Jackson Rathbone

Monroe Jackson Rathbone V

7,1
4 994 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jackson Rathbone

Ateate, Xena Spidermonkey, Bananowaa, Maybe_me- Przywołuje was:) chociaż wiem, że powinna to zrobić nasza kapłanka:D

Co się stało z naszymi starymi, dobrymi czasami?? Gdzie porządek na naszym forum, przy naszym Bogu ??
Co się stało z naszym zakonem i powtórnym wyjazdem do Jay'a ??Co z naszymi żartami, marzeniami?? Czemu już się nimi nie dzielimy?? Wracajcie do mnie i zróbcie tu porządek :D

Zamieszczajcie filmiki, zdjęcia jak dawniej :D Opowiadajcie swoje sny :D i oddawajcie "cześć Bogu" :D

Przepraszam, że pełnie rolę kapłanki naszego zakonu, ale chyba o nas już zapomniał świat.... Zapraszam nowe wyznawczynie i wołam stare przyjaciółki!!!
Siostry nie zapominajcie o naszym powołaniu!!

KoraRockDay

Ty jesteś z okolic poznania?

KoraRockDay

fajnie piszesz ale bardzo po poznańsku - powinnaś poprawić gramatykę i przede wszystkim popracuj nad poprawną polszczyzną bo Twoja jest poznańska a nie polska

goosssia15

Niekoniecznie. Jak się np u mnie dobrze przyjrzysz, to też zauważysz małe zgrzyty stylistyczne, a czasami nawet ortograficzne.

xena_4

ortografia i stylistyka to jedno a pisanie gwarą poznańską to drugie

ateate

Kurcze, a wydawało mi się, że tego nie robię. Dlaczego wcześniej nie pisałaś mi tego w komentarzach? Przecież wiesz, że każda uwaga od czytelnika jest dla mnie bardzo ważna.

ateate

bo każdy popełnia takie błędy od tego jest korekta

ateate

ok, ale czasami pisarz nie jest tego świadomy, a po to są właśnie komentarze, by czytelnik w porę go uświadomił. Dzięki temu, nauka pisania jest bardziej skuteczna.

xena_4

oj Tobie Xena się zdarzają czasem drobne literówki które nie każdy zauważy ja jestem przeczulona na tym punkcie i dlatego staram się takich drobiazgów nie wytykać , ale jak ktoś mówi "u góry" zamiast na górze lub "jeden zielony pasemek" zamiast jedne/jedno zielone pasemko lub "ubrałam" dżinsy zamiast nałożyłam/założyłam dżinsy lub "samom"? to mi ciśnienie się podnosi
każdy może mówić jak chce ale jeśli się bierze zapisanie czegokolwiek to takie "swojskie" stwierdzenia są dość rażące i powinien je wyeliminować ciekawa jestem co na to Twoja polonistka KoraRockDay?

ateate

Ups, to ja biegnę szybko sprawdzić przynajmniej notkę w nowym blogu.

xena_4

moja polonistka na to 4 xD
Nawet mi się wahało 4/5 [na koniec roku]
Ja tam nie widzę żadnej gwary Poznańskiej w moim tekście.....
A tak w ogóle to czego się spodziewałaś po 12- latce?
Mama prawo robić błędy, przecież ja nie jestem profesjonalistką tylko amatorką, pisze dla zabawy.
Wiem że robię dużo błędów ortograficznych ^^
Jeśli chesz wiedzieć mam nawet zaświatczenie że jestem dyzelektyczką ;/
Pracuje nat tym...
No i teraz przynajmniej wiadomo dlaczego nie publikuje moich opowiadań.
A wracając do ,,gwary'' to to niejest gwara tylko inaczej napisane..ale błędem nie jest, pani od polskiego by mi powiedziała że tak się nie pisze albo coś.... =]
I dzięki że mi to napisałaś popracuje nad tym .... [ortografią]
;]

KoraRockDay

ja od 4 lat mieszkam w wielkopolsce i ojciec wyzywa mnie , ze spiewam , nie mowie .
i zdarza mi sie mowic " idę się usiąść " ; ))

użytkownik usunięty
ola239

Jak dobrze, że na ziemi łódzkiej nie ma żadniej gwary...;/ Oprócz łowickiej, ale to daleko ode mnie.;D

ola239

ja też przeciągam xD
Na historii jak odpowiadałam przy tablicy to pani się spytała czy mi się lepiej odp. jak tak dziwnie mówię xD

ola239

elo to ja karolina XD

tez sie dolanczam

^^

karcia1234567895

Witaj Karolino :D heh
no a mi się udało w końcu wrócić do domu :D ufff :)
co tam słychać siostry?

karcia1234567895

Hej, jak miło widzieć tutaj nową forumowiczkę. Zapraszam.

