedii lub pochodzić z wytwórni Disneya i jesteś kimś ;/
No ale cóż..ludzie sami sobie tworzą takich idoli...

Kingusia_92

Jako Bellatrix idealna!! Nie widzę w tej roli kogoś innego.

CookiexJar

Na początku miała grać Bellatrix aktorka która teraz gra Narcyze Malfoy ale nie mogła z powodu ciąży ...Więc te role dostała Helen ... I bardzo dobrze . ; ]

asiunia_952

Bez Heleny nie byłoby Bellatrix.Nikt nigdy tak świetnie by jej nie zagrał.Jak ona potrafi zagrać ten obłęd w oczach...ahh...jej gra aktorska mnie powala na kolana.Ja osobiście przyznałabym jej Oscara za tę rolę.

Kingusia_92

Nie wiem, nie wiem, ale Beatrix w jej wykonaniu to dzieło samo w sobie.
Faktycznie, w rolach wariatek jej do twarzy, trzeba to przyznać, ale kiedy grała mamę Charliego, po prostu nie mogła kojarzyć się w żaden sposób z kimś obłąkanym. Tak więc zgadzam się - nadaje się do każdej roli :)

kaska_35

Zgadzam się z osobą powyżej ...Za role Bellatrix powinna dostać Oscara ..

asiunia_952

i nie tylko za tę rolę...ona za wszystkie swoje role powinna dostać Oscary.!

Kingusia_92

Najlepsza rola? Hmm... Chyba nie sposób wybrać jednej.
Ostatnio obejrzałam "Sweeney Todda" i zakochałam się w tym obrazie... Musical "Sweeney..." okazał się świetnym materiałem na film - rewelacyjne sceny i muzyka w połączeniu z genialną wizją Burtona i duetem Helena-Depp - mistrzostwo!!
Bellatrix - owszem świetnie zagrana, tylko szkoda, że scenariusz dwóch ostatnich "Harrych" tak spłyca jej postać, a "Księcia..." stwarza niepotrzebnie nowe sceny...
Jestem też na świeżo po "Charliem..." - Helena faktycznie nie ma tam jakiejś wielkiej roli, ale kreacja mamy tytułowego bohatera w jej wykonaniu jest po prostu urocza... :] I po "Big Fish" - również zajmujący występ - wszystkie odsłony jej postaci [i ten akcent (u McGregora również) - świetna zmiana (swoją drogą jej brytyjski akcent jest kapitalny ;] ), i uwielbiam scenę z drzwiami ;) ].
Co do filmów, które wcześniej widziałam - trzeba wspomnieć oczywiście znakomite role w "Fight Club", "Sztuce latania" no i "Frankensteinie" (o którym chyba jeszcze nikt w tym temacie nie pisał). Jej występu w "Hamlecie" niestety nie pamiętam - trzeba będzie sobie odświeżyć, a sporo filmów nadrobić. Ach, no i jeszcze wyśmienity podkład głosu w "Wallace i Gromit" ("Gnijącej panny młodej" jeszcze nie miałam okazji oglądać). Pozdrawiam :)

Zuza_2

A właśnie .. mówiąc o duecie Helen-Deep polecacie jakieś ciekawe filmy z ich udziałem .? Oprócz "Sweeney ..."

asiunia_952

Helena i Johnny podkładają głosy w "Corpse Bride". Jestem już po. Zabawny, ale też poruszający. Zaprezentowali kolejną odsłonę swoich możliwości. Dali swoim postaciom dusze i cudownie wpasowali się w animację. No i nie można nie wspomnieć o utworze "Tears to shed"... Z pewnością mogę polecić ten film, jak również "Charlie and the Chocolate Factory" - nie mają wielu scen razem, ale film rewelacja. Występ Deppa zaskakujący. Zagrał zjawiskowo. O roli Bonham Carter pisałam wyżej.
Pozdrawiam.

Zuza_2

Nie wiem co mogę polecić ;/
Ale wiem czego oczekuje - Alicji w krainie czarów ;)
Wydaje mi się że Depp i Helena będą tam genialnymi postaciami ;)

Kingusia_92

ja ten film będę oglądała tylko ze względu na nich...

