Hugh Laurie

James Hugh Calum Laurie

8,7
26 343 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Hugh Laurie

bo jak tak nieznany aktor ma być wyzej niz tacy tuzowie jak Hanks Deep czy Freeman. Za co za jeden przeciętny serial, ten człowiek nie ma żadnej spektakularnej roli. To już 12 miejsce Alyssy Milano jest bardziej uzasadnione dzięki jej ładnemu ciału. Laurie musi coś osiągnąc żeby być tak wysoko, bo serial to zawsze będzie za mało.

luck1986

Przeciętny serial ha ha to mnie rozwaliło

A Deepowi to idź dać co innego

2903

Depp to jeden z najlepszych aktorów jakich przyszło mi oglądać. Może nawet lepszy od Freemana. Oboje nie mają żadnej słabej roli, więc odczep się od niego

A z tym przeciętnym serialem to naprawdę żałosne. Boże widzisz i nie grzmisz... o ile obejżałeś jakiś odcinek wiesz, że gra tam tak dobrze, że nawet ta zawyżona pozycja w tym zyebanym rankingu jest do zaakceptowania

luck1986

I co tak beznadziejny jest w tym serialu, że na 1 zasługuje? Absurd. Pozwolę sobie również stwierdzić, że Hugh swoimi talentami przebija ciało Alyssy, która chyba po 50 latach praktyki zdołałby choć w połowie grać tak jak Laurie.

calin_a

Jesteś z siebie dumy, że znalazłeś się w centrum zainteresowania przez swoją głupotę? :) Well done.

pzdr

Kwic

po prostu uważam że serial to za mało by kogos nazywac doskonałym aktorem, którymi wymienieni przeze mnie panowie są bez wątpienia. Laurie jedyne nagrody jakie dostal to oczywiście za ten serial, którego nie oglądałem i nie mam zamiaru oglądać . Sam coprawda oglądam kilka seriali amerykańskich: Lost,czy Heroes i choć widzę w nich kilku naprawdę dobrych aktorów to nikdy nie dawałby 9 czy 10 bo ich osiągnięcia sa za małe na TOP100 i tyle. A odnośnie Deepa którego nie jestem jakims wielkim fanem to jednak bez watpienia dużo lepszy aktor od Lauriego( który jest ciągle nikim w Hollywood) z 3 nominacjami do oskara i wieloma kultowymi wręcz rolami choć moim zdaniem już się powoli kończy . Obecnie największy potencjach a i chyba talent ma Christian Bale i to jego widzę w najbliższych latach na piedestale

luck1986

Skoro nie masz zamiaru oglądać to nie powinieneś dawać mu jakiejkolwiek oceny, mi się to wydaje logiczne, ale widać nie wszystkim.. Poza tym No i co z tego, że w Hollywood nie jest znany? Na wyspach (skąd wydaje mi się wypływają bardziej zdolni aktorzy) ludzie za nim szaleją.. Ale to i tak jest żaden argument, bo tu proszę ja Ciebie jest Polska..

luck1986

Jacy dobrzy aktorzy w Lost? Nazwiskami, poproszę.

_Ja_

Ze dwóch, może trzech by się znalazło.

Cris

W "Zagubionych" jest dwóch niezłych aktorów, jeden znośny. No, i jeszcze jeden dobry aktor doszedł też w czwartym sezonie, ale trafiła mu się kiepsko napisana rólka.
Byłem ciekaw, których wymieni.

_Ja_

Terry O'Quinn jako John Lock gra moim zdaniem bardzo dobrze;
Dominic Monaghan który grał Charliego to naprawde bardzo dobry aktor znany choćby z Władcy Pierścieni; mnie osobiście także przekonuje gra Michaela Emerson który jako Ben jest bardzo przekonujący.

luck1986

O autorze tego wątku można powiedzieć tak jak Laurie w Dr House: He is an idiot.

christover

lepiej wracaj do piaskownicy albo do oglądania Step up czy innego badziewia.

luck1986

Hahaha znalazło się dziecko neostrady kochające filmy typu ace ventura :p

christover

Zgadzam się poniekąd z autorem tematu. Ok, ja nie przeczę, Dr House to świetny serial, Laurie grał też w innych paru znośnych filmach.. ale ostatnio zyskał popularność dzięki właśnie serialowi, a to dosyć dziwne, że aktor który jest sławny dzięki tylko jednemu serialowi [przede wszystkim, podkreślam] był wyżej od tak znanych aktorów jak Freeman czy Depp, którzy mają na swym koncie masę świetnych filmów, etc.

