Izabella Miko

Izabela Anna Mikołajczak

6,4
3 298 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Izabella Miko

zawsze daje każdemu filmowi 10 na 10 tak samo jak i aktorom :)
ale jej nie dam nic :)
wielka gwiazda ze spalonego teatru ... nosi się w tym kraju jak gwiazda ( media też ją tak kreują ) a cały jej talent ogranicza się do miny zbitego psa - żal .
Może polskie dzieciaki i media kreują ją na wielką gwiazdę ale prawda jest taka , że za oceanem to nikt nawet jej nie znam ( mój były chłopak urodził się w Nowym Jorku ( pół polak pół amerykanin ) i wcale o niej nie słyszał tak samo jak i całe USA .
Więc niech nie robi z siebie takiej wielkiej gwiazdy światowej bo to tylko jedno wielkie kłamstwo .
Już Scorupco i Domińczyk przewyższa ją talentem aktorskim .
A jeśli mowa o urodzie to nic nadzwyczajnego .
A najlepsze jest to jak ona sobie wlepiła foty na swoją stronę z romansu z Zakościelnym aby w USA widzieli jaka u nas jest sławna .
Buhehehheheh gratuluje pomysłu i sławy i bogatej filmografii .

typowy przykład zazdrości!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lukasz_beta

lukasz beta <- typowy przykład idiotyzmu. To że ktoś piszę prawdę na temat jej marnych "zdolności" aktorskich na portalu filmowym, nie znaczy że jej zazdrości.
Ja już kiedyś pisałem co myślę na temat tej Pani. Otóż uważam że nie jest aktorką i z wielkimi Holywoodzkimi produkcjami nie ma nic wspólnego. I to nie jest moje gadanie, tylko fakt.

ceent

ceent - typowy przykład debilizmu
"To że ktoś piszę prawdę na temat jej marnych "zdolności" aktorskich na portalu filmowym, nie znaczy że jej zazdrości."
Chyba nie wiesz co oznacza słowo prawda i marność.
A w ogóle to kim ty jesteś, że tak sie znasz na jej zdolnościach aktorskich. Krytykiem filmowym??? Znawcą ekranów???
Każda mniej lub bardziej znana osobowość ze świata filmu (z Polski i nie tylko) uznaje ją za jedną z lepszych polskich aktorek młodego pokolenia. A że jeszcze nigdy nie zagrała w wielkich produkcjach Hollywoodzkich nie znaczy, że jest marna. Przyjdzie i na nią kolej. Jest przecież jeszcze młodą aktorką.
Znam tysiące zagranicznych aktorów, którzy nigdy nie mieli styczności z wielkimi prod. Hollywoodu, a są uznawani za świetnych aktorów.
"Otóż uważam że nie jest aktorką"
Pewnie była by dla ciebie aktorką, gdyby zagrała w M jak Miłość lub Złotopolskich.
Widać, że nie masz pojęcia co oznacza słowo aktor. Jeśli nie jest aktorką, to co robi w takich filmach jak Fake Identity, Skip Tracer czy Na trapezie w których gra główne role. (że filmy są dobre świadczy chociażby ich wysoka ocena na filmweb).
Najpierw obejrzyj filmy z jej udziałem a później się wypowiadaj. Pewnie obejrzałeś tylko Kochaj i Tańcz i już myślisz, że wiesz wszystko o jej zdolnościach aktorskich.
"I to nie jest moje gadanie, tylko fakt."
Skoro to fakt to podaj mi te strony czy artykuły w których mogę to przeczytać. Że jest mierna pewnie wyczytałeś w komentarzach na pudelku albo nasza klasa, które wipisują dzieci w wieku do 16 lat.
Jeśli uważasz, że jest marna to masz do tego prawo, ale nie pisz że to jest fakt, bo chyba nie masz pojęcia co znaczy słowo fakt.
Może z czasem zmienisz swoje zdanie o Izie Miko.
Pamiętam jak Kubrick po nakręceniu filmu Lśnienie został nominowany do Złotej Maliny jako najgorszy reżyser i jednocześnie dostał nominację Saturna jako najlepszy reżyser.
Tak samo jest z nią. Jedni (ludzie ze świata filmu)uważają ją za osobę ambitną i bardzo dobrą aktorkę, inni z kolei (głównie dzieciaki i młodzież) za "marność".
pzdr