MadameBellatrix

Mnie ogólnie zainteresował film więc tylko na niego czekać xD

Kingusia_92

Przede wszystkim najlepsza rola to Pani Lovett z Sweeney Todda!

Kingusia_92

Ooo Tak.. Jako bellatrix była niesamowita..
:]

Kingusia_92

Jest na pewno specyficzna, a to w aktorach najbardziej cenię. Ona jest takim Johnnym Deppem w wydaniu żeńskim - pewnie dlatego współpraca Burton+Depp+Carter kwitnie. Podoba mi się to że każdej odsłonie pokazuję inne oblicze na bardzo wysokim poziomie. Dziewczyna ma porządny warsztat - zauważyłam że Anglicy muszą mieć dobre szkoły aktorskie, co widać na przykładach: Carter, Alan Rickman, Winslet, Coogan, Oldman i wielu, wielu innych. A najlepsza rola Heleny? Bellatrix, Lovett i postać z filmy "Big Fish", niestety nie pamiętam imienia.

goslawa25

Zgadzam się całkowicie ;)
Właśnie mówi się zawsze o takiej współpracy jak Burton+Depp+Carter, ale zauważyliście że Alan Rickman też często z nimi gra (co mi akurat b.pasuje :)).

Kingusia_92

haha...takie magiczny czworokącik...hehehe...

MadameBellatrix

Wiecie co jest piękne ??
To że ludzie doceniają dobre aktorki i dlatego Helena jest #2 w top 100 :)
Nie jest pierwsza ale to kwestia czasu xD

Kingusia_92

Helena ma same wspaniale role, nie liczac Bellatrix z HP ;/
Nie wiem jak mozna podac to jako jedna z jej lepszych rol, bo niestety zagrala tragicznie :(

CzarnaKrwinka

Kingusia_92 już niedługo będzie 1 w 100.:D
A ty Kempoos jak możesz mówić,że zagrała tragicznie?! :/
Helena zagrała Bellatrix cudownie!Nikt lepiej by jej nie zagrał!
Więc jak nie wiesz to się nie odzywaj!

użytkownik usunięty
MadameBellatrix

Hej, a czy ktoś w ogóle pamięta ,,Merlina" i Helenę jako Morganę?

wg mnie. Merlin.. Świetny film. i ona też tam super gra.

Mme_Burton_Lover

Merlin:) Była naprawdę niesamowita. Wspaniałe jest u niej to że w każdej roli znajduje się coś nowego. niewiele osób tak potrafi zróżnicować postaci. WILEKI TALENT!!!

brenn73

W Merlinie też boska była ;)
Normalnie co można jeszcze napisać - nie da się wyrazić wszystkiego xD

Kingusia_92

Merlin - cudownie. Ona po prostu pasuje do takich właśnie ról. No i Bellatrix - sprawia, że HP jest lepszy:P:)

Kingusia_92

w HBP specjalnie dołożyli więcej scen z Bellatrix... nie wiem, co o tym myśleć. z jednej strony uwielbiam to, jak Helena odtwarza rolę Bellatrix, ale z drugiej, bardzo nie podobało mi się wstawienie tej sceny ze zniszczeniem the burrow - wydaje mi się, że to nie miało zupełnie sensu. no bo skoro już Bellatrix i Greyback się tam pojawili, to dlaczego poprzestali na spaleniu domu Weasley'ów, to tak jakby odpuścili. poza tym wtedy chyba było niemożliwe, że w ogóle znaleźli the burrow, wtedy chyba jeszcze chronił ten dom Zakon i Ministerstwo, no nie? a może mi się coś pomieszało...? proszę o wypowiedzi: co sądzicie o dodatkowych scenach z Bellatrix w HBP? :)

misshesitant

Znaczy ten cały najazd na Norę był fajny - bo było więcej Bellatrix xD Tyle, że brakowało mi czegoś w stylu ostrej walki - nie miałabym nic przeciwko jakby kogos choć lekko poturbowała xD

Ale np. scena po zabiciu Dumbledora jak spalają chatkę Hagrida a dokładnie jak Bellatrix chce zająć się Potterem a Snape mówi że należy do czarnego pana - mina Heleny w tym momencie jest bezcenna xd

