James McAvoy

James McAvoy

8,7
75 464 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby James McAvoy

Weźcie co on robi na 6 miejscu?! Może i dobry aktor ale jak stoi wyrzej od Deppa Czy Hanksa a przecież on do nich to dno

yQuQ

widocznie jest lepszy od nich skoro taki wynik :)

pan_wojcik

Nie zgodziłabym się ze stwierdzeniem że "kto wyżej na filmwebie tym jest lepszym aktorem" bo tak niestety nie jest. Ostatnio zauważyłam że na forach znajduje się coraz więcej dziewczyn opętanych przez szatana typu ZaWsHe ZaKuSiA które wpisują 10 Zacowi Efronowi a 1 takim aktorom jak np. Al Pacino ponieważ są "starymi dziadami z pajęczyną w nosie". Co nie znaczy że uważam Jamesa McAvoya za drugiego Efrona bo talent to on ma:)Pozdrawiam.

yQuQ

Co robi na 6. miejscu? On w tym momencie zajmuje takie miejace w rankingu. Jakie pytanie, taka odpowiedz.

Dziecko drogie, jak którys z aktorów przekroczy granicę 1000 głosów, to wiadomo, że dostaje sie szybko do rankingu na najwyższe miejsca. Potem stopniowo spada. Nie bulwersuj się tak.
James McAvoy to nie dno.

yQuQ

Chyba Wam sie coś pomyliło. 6 miejsce?!!! Kto to w ogole jest? Ja go pierwszy raz na oczy widzę!

zDEPPrawowana

to czas coś robić i zacząć oglądać porządne filmy nie widziałaś Pokuty?

użytkownik usunięty
yQuQ

Nie jest od Depp'a ani lepszy ani takie tam... Jest z nim tak samo jak z Ledgerem. Zmarł, więc każdy dopiero wtedy docenił Jego zdolności i dawał mu oceny. Tak samo teraz McAvoy - zagrał w "Pokucie", ludzie poszli do kin, weszli na FilmWeb i dali mu te 8, 9, 10. Takim oto sposobem znalazł się na 6. miejscu. To dobrze, że mu tyle dali, ale długo się nie utrzyma, zobaczycie :)

on lepszy od deppa? no sory. lubie aktora, ale nie przesadzajmy...

candyyy

Bez przesady żeby miał na dodatek wyższą średnią niż Johnny i Tom.długo już się trzyma na 6 miejscu ale niedługo spadnie.też go lubię ale 6 miejsce jest dla świetnych aktorów.Ale dziwne że na profilu ma on średnią: 8,69/10
(żenada...)a w rankingu:7,97.Jeśli wierzyć tej pierwszej średniej to jest ona wyższa od Marlona Brando,Jacka Nicholsona,Anthony Hopkinsa,Roberta De Niro i Al Pacino ...????!!!!!!Bez przesady,ludzie opamiętajcie się.Wiem że ranking na www.filmweb.pl nie jest najważniejszy no ale to jest przegięcie.

Jenks

Dobijacie mnie. Za każdym razem kiedy ktoś wejdzie na TOP10 jest wielki krzyk typu "Kto to, co on tu robi, czemu w TOP10?!" W większości przypadków, kiedy ktoś przekracza granicę 1000 głosów, wchodzi to TOP100, i najczęściej do TOP10. A wy zamiast poczekać spokojnie aż spadnie, to drzecie mordy jak głupki. Nauczcie się wreszcie. Tyle.

yQuQ

Akurat McAvoy to mniej więcej ten sam poziom aktorski co Hanks, może nawet nieco wyższy.

arrival

Pls nieporównywać go do Hanksa i niemuwić że jest jeszcze lepszy bo normalnie żal mi takich ludzi co to muwią

yQuQ

gdzież bym śmiała jednego z najlepiej zapowiadających się młodych aktorów do tej kłody drewna z głupawym uśmiechep porównywać

yQuQ

Pls, nauczyć się zasad (banalnie prostych) języka polskiego. To może boleć przy pierwszym starciu, ale potem jest już z górki.

Odnośnie McAvoy'a - jest jednym z najciekawszych aktorów młodego pokolenia, każdy kolejny film z jego udziałem robi coraz większe wrażenie - zarówno na publiczności jak i krytykach. A Hanks się trochę wypalił:/

Dodatkowo: ludzie..to tylko absurdalny ranking, który o niczym nie świadczy. Ani Hanks ani McAvoy czy Depp nigdy go nie zobaczą, więc trochę dystansu.

verisek

No ale napewno McAvoy nie jest narazie lepszy od Hanksa ludzie zobaczcie na filmografie chociaż może potem będzie lepszy ok Hanksa kto wie ale narazie podkreślam!! Narazie dużo mu do niego brakuje I zamykam temat nieodpowiadać prosze!!

yQuQ

hahah dobra sobie Hanks ;lepszy niż James buuu pokaż mi chodz jeden film udzialu z tomem który był dobry porażka odwalcie się od McAvoya jasne?

