Wypraszam sobie. Może i jestem gówniarą z gimnazjum, ale postawiłam mu 10 za to jak gra, a nie za to jak wygląda. Z wyglądu na pewno nie oceniłabym go tak wysoko... ;/
Pamiętniki wampirów nie jest takie fajne. obejrzałam pierwszy sezon i dalej nie chcę na to patrzeć, ale za to w innych filmach jest świetny. Więc proszę nie oceniajcie ludzi jak nie wiecie za co wystawiają ocenę.
Zgadzam się, ja także oceniłam go za grę aktorską (świetna rola w "Turnieju"itp.). Bo przecież chyba o to chodzi, c'nie.? Filmweb jest od oceniania gry aktorskiej - a nie wyglądu (chociaż nie powiem, jest w moim typie xD).
A więc nie oceniajcie WSZYSTKICH tak samo, skoro nie wiecie za co ocenili danego aktora bądź aktorkę.
Masz racje nie można mierzyć wszystkich jedna miara jednakże w połowie mogę zrozumieć osoby które myślą, iż większość ocenia go za role Damona bądź za wygląd.Wystarczy spojrzeć na posty poniżej ,większość tyczy się właśnie wyglądu i jego gry w Pamiętnikach ,więc nie powinniśmy się tak dziwić ,że jego fani są źle odbierani.Sama oceniłam go wysoko ale przy tym obejrzałam 6 filmów z jego udziałem a także widziałam go w 3 serialach..
Aktor pokroju Van damme'a czy Stalone'a. Nic nadzwyczajnego obejrzałem w swoim krótkim życiu mnóstwo filmów, o wiele więcej niż moi rówieśnicy i mogę siebie swobodnie nazwać amatorem dobrego kina. I co piszecie bzdury że oceniacie go po grze aktorskiej, a prawie żana z was nie wymienia żadnych tytułów, jak już coś wymieni to ten turniej, okej obejrzałem, kojarzę go też z lostów bo kiedyś oglądałem, ale to jest nienormalne żeby gość był przed Jimem careyem, smithem, a przedewszystkim brando, oni grali w naprawde wielkich produkcjach nagradzanych wieloma nagrodami, a ten gość to w poródnaniu z tymi rekinami światowego kina to płoć. Tyle na ten temat, teraz mnie bluzgajcie puste 14stki co obejrzały w życiu może ze 100 filmów głównie typu transformers i american pie
a mi się podobał w żyć szybko umierać młodo :) .... poza tym o gustach się nie dyskutuje ... wielu aktorów ma już swój dorobek i wspaniały kunszt, co nie znaczy, że każdy ma ich uwielbiać ( czasem respekt wystarczy i moim zdaniem nawet "małolaty" go mają ).
"Dlaczego Słowacki wzbudza w nas zachwyt i miłość? (...) Dlatego, panowie, że Słowacki wielkim poetą był!" - to cytat z Gombrowicza, w swoim poście powinieneś napisać "Dlaczego Brando wzbudza w nas zachwyt i miłość?(...) Dlatego, panowie ( i panie:), że Brando wielkim aktorem był!". Filmweb jest portalem dla ludzi (osobiście sama tu oceniam filmy kierując się różnymi motywami) i wymiany opinii, a nie bluzgania po sobie.
Moja wypowiedz tyczyła się przede wszystkim oceniania innych i w pewnym sensie obrony tych którzy uważają podobnie jak ty.
To ,że napisałam jak ja go oceniłam to tylko dodatek ,dlatego nie widziałam potrzeby wymienienia produkcji tylko napisałam ogólna ich liczbę.Widzę ,że sam nie oglądałeś zbyt wielu produkcji z nim ,więc dlaczego go oceniasz?
W tym momencie zachowujesz się jak te "puste 14stki"
Mamy kolejny przykład na to ,że aby być dobrym aktorem trzeba grać w "arcydziełach"
W Iana filmografii są i dobre filmy(Marco Polo ,Turniej ,Wake) i średnie(How to Make Love to a Woman ,Pulse,Lost Samaritan) ale to nie oznacza ,że jest słaby. Marlon Brando także nie grał w samych "wielkich produkcjach" miał także gorsze filmy.Pokaż mi aktora idealnego którego gra aktorska podobałaby się wszystkim a także zagrałby w samych "arcydziełach" .Nie możesz prawda a wiesz dlaczego ?Bo taki nie istnieje....
"Puste 14"?? Chyba żartujesz ja. Ja lubie takie filmy a Ty lubisz takie. Nie rozumiem dlaczego nas oceniasz. Ja oglądam anime, uwielbiam to i nie wstydze sie tego. Ty mozesz pomysleć, "ale ona glupia, bajki oglada" ale bajki są dla dzieci a niektóre anime nie pokazałbyś dziecku (obejżyj "Helsing" , "Green green" ), wiec proszę nie oceniaj "pustych 14" jeżeli nie znasz ich osobiście.
Zapomniałam jeszcze dodać ,iż okres nastoletni 12-18 mam już dawno za sobą.Ale to tylko w woli ścisłości.
chciałam właśnie zwrócić uwagę na to samo.. nikt go nie znał nikt o nim nie słyszał a szum zrobił się dopiero w chwili gdy wystąpił w "pamiętnikach wampirów". zamieszał w głowach nastolatek , które teraz wypisują ohy i ahy na temat jego gry aktorskiej, choć prawdę powiedziawszy taki z niego dobry ator jak z koziej dupy tromba..
i wyskakuje tu ten ktoś na 20 mcu ?! to jest szokujące! żeby Oldman, Fiennes, wspomniany przez ciebie Carrey znaleźli się w tyle za taka pierdołą .. wstyd ! wstyd ! i jeszcze raz WSTYD!
Powiedział (napisał) po czym wstawił całkiem niezłemu aktorowi "jedynkę". Jesteś hipokrytą, wiesz?
(to się tyczy bartka2365 (żeby nie było niejasności))
Sama uważam, że Ian gra całkiem nieźle, ale zdecydowanie nie zasługuje na tak wysokie miejsce w rankingu. Sądzę też, że lepiej się nim w ogóle nie kierować bo tylko sobie podniesiecie ciśnienie. Zwyczajnie zapomnijcie, że coś takiego istnieje, a będzie Wam dużo lżej na sercu. :)
Nie obrażaj Stalone'a on przynajmniej stworzył niezapomniane postaci Rocky'ego i Rambo
sorry ale teraz mnie uraziłeś. każdy ma inny gust filmowy. Podkreślam filmowy. Nie oceniaj innych jak nie wiesz jacy są.
Dam głowę, że należysz do nielicznych, którzy oceniają tak jak Ty mówisz. Jest Was może 10 % spośród wszystkich. I nie masz co tutaj zbytnio ze mną polemizować na ten temat, bo takie są realia dziewczyno :-)
Nawet nie chce mi się patrzeć ile znakomitości światowego kina jest za nim w rankingu. NIEPOROZUMIENIE