James McAvoy

James McAvoy

8,7
75 631 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby James McAvoy

Jakie jest wasze top 3 ról Jamesa? Jak dla mnie:
1. Bruce Robertson (Filth)
2. Robbie Turner (Pokuta)
3. Simon Newton (Trans) / Nicholas Garrigan (Ostatni król Szkocji) <nie mogę się zdecydować>

lunajka

Wiem doskonale, że najlepszą i najtrudniejszą rolą była jego rola w Filth, gdzie jest rewelacyjny, ale dla mnie top 3 jego ról zawsze i wszędzie będą:

1) Tom Lefroy z Zakochanej Jane
2) Robbie Turner z Pokuty
3) Max/Johhny z Penelope
[uwielbiam go też w Transie no ale to już by było 4 miejsce]

No cóż, serce nie sługa, mam świadomość tego, że wygrywa ono z rozumem :) Ale kocham Go za te role, no i to one tak naprawdę zwróciły moją uwagę na jego postać :) Szczególne zasługi ma Zakochana Jane, gdyby nie ten film to w ogóle nie wiedziałabym o jego istnieniu; jak to oczy, uśmiech i głos aktora potrafią zachęcić człowieka do szukania informacji o nim i o filmach, w których występuje :)

lunajka

świetnie zagrał też w x-menie :)

magda1456

Zgadzam się z TeamJosef. Gdyby nie Zakochana Jane, nie zwróciłabym na niego uwagi. Był niesamowity, jak mój śmiech, kiedy zorientowałam się, że grał również Tumnusa w Narnii. W X-menach też go uwielbiam. Przez niego i Fassbendera zaczęłam się bardziej interesować tą serią i jestem zachwycona. X-meni to jedyna seria o superbohaterach, która mnie tak wciągnęła. Pozostałe tylko toleruję ;)

lunajka

Ja przez przypadek natknęłam się na Ostatniego Króla Szkocji, gdzie świetnie zagrał młodego lekarza. I tu się zaczęła moja miłość. Byłam pod wrażeniem postaci jaką wykreował. Zaczęłam szperać za filmami gdzie James dostawał główne role. On chyba nie ma słabych postaci. Nawet jak fabuła jest taka sobie to i tak jego gra ciągnie wszystko do przodu. I te oczy :)

merka87

Dokładnie tak! Nawet jeśli film sam w sobie mnie nie przekonywał, mógł dostać nawet o 2 gwiazdki więcej za Jamesa :D

użytkownik usunięty
lunajka

1. Pokuta
2. Filth
3. Miłosna układanka

lunajka

1. Pokuta
2. X-men: Days of Future Past
3. Zakochana Jane... Nie umiem wybrać. On jest świetny we wszystkich swoich rolach. Trudny wybór..

lunajka

Na pierwszym miejscu zdecydowanie "Zakochana Jane ". Chociaż w sumie to pierwszy film, jaki zobaczylam z jego udzialem to "Penelopa "... i tak się zaczelo... obejżalam wszystkie filmy z jego udziałem, jakie udało mi się zdobyć. I czekam na więcej. Nie wiem co on ma w sobie. Przyciąga i pociąga pod każdym względem.... ale nie o tym miało być