verisek

masz rację popieram całkowicie Twoją wypowiedż pozdrawiam ;D

yQuQ

a mi żal ciebie hahaha to po co wchodzisz na Jamesa stronę nie pasuje to wara

yQuQ

dokladnie :) jest juz 17 pasuje ? chociaz i tak powinien byc 6! :)

mcavoy rzadzi!!!

wiertaraaa

Andie ma racje powinnien być nawet pierwszy co wy sie znacie jasne że James rządzi :D

ficca36

Kolejna Pseudo Fanka to moje zdanie i napisałem żeby w tym temacie już niepisać!!!!!Aha i taka zasada najpierw przeczytaj ze zrozumnieniem potem skomentuj tylko że tu użyj mózgu.

yQuQ

yQuQ pomijając wszystko inne,każdy jest lepszy od Hanksa,no może prawie każdy ;-) a James już dawno go przeskoczył
poza tym nie możesz zabronić nikomu pisania w tym temacie,ale jeśli nie chcesz sama nie musisz tu wracać

fenix

1. JESTEM CHŁOPAKIEM!!
2. TO MOJE ZDANIE I NIEMOŻECIE MI ZABRONIĆ TAK MÓWIĆ

yQuQ

sory myślałam że dziewczyną oczywiście że każdy ma swoje, własne zdanie tylko dziwię się że nie lubicie Jamesa to po co piszecie te komentarze to bez sensu ta strona poswiecona jest raczej osobom lubiącym Jamesa pozdrawiam;D

ficca36

oczywiście zę nikt nie zabrania Ci wypowiadania swojego zdania,ale Ty również nie zabraniaj tego innym,jak dla mnie możesz nie lubić,nie znosić czy nawet nienawidzić James'a,uważać że kiepski z niego aktor a w dodatku brzydki,każdy ma inny gust,ja nienawidzę Toma,normalnie fizycznie go nienawidzę,w dodatku uważam że aktor z niego żaden,za to za bardzo przeceniony,były może ze 2 ciekawe filmy z nim ale nawet w tych 2 pokazał że grać nie umie
no i sorry za dziewczyne,ten słodki avatar mnie zmylił ;-)

yQuQ

czy dlatego, że go lubię[nawet bardzo] to już jestem pseudo ? proszę Cię to chyba to pierw powinieneś użyć mózgu yQuQ :) oczywiście, że możesz się wypowiadać. czy ktoś ci zabrania?! nie zauważyłam, więc ty nie ma nic do gadania do tego, że mcavoy według mnie rządzi choć i tak rżadzi!

pozdrawiam powyższe dziewczyny :) i ciebie też :)

wiertaraaa

James jest mlodym, wybitnym aktorem. Podziwiam jego dotychczasowa dzialalnosc, kazda jego rola jest bardzo interesujaca, ciekawa. Popieram go i niech trzyma tak dalej :)

wiertaraaa

Rzadko wchodzę na filmweb, ale akcje typu..."kim on/ona jest, że jest tak wysoko" zwyczajnie załamują. Już przeżyłam podobną burzę z Shahrukhiem Khanem i wiem, że ludzka ignorancja i zadufanie nie znają granic.

Wielkie i uznane nazwiska czasami muszą ustąpić młodym, wybijającym się osobom. Bo ile można się zachwycać Robertem DeNiro, Alem Pacino czy Jackiem Nicholsonem. O ich wkładzie dla światowej kinematografii nie ma co dyskutować to jednak nie na nich świat się kończy.

Pojawiają się nowi, utalentowani ludzie i jeżeli są tego warci to zwrócić na nich uwagę.Zamiast podnosić raban pełen oskarżycielskiego tonu w stylu "kim on jest" po prostu się czegoś o nim dowiedzieć.

Rzadko się zdarza by po jednym filmie aktor zawładnął moją wyobraźnią. Tylko obejrzałam "Zakochaną Jane" i zaczęłam szukać kim jest ten McAvoy. Taki niepozorny, niezbyt piękny...ale posiadający to coś, co nie pozwala przejść obok niego obojętnie. Teraz świeżo po obejrzeniu "Penelope" czekam na "Wanted" bo dla niego warto oglądać filmy.
Teraz jest o nim ciut głośniej za sprawą kolejnych premier w tym "Pokuty" gdzie rozłożył mnie doszczętnie. Potrafi tak wiele wyrazić będąc oszczędnym w środkach.