Progresywna

hmm... wiesz co w tobie jest najgorsze??? Że nie widziałeś serialu, w którym gra. Nie zapoznałeś się z jego rolą. Nie wiesz nawet o czym on jest
Dajesz mu 1 a tak naprawdę tylko za ten serial Laurie zasługuje na 9/10!!!

Gdyby nie on Dr House nie był by na 1 miejscu w rankingu serialu kretynie!!!! Nie był by tak popularny bo to dzięki jego roli imbecylu wygląda to właśnie tak

christover

albo jesteś mistrzem ciętej riposty wsród kolegów w przedszkolu albo cie od 20 lat w piwnicy trzymaja i tylko czasem ci włączą jakiś Klan czy High School Musical żebyć zobaczył jaki świat jest do bani i nie chciał z nory wychodzić

luck1986

Takim samym idiotyzmem jest dawanie aktorom 10 tylko za jedną rolę w serialu, jak dawanie 1 za to samo.
Widziałeś Lauriego w jednym serialu? To go w ogóle nie oceniaj i tyle. To tak jakby ocenić Johnego Deppa po obejrzeniu "21 Jump Street". "Jest nikim w Hollywood", Takeshi Kitano pewnie też jest tam nikim i Kieślowski też tam kariery nie zrobił, czy to ich dyskredytuje w Twoich oczach?
TOP100 ma świadczyć o SYMPATII ludzi, a skoro ludzie lubią Lauriego to niech tak będzie. Jeśli chcesz oceniać aktorów według własnych kryteriów, idź na kulturoznawstwo, wybierz specjalizacje z filmu i zostań krytykiem filmowym. Prosta sprawa. De gustibus non est disputandum i tyle.

luck1986

Odpuść sobie. To tylko ...ranking.

Nie znam aktora, nie oceniam. Lubię aktora, oceniam wysoko. Nie lubię, oceniam nisko.
Po co dawać 1 tylko po to aby spadł. No chyba, że aż tak cię to razi.

Zresztą i tak spadnie, kwestia czasu.

kaczy_dziup

dobrze że chociaż Christopher Lee go wyprzedził ale mam i tak mam nadzieje że on jak i Aishwarya Rai jak najprędzej zajmą miejsce gdzieś w drugiej 50

luck1986

Hahaha dziwne, że tak nagle usunąłeś Ace Venture z ulubionych filmów. To pokazuje jak prymitywnym człowiekiem jesteś. Wstydzisz się swoich poglądów!

Wracając do tematu wątku to ja też nie uważam by Hughowi należało się miejsce w pierwszej dziesiątce, ale do cholery jak można dać mu z góry 1 nigdy nie widząc jak gra!!! Pozdrawiam!!!

christover

nawet najlepszą rolą w serailu nie zasłuży na miejsce w 10 bo to tylko serial. A wogóle co cię obchodzą moje ulubione filmy . Wykasowałem go bo miałem go dodanego jakieś kilka lat temu a film chyba oglądalem ostatni raz chyba jeszcze w gimnazjum. A film jest średni 7/10.

luck1986

Skoro nie oglądałeś House'a, to skąd wiesz jakim aktorem jest Laurie? Jak możesz go oceniać, skoro nie wiesz, jak gra? To jest dopiero śmieszne.

I to jest ranking aktorów, a nie modeli. Więc ciało nie powinno mieć tutaj większego znaczenia.

aniela917

po co mam to oglądać. Uważam poprostu że nawet jeśli by to byla najwybitniejsza serialowa rola w historii w co watpie to i tak ani troche nie zasłuzy na miejsce w Top10 koło największych osobowości światowego kina bo może im co najwyżej buty czyścić. Zestawienie jego dorobku aktorskiego z przykładowo tak wybitną postacią jak Christopher Lee wypada jak porównanie Warszawy do Nowego Yorku, to całkowicie 2 różne swiaty. Szkoda że mi sie nie chce pozakladać 10 nowych kont żeby tylko mu 1 dawać ale mam nadzieję że i tak nie dlugo wyleci na koniec listy.

luck1986

To, że jego filmografia odbiega od pozostałych osób w 10m wcale nie znaczy, że jego talent jest mniejszy.

luck1986

za aktorstwo należy mu sie 3, ale dam mu 1 aby go wywalić z listy WYBITNYCH aktorów. Oglądałam wiele odcinków i nie podoba mi się ten jego serial, dzięki któremu "zdobył wasze serca"...