xena_4

tez sie ciesze ja jestem kuzynka ola239

karcia1234567895

o kurcze :D to nawet i rodzinka tu jest :D heh ^^

goosssia15

karolina ..??
ja pierdziele x DDD

ola239

haha ^^ jakie powitanie :D

goosssia15

tak , rodzinnie ;dd
moja patologia mnie nawet tu przesladuje ;hahaha;

ola239

wlasnie jak bylam u cioci " na ziemi łódzkiej x D " to byl jeden starszy facet ale wlasnie z innych stron , strasznie dziwnie gadal ;d polowy nie kumalam . ; DD

ola239

a ja nigdy nie spotkałam się z kimkolwiek kto by mówił w jakiej kolwiek gwarze^^
A podobno w Niemczech na Bawarii jest tak mocno ..jakby to powiedzieć rozbudowana gwara że ci spece od języków chcieli zrobić osobny język czy coś taka kiego xD
Nie jestem pewna moich słów ale wiem że gdzieś tak zostało napisane xD

KoraRockDay

moja mama tez cos gadala , ze tam inaczej mowia ; ))

ola239

ja zauważyłam że mój brat mówi jo zamiast ja xD

użytkownik usunięty
ola239

Może wlaśnie coś z łowickim był powiązany.Akurat teraz jestem, blisko Łowicza.

Blisko tutaj są też Ślązacy, ale tych to wgl nie moge zrozumieć...;/

KoraRockDay

ale ogólnie fajnie się zapowiada Twoje powiadanko

ateate

opowiadanko - miało być - ja też popełniam błędy

ateate

a kto ich nie popelnia .. ?
; ))

ola239

heh :D wszyscy je popełniamy :) jakby nie patrzeć...

Xena nie zabijaj mnie ale ja nie nadarzam czytac twoich opowiadań... :(( Przepraszam.
Mam swoich od groma problemów... a jak mam wolny czas to zapominam :( sorki

użytkownik usunięty
ola239

A moje inteligentne koleżanki zaczeły ze mną korespondować. Udają ze to nie one założyły profil fanclub Jacksona, ale wiedzą o mnie takie rzeczy które mówiłam tylko im. Np. jak nazywamy go po kryjomu... Po drugie zapraszają wszystkie moje znajome itp. Normalnie takie inteligentne to one nie były nigdy. ;/ Co za dziwne ludzie.

az zal takich dziewczyn
jak by nie mogly przeprosic .. ;/

ola239

Trochę zbocze z tematu.. ale jak ty go nazywasz po kryjomu? ^^
xD

KoraRockDay

tez mnie to zainteresowalo ; ))

ja tez zbocze z tematu .. ale ta pogoda jest okropna !! zapowiadaja burze a w Rawiczu jak zwykle tylko popadalo i pogrzmialo 5 minut ;d i po co w ogole zaczelo ? przez to musze w domu siedziec xd

ola239

a u mnie gorącą xD

ola239

Wymyślamy jakieś fajne przezwisko dla Jacksona ??^^
Takie nasze i tylko nasze jak to się Gosia wyraża dla naszego zakonu xD;p

KoraRockDay

heh :D:D no te wyrażenia to już były dawniej :D:D heh :) ale będę musiała coś nowego wymyślić :D

użytkownik usunięty
KoraRockDay

Różnie czasem misiaczkiem, później przeszło na zdrobnienie Jacksonek lub Jasperek, a teraz zostało wielki kochany ideał.

U mnie właśnie grzmi i leje. ;/

ja mam cały czas zarąbistą pogodę ^^
ja na niego mówię czasami kłak bo tylko wtedy moje kuzynki wiedzą o kogo chodzi xD
One twierdzą że miał ohydną fryzurę w pięknych... dobrze że nie widziały go w Wielkim Stachu xD
buhahahah

użytkownik usunięty
KoraRockDay

Nie no w pieknych nie jest taki zły. Kłak. <lol2> Nieźle.;D

xD heh ^^

użytkownik usunięty
KoraRockDay

Moim koleżankom musiałam powiedzieć Jacksonek,Jasperek lub debil żeby zrozumiały... ;/

KoraRockDay

dzisiaj mial bardzo ladnie ; ))
wygladal jak dzieciak ale za to jaki ; DD

KoraRockDay , nie ciesz sie za bardzo , burza dojdzie i do ciebie ; PP

użytkownik usunięty
ola239

Ja dzisiaj nie oglądalam początku. Ale chyba nic ciekawego nie bylo... ;D

Cud! cud!
sciągłam photoschopa czy jak tam się to pisze!!
Aaaa.... xD nareszcie!^^

KoraRockDay

ja uzywam tylko photoscape ; pp

użytkownik usunięty
ola239

Ja też photoscape'a uzywam ;D

a co do serialu to ja oglądałam i trochę się działo xD

KoraRockDay

dzisiaj byl nawet ciekawy ; ))
ja i tak ogladam z zaciekawieniem wtedy jak jest Jackson ; DD

ola239

;( ryczeć mi się che cały dzień ściągam to gówno i nie mogę zainstalować;/