lukasz_beta

No cóż napiszę tak:
To oczywiste że nie jestem krytykiem filmowym - jestem człowiekiem oglądającym filmy, które później oceniam i czasami komentuje na filmwebie chociażby. I przepraszam Cię bardzo ale naprawdę wież mi nie trzeba być filmoznawcą czy krytykiem aby stwierdzić że P. Iza Miko NIE JEST aktorką ! Dlaczego tak uważam ? Bo jeżeli z jednej strony nazywamy osoby takie jak np. Denzel Washington, Robert DeNiro, Marlon Barndo, Sandra Bullock, Penelope Cruz, Al Pacino itp. aktorami to widzę tu dużą niepoprawność nazywając Izę aktorką. Bo drodzy czytelnicy, czy możemy ją porównać chociaż w 1% do któregoś z tych aktorów ? -pytanie retoryczne- oczywiście że nie możemy.
"Każda mniej lub bardziej znana osobowość ze świata filmu (z Polski i nie tylko) uznaje ją za jedną z lepszych polskich aktorek młodego pokolenia."-muszę przyznać że trochę mnie rozbawiłeś tą wypowiedzią.. Jeżeli ktoś ją uważa za jedną z lepszych aktorek młodego pokolenia to chyba tylko gazeta "Viva" (i to dlatego że przeprowadzali z nią wywiad ;D ).
Co do wypowiedzi -"Pewnie była by dla ciebie aktorką, gdyby zagrała w M jak Miłość lub Złotopolskich" -się nie wypowiadam bo (wybacz) ale jest dla mnie trochę idiotyczna ;/.
A jeżeli chciałbyś zobaczyć że jej "zdolności aktorskie" nie są zbyt pozytywnie oceniane wystarczy popatrzeć na jej ocenę, lub większość postów i tematów na tym forum.
Aha.. jeszcze jedno (pytanie z ciekawości).. "Jedni (ludzie ze świata filmu)uważają ją za osobę ambitną i bardzo dobrą aktorkę, inni z kolei (głównie dzieciaki i młodzież) za "marność"." <- skąd ty to wiesz? Powiem Ci szczerze że ja osobiście widzę to zupełnie odwrotnie.
No ale jak wszyscy wiedzą każdy ma prawo do swojego zdania, tak więc uszanuje twoją wypowiedź. Pozdrawiam.

ceent

nie warto czytać prasy, bo to wszystko pic i fotomontaż, ale ludzie niestety wierzą w to, że ona jest gwiazdą skoro pisze tak jakiś tygodnik a do tego jest jakaś fotka z festiwalu (ahh, pamiętam to cudne zdjęcie Mikołajczyk z Cannes - szkoda tylko, że pustka wkoło niej była, ale tak to bywa z tymi tancerkami, że najpierw muszą przejść prawdziwe gwiazdy kina, a potem motłoch :))..