Lisa__Rowe

Ludzie kiedy Wy dorośniecie?? Znajdź jakiś lepszy argument, bo podniecanie się gówno wartym rankingiem nie świadczy o zbytnim rozgarnięciu...

Gold_Fish

Wszystkie wypowiedzi autora tematu świadczą o nierozgarnięciu. Podniecanie się rankingiem to tylko kropla w morzu totalnych bzdur.
Ale niech sobie pogada, bo czy kogoś to gadanie naprawdę rusza? :)

Cris

to moja sprawa jak odbieram ranking i nie powinno was to obchodzić

Lisa__Rowe

W takim razie nie pisz o tym na forum.

Cris

Nie ważne w czym gra i w ilu filmach gra, ważne jak gra

szymaniak102

Odpuśćmy sobie widać jaki ma poziom słownictwa i jak broni swoich poglądów autor tematu, ja osobiśie też uważam że niezależnie od tego gdzie grasz bardziej zależy jak grasz, możesz grać w filmie roku a być żałosnym aktorzyną.

PS do autora: Oglądni sobie serial, i kilka skeczy Fry and Laurie i wtedy pogadamy człowieku.

quikshair

"za aktorstwo należy mu sie 3," Wyjdź i wstydu oszczędź :)

Kwic

Nie no według niej znacznie lepszymi od Hugha, bo zasługującymi na 10, są znakomici "aktorzy" typu Grzegorz Wojdon czy Wiesław Paluch.

christover

widze że znalazłęś sobie nowe zajęcie i teraz przeglądasz pewnie u wszystkich ich konta i ich oceny dla filmów i postaci. A Laurie i tak dla mnie jest w ciągle nikim ze zbyt słabą filmografią i nagrodami zaledwie za 1 serial by być tak wysoko.

luck1986

Facet, od kiedy "znalazłeś" pisze się przez "ę" ?
PS:Bastard..

luck1986

już niedługo o tym genialny aktorze usłyszy cały swiat. Podobno ma zagrać w Transformers 2 opone, nie mogę sie doczekać. Dla mnie on jest beznadziejny. Cris, Kwic i christover chyba nie mają co robic jeśli uwielbiają ten serial dla gospodyń domowych. Przecież ten człowiek gra niczym Marcin Mroczek -bezbarwnie.

vampire1987

Ja pierdo..
A ty co pewnie teraz w domu siedzisz i płaczesz bo kolejny pacjęt w Na Dobre i Na Złe zmarł co ?? Żałosny jesteś chłopie..oglądnij, potem się wypowiadaj.

christover

rzeczywiście odbiegłam trochę od swoich poglądów, iż nie powinno brać się pod uwagę tego ile dany artysta ma na koncie filmów. wybaczcie mi to drodzy fani. macie racje- zachowałam się bez sensu i dam mu jednak 3. tylko proszę nie kwestionować mojej oceny, bo to tylko i wyłącznie moja sprawa.

Lisa__Rowe

Skoro to tylko twoja sprawa i nie można o niej dyskutować, po kiego grzyba piszesz o tym na forum?

luck1986

Nie rozumiem twojego problemu jak nie lubisz i nie oglądasz tego serialu a Laurie cie wkurza to po co wogóle sie tym zajmujesz . Myślisz że jak dasz mu 1 a on spadnie w rankingu to zrujnujesz jego karierę , albo on zamknie sie w domu i będzie sie bał wyjść ?
ps Hugh Laurie jest świetny

drago745

Piękna wypowiedź.
Laurie będzie płakał w poduszke bo pożal się boże młodziak da mu 1.