Mam nadzieję, że w Insygniach jej rola będzie duża i fajna, no i jej...śmierć będzie ukazana genialnie - a raczej jej ostatnia walka ;)

Kingusia_92

Oj taaak zgadzam się ta mina jest bezcenna:) Nieważne jak krótka scena z Heleną jest i tak się ją pamięta:)
Też mam nadzieje ze nie spieprzą 7mej części i nie okroją postaci Bellatrix. Ma dużo ważnych scen i oby twórcy o tym nie zapomnieli i nie zniszczyli tego.:)

brenn73

jako,że siódemka ma być podzielona na 2 części,dzięki czemu będzie pominięte mniej wątków to mam wielką nadzieje,że zobacze tam duuużo Bellatrix.
Droga to kina-20 m.Cena za bilet-15 zł.Zobaczenie scen z Bellatrix-bezcenne:D:D

MadameBellatrix

Dokładnie zgadzam się zobaczenie scen z Bellatrix (Heleną) - bezcenne xD
Miejmy nadzieję, że to podzielenie wyjdzie na dobre wszystkim :)

Kingusia_92

jak siódmą część też spieprzą to ja ich chyba zamorduje...

MadameBellatrix

Ja uwielbiam ją za rolę w Big Fish :)

PrzemQ_3

Nie widziałam właśnie tego filmu ;/ Beznadzieja, ale wierzę ci na słowo ;)

Kingusia_92

nawet się nie przyznawaj, że nie widziałaś - żartuję oczywiście, ale koniecznie nadrób zaległości^^ pozdrawiam.

misshesitant

No wiem wiem ;/ Wstydzę się tego... Widziałam tylko fragment filmu ale obiecuję - nadrobię ;)

Kingusia_92

Oj nadrób, nadrób:) znakomita rola:) Warto:)

brenn73

A co powiedzie o śpiewie Heleny np. na podstawie tego co pokazała w Sweeneyu ?? Bo mi jej głos się naprawdę podoba ;)

Kingusia_92

Mimo że jak mówiła to był jej pierwszy raz, uważam że ma znakomity głos i świetnie sobie poradziła. To pokazuje, że jeśli się czegoś naprawdę chce można to osiągnąć. To było jej marzenie i zrobiła wszystko, żeby się spełniło. i udało się.
CUDOWNY GŁOS!!! Mnie nim zaczarowała:)

brenn73

Szkoda, że nie gra w żadnym innym podobnym filmie ;/ Hmm...w sumie nigdy nie wiadomo - ma jeszcze dużo czasu xD

Kingusia_92

Racja. Też bardzo chętnie zobaczyłabym ją w jeszcze jakimś innym musicalu:) Ale kto wie:) Może niedługo znowu gdzieś zaśpiewa:)
Masz rację, dużo czasu i dużo wspaniałych ról przed nią:)

brenn73

Cóż zapewne gdyby zdecydowała by się na taką rolę to bardziej chyba (znowu) coś w stylu Sweeneya a nie np. Moulin Rouge czy Chicago, chociaż przyznam że widziałabym ją w obydwóch tych produkcjach :)

Kingusia_92

"Gdybym miał nowotwór nazwał bym go MARLA"

Yokooko

Hej!
Co u tak cicho?Czyżby wszyscy zapomnieli o Helenie?

MadameBellatrix

O nie nie nie, no way. O takiej osobie się nie zapomina:) Myślę, że ucichło bo na razie nie było żadnej nowej premiery z jej udziałem. A jak pojawi się nowy film w kinach zacznie się burza:)
Niemiej jednak przykre, że nikt nic nie pisze.

brenn73

Niedługo będzie podobno premiera "Alicji w Krainie Czarów" z nią . Ale właśnie nie wiem czy to będzie to tylko dubbing czy film .

asiunia_952

Tak, właśnie Alicje miałąm na myśli:) Mam nadzieję, ze nie bedzie dubbingu, chociaż znając Polskę to pewnie zrobią... ech. Ale zawsze można znaleźć bez:) Wole słuchać Heleny niż jakiejś polskiej aktorki mówiącej za nią. Nie mogę doczekać sie tej premiery:)

brenn73

Tak też wole oryginał . Chociaż ja mam nadzieje że to będzie taka produkcja że tak powiem będzie widać twarz aktorów .