aż musiałam zajrzeć na stronę.. kiepska - efekciarska i tandetna

użytkownik usunięty
diana6echo

lukasz_beta - ciebie ( was ) chyba Bóg opuścił ...
czego ja miał. zazdrościć tej kobiecie ?
czego ?
tego , że wlepia sobie informacje z romansów na swoją stronkę by w USA zobaczyli jaka jest sławna u nas .. tego jej wielkiego talentu ?
ja mogę zazdrościć ( chociaż nie jestem typem osoby zazdrosnej ) Kidman , Winslet czy innym aktorką , które na serio mają talent a nie wykorzystują to , że jakiś czas mieszkały w USA i robią się w poland na światowe gwiazdy ..
żal jej zachowania bo prawdziwe aktorki wykorzystują talent do filmu a nie chwilową obecność w USA do bycia gwiazdą tutaj ...
Gdyby serio traktowała aktorstwo to by nie robiła z siebie takiego pośmiewiska i starała się o role ambitne nawet w Polsce ale co tam przecież to jest big star ( smiech ) i musi grac w tym co na topie czyli typowy polliwoodzki bezsens ....
wielka gwiazda taka sama jak i obecnie robi się z Polski kraj tolerancyjny i taki " rozwinięty jak inne kraje na zachodzie "
nawet jak były rozdawane telekamery ( czy co tam ) to zrobili czerwony dywan ( padam i nie wstanę ze śmiechu ) i Janiak czy ktoś tam to relacjonowali no bo Polska nie może być gorsza od USA i tamtejszych gwiazd , czerwonych dywanów i Oscarów ( najbardziej prestiżowej nagrody )a dziecko jeśli chodzi o ten jej rozgłos tutaj i bycie wielką gwiazda i rozchwytywanie tutaj to producenci to robią tylko po to by pokazać jaka Polska jest sławna i super i , że też mamy wielkie gwiazdy ( iza miko :P) i , że jeśli wezmą najbardziej " gorącą " czytaj " opisywaną w polskich brukowcach gwiazdę " do filmu to ludzie to łykną i im ( producentom ) się kasa zwróci z biletów itd ... bo oczywiście nieważne jak zagraniczni aktorzy zagrają i zdobędą Oscary to polski krytyk i tak ich zjedzie a wychwali polski film i polskie big star typu Miko ... bo musi się im zwrócić kasa za film ... żałosne ... a z Miko taka dobra aktorka jak z koziej dupy trąba .
the end

użytkownik usunięty
diana6echo

heheh dobre :) turlam się ze śmiechu :P

użytkownik usunięty

diana6echo
dobry heheh turlam się ze śmiechu :p

Ja to się turlam ze śmiechu z większości z was. Naprawdę ludzie jesteście zawistni, bezduszni, niedowartościowani macie niską samokrytykę. Żal mi was.
Wszyscy ją krytykujecie tylko na podstawie pudelka i kozaczka !
Wierzycie im ślepo, jak by was do jakiejś sekty wciągnęli. Przemawia przez was ogromna zazdrość. Dziewczyna sama wszystko zdobyła i osiągnęła. Srał to pies jakim sposobem ! Nie macie o tym żadnego pojęcia. Ciekawe, kto z was byłby taki odważny aby w wieku 14 lat wyjechać za ocean, zupełnie separując się od rodziny. Zapłakalibyście się na śmierć! Nie no ale skoro wy uważacie marne gwiazdki M jak Miłość lub Plebani za aktorów to współczuje wam wiedzy na ten temat. Lepiej być marnym aktorem w Hollywood bo przynajmniej zna cię kilka milionów ludzi, niż wielką sławą w Polsce, gdzie poza krajem nikt o tobie nie wie ! Zagrała w wielu ciekawych, przyjemnych filmach, które mimo swojej mało ambitnej fabuły, zdobyły dużą popularność. No ale w naszym zaściankowym kraju nie dającym żadnych perspektyw takie środowisko.

użytkownik usunięty
rtraty

heheh przestań człowieku !
po 1- wsze ja nie oglądam polskich filmów ani seriali tj jedyny polski film godny uwagi to " noce i dnie "
po 2-gie też znam osoby z USA osobiście !!!
po 3-cie może i TY oglądasz i jesteś fanem polskich seriali m jak miłość albo klan ale nie ja szkoda mi czasu dla takich bezsensownych tasiemców ... uważam , że w USA na serio są ok seriale ( anioły w Ameryce ... sześć stóp pod ziemią ...) niż polski bezsens klan i m jak miłość ...
a mikołajczyk według ciebie jest jedną z polskich najlepszych młodych aktorek ( światowych ) jeśli tak ?
to chyba takie tytuły " najlepsza młoda aktorka ( aktor ) " są przyznawane aktorom pokroju mroczek albo cichopek .. hmmmm gratuluje jej tytułu być w takim gronie ... zazdroszcze jej tego twoim zdaniem ?
ZAZDROŚCIĆ to ja ewentualnie mogę Nicole Kidman , Kate Winslet , Meryl Steep ale nie miko ... to tak jakbym zazdrościł Mroczką albo Cichopek talentu ..w końcu ich też się nazywa " najlepszymi polskimi młodymi gwiazdami " pfff