quikshair

on płakać nie będzie ale zdaje się że ty chyba tak, bo danie 1 twojemu idolowi to zbrodnia. Nie oglądam tego serialu , raz tylko na 10 czy 15 minut włączyłęm by zobaczyć kto to wogółe jest ten Laurie. Wiem, że to oczywiście za krótko by móc ocenić cały wachlarz umiejętności danego aktora ale zobaczyłęm w mojej ocenie bardzo dobra grę aktorską ale nigdy nie genialną, którą napewno prezentują tacy panowie jak Hanks czy Norton. Poza tym to jest tylko serial a on nie zasługuje na tak wysoką srednią, którą wy mu 10 nabiliście dlatego mu dałem 1. Wiem że to jest tylko ranking, który odzwieciedla jedynie popularność a nie dorobek artystyczny czy talent ( np. Dustin Hoffman - 43 , Harrison Ford -55 , Clint Eastwood-50, Tommy Lee Jones-45),do tego prowadzony w jakimś zaściankowym kraju, ale niech chociaż pierwsza 10 zawiera naprawde największe nazwiska światowego kina.

luck1986

Jak widzę takich jak ty to naprawdę chce mis sie płakać albo śmiać.

luck1986

Ludzie z Twoją inteligencją, świadomie wypowiadający się na jakikolwiek temat powinni być torturowani. Czytając Twoje wypowiedzi zachodzę w głowę - jak to jest możliwe że taki niedouczony baran może uważać się za krytyka filmowego??
Chłopie jakie Ty możesz mieć pojęcie o aktorstwie skoro nawet zdań nie umiesz poprawnie zbudować??

Piszesz o innych aktorach (ten ma talent, tamten jest lepszy etc). Fajnie. Ale żaden z argument nie przemawia za tym, że Laurie nie może być wysoko. Czym serial gorszy od filmu? Zauważ, że serial to kilkakrotnie więcej gotowego materiału niż typowy film. Przypuszczam, że pracy nad nim też jest znacznie więcej.

Laurie ma wybitny talent. Jest uwielbiany przez miliony. Serial bije rekordy popularności i nie można mu odmówić oryginalności. A czym byłby ten serial gdyby nie on? Nie wątpię, że dało by się Hugha zamienić na kogos innego i może by wypaliło. Ale... Ten jakże ZAYEBISTY serial to Laurie. On jest marką!

I kapuj koleś. To wystarczy żeby był wysoko w rankingu. Nie zmienisz tego. Więc zrób nam wszystkim przysługę i się zastrzel.

Ja mu daję 10. I opieram się tylko na dr House. To mi starczy, bo wiem, że ten gość jest kimś!

Pozdrawiam :)

luck1986

Wiesz jest jedna zasada najlepszy aktor zawsze zostanie w teatrze.
Teraz akurat 95% aktorów z Hollywood to beznadzieja, Hollywood jest pełne skomercjalizowanych palantów od jakiegoś czasu, i tu się potwierdza, nie ważne gdzie tylko jak grasz..

quikshair

Ale dyskusja wrzy, ale ludzie jak można traktować poważnie założyciela tematu, jak nie oglądał filmu i na dodatek, skoro dał 10 Vin Dieselowi. No i macie Laurie spadł o 2 miejsca, a teraz hip-hop, hura. Dalsza dysuksuja nie ma sensu bo jak można dysuktować o aktorze skoro nawet się go nie widziało.

luck1986

Dałem mu 10!! Serial i On jest genialny.ty jesteś w porównaniu do niego ZEREM !!! Hollywood to największe gówn* i kicz.
A Oscary mają niższy poziom niż Festiwal Filmu w Gdyni!!
Żeby podniecać się oscarami,to rzeczywiście trzeba być "inteligentnym".
Powiedz mi synku , mamusia cię nie kocha? Ace ventura cię przygarnie .

pawelnr01

no rzeczywiście to na festiwalu w Gdyni można zobaczyć największe gwiazdy światowego kina. Nawet polskie gwiazdy( no powiedzmy że takie mamy) sobie go odpuszczają a mogę się założyć ze większość Polaków nawet o nim nie słyszała

vampire1987

Proponuję niejakiemu "luck1986" żeby wrócił do szkoły uczyć się ortografii, bo takie błędy jak "napewno", "wogółe", "włączyłęm", "zobaczyłęm" czy "poprostu" to już przesada.

Poza tym pora chyba zakończyć ten idiotyczny wątek...

luck1986

I jeszcze jedno - to jest sir Hugh Laurie (tytuł nadany przez królową).
Więc niektórzy niech zamkną japy,szczególnie ty luck coś tam!.Sam przepraszam ,że w poprzednim poście tego nie napisałem.