Dlatego wszyscy, którzy nie potrafią podejść do sprawy na luzie i z pewną dozą otwartości są co najmniej niepoważni.

libelula

dokładnie aniołku,świetnie to wyraziłaś ;-)

fenix

Po co rozklepaliście znowu ten temat ja już nie mam sie zamiaru kucić

yQuQ

Nie wiem co to jest kucenie się, ale też nie mam zamiaru. To jest forum publiczne i skorzystałam z prawa do wypowiedzi. Jeżeli odebrałeś to jako rzucenie rękawicy to trudno...

libelula

Zjadłem ł i co z tego Może tak odebrałem jest ta godzina że chce mi sie spać ahahahahaa

yQuQ

Niewiarygodny aktor, naprawdę świetnie gra jak człowiek, do tego jest niesamowicie przystojny naprawdę świetne filmy w jwego wykonaniu szczególnie zakochana jane i pokuta. Ma w sobie wiele uroku. Może dlatego jest na 6 miejscu , ja go lubię za grę aktorską a nie jestem żadną 16 -ką uwierzcie.Pamiętajcie James jest aktorem tego pokoelnia rozkręca się dopiero a Al Pacino zawsze będzie znany i przejdzie do historii światowej kinematografii , teraz czas na młodych i tyle

yQuQ

Jak już ktoś mówil również uwazam ze nie mozna miec do ludzi pretensji- tylko dlatego że stawiaja na mlodego i niesamowicie zdolnego aktora co w tym złego? sa aktorzy którzy naleza do kanonu dobrego filmu- i zagrali w kilki filmach tak że pamieta się ich do konca życia. ale to nie oznacza ze mamy przekreslac tych co zaczynaja.

Co do samego Jamesa- pierwszy raz sie z nim zetknełam przy mini serialiku dzieci diuny- to chyba jedna z pierwszych wiekszych rol jakie zagrał. Zrobił na mnie piorunujące wrażenie- później widzialam go w kilku dramatach, komediach romantycznych jak penelope. teraz czekam jak sobie poradzi w filmach wanted i Burns. jeden z nich to film akcji wiec zupełnie cos nowego. Ciekawa jestesm jak mu to wyjdzie. zawsze chetnie wracam do filmow w których wystapił- mimo ze sa to trudne postacie, skaplikowane nie raz tragiczne. Chocby jak w przypadku Pokuty czy ostatni król szkocji. kazda jego rola jest niesamowita. obecnie jest to jeden z moich ulubionych aktorow, drugi to Edward Norton. Moze moja ocena w jakis sposob nie dokonca jest szczera w koncu jestem kobietą- ale jak sie ma 20 kilka lat- to juz nie leci sie na aktorow pokroju Pitta, czy Di caprio. ale aktorow ktorzy soba cos prezentuje - a James prezentuje genialne aktorstwo i zapewne jest nadzieja mlodego kina.

pyzy

Zgadzam się z wypowiedzią koleżanki aktor jest fenomenalny i reprezentuję swoją oosobą to co umie najlepiej. Jego gra jest urzekająca. I fakt my kobiety 20 paro letnie inaczej patrzymy na mężczyzn aktorów niż 16 letnie dziewczyny. Dla nas oprócz przystojengo ,pięknego faceta liczy się jego gra aktorska, maniery w filmie oraz sam obraz postaci.

yQuQ

Właściwie to James zasłużył na tak wysokie miejsce. Kto widział przynajmniej jeden film z jego udziałem, z pewnością się zgodzi. Już przez ponad 10 lat wszyscy rozpływają się w zachwytach nad Deppem czy Hanksem, a McAvoy jest "świeżym" aktorem i jego filmografia jest dużo skromniejsza. Ale z pewnością dorównuje talentem tym aktorom i jest w stanie osiągnąć taki sam sukces. Pora zacząć doceniać młode pokolenie, a nie osoby, które niekiedy "jadą" na wyrobionej przez lata opinii.

yQuQ

czy wy kiedykolwiek zrozumiecie ze jak ktos przekracza 1000 glosow to najczesciej wchodzi w top 10 a potem spada i spada i spada... juz niemoge prawie na kazdym forum ten sam temat...;/

Maggie_oO

Już nawet nie chodzi o to głupie miejsce w rankingu, tylko o płytkość ludzi, którzy nie znając aktora oceniają go przez pryzmat tego czy jest wyżej od Hanksa czy innego gwiazdora czy nie. Jeśli tak młoda osoba rzeczywiście jest wyżej, to jest be i trzeba ją zmieszać z błotem bo jest niegodna równać się z wielkim Hanksem.

yQuQ

Jeśli ktoś oglądał z nim filmy, to wie doskonale,że jest to aktor bardzo dobry !! Hanks, Depp są od niego starsi i wiadomo,że mieli szanse się popisać już nie raz. Dajmy więc szansę Jamesowi, jest młody i ma dobre widoki na przyszłość i na bank w końcu otrzyma Oscara :)

yQuQ

James jest aktorem nowego pokolenia . wszyscy wiedza ze hanks czy depp sa wspanialymi aktorami ale nie mozemy ciagle zyc przeszloscia . Film idzie do przodu pojawiaja sie nowe twarze ktore zachwycaja publicznosc i nie tylko..skoro jest przed nimi toznaczy po prostu ze na to zasluzyl..