Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 484 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Z całym szacunkiem, ale czy Pan Jean trochę nie przesadza(ł)? Czytając tutaj ciekawostki o nim widzę, że odrzucał całkiem ciekawe role w filmach bo: "nie było jego naziska w napisach początkowych(Predator)", "miał przegrać walkę z Jetem Li(Niezniszczalni)" itp. Szanuję jego dorobek, lubię wrócić do jego filmów kina akcji, ale do jasnej cholery mógł mieć w swoim dorobku kilka wspaniałych obrazów kina akcji, ale nie zagrał bo strzelał focha o głupoty. Wielka szkoda

Bodek_3

może nie chciał,a wogóle on ma już tyle kasy że nie muśi grać w filmach,choćiaż przyznam że chćiał bym go zobaczyć w tych wszystkich co odrżućił.Pozdro

kewin948

Tak, ma tyle kasy że musi grać w c klasowcach żeby spłacać długi;)

kewin948

Jest goły i wesoły... Wszystko stracił, bo nie wytrzymał presji - popularności. Woda, dragi, fobie, depresje i papa.

LordSpooky

On nie bierze/brał żadnych dragów i nie jest goły bo kasy ma w h*j jest bogaty i stać go na wszystko, a wy piszecie o nim jakieś głupoty żal mi was :)

Bodek_3

W filmie Predator nie zagrał dlatego że nie kostium predatora był na niego za ciasny a w niezniszczalnych chyba nikt nie chciał oglądać porażki Van Damma z Jetem Li więc nie pisz że strzelał focha bo głupoty tu wypisujesz i się nie znasz . Błędem Jean Clouda było odmówienie głównej roli w X-Man uważam że lepiej by się sprawdził niż Hugh Jackman

sasaki_filmweb_filmweb

a ja myślę ze X-man to by była porażka Van Damme nie pasuje do takich roli,lepiej mu wychodzą role w których kopie ludziom tyłki i umawianie się z dziewczynami.

sasaki_filmweb_filmweb

Rola Wolwerine jest za trudna dla van Damma, trzeba mieć jakieś umiejętności aktorskie, żeby go zagrać...

użytkownik usunięty
Other23

Dobrze napisane!

Other23

wcale nie trzeba żadnych umiejętności aktorskich chociaż Jean je posiada X-Man to przecież też akcja a Van Dammowi akcja wychodzi najlepiej :) Własnie błędem Holywoodu jes to że nie dawają nikomu szansy i dlatego tak jest jak jest a hugh jackmann za cienki

sasaki_filmweb_filmweb

A teraz wyobraź sobie, że zamiast twarzy Jackmana widać twarz van Damma...
Twardziel? Tak... ale do końca filmu z tą samą miną stalowej maszyny do zabijania, pozbawionej naturalizmu - to się może znudzić widzom, którzy oczekują czegoś więcej ;)

Other23

Może to bie się znudzi ale mi nie :)

użytkownik usunięty
sasaki_filmweb_filmweb

Tylko tego by brakowało, żebym oglądał tego kloca, Van Damme'a w roli Wolverine'a. Brrrrrrr... aż strach pomyśleć!

a co byś cie powiedzieli Van Damma w roli Terminatora albo Predatora zamiast Schwarzeneggera

kewin948

do terminatora by się nadawał czemu nie świetny pomysł :)

użytkownik usunięty
sasaki_filmweb_filmweb

W TERMINATORZE to by zasuwał - nadawał by się w sam raz, na jakiegoś żołnierza - w 1 planowej roli główniej :)

albo był by Terminatorem,lub ochroniarzem Sary Connor

użytkownik usunięty
kewin948

Ochroniarzem - To ważniejsza rola :)

ale fajnie by wyglądał w takie roli

użytkownik usunięty
kewin948

Pasuje jak ulał - i to twardziel....i przystojniak, i oczywiście Arnold by się osrał jakby miał walczyć z JCVD :)

No masz rację zgadzam się z tobą a tak wogóle to jak na 50 lat Van Damme świetnie wygląda i jeszcze ma w sobie tego przystojnego Van Damma z lat 90...

użytkownik usunięty
kewin948

No baa....1000 % racja, oczywiście że tak, ma świetne rysy twarzy, i w ogóle jest przystojny.
Podoba się mojej mamie :)
I fajnie się ogląda z jego udziałem filmy...jak z nikim innym :)

No mojej też się podoba,chyba niema drugiego takiego samego przystojniaka jak Van Damme jest nie do podrobienia :)

użytkownik usunięty
kewin948

Na pewno....i nie ma tak efektownego w akcje, wygląd, historię, styl, i charakter jak JCVD :)
JEST SUPER :)

Moim drugim najlepszym na liście aktorów to Jason Statham dobrze zbudowany,znający Sztuki Walki i do tego całkiem również przystojny tylko że i tak nie jest lepszy od Van Damma bo jego i tak najbardziej lubię i kocham jego filmy:)

użytkownik usunięty
kewin948

POTWIERDZAM :)
Ale Jasona lubię słabo...
JARED LETO (mam avatar'a z nim :))
jest moim ulubionym aktorem, ale nie zna się na sztukach walki,
za to świetnie Gra w ROCK'owym zespole 30 SECONDS TO MARS...słyszałeś (?),
polecam !
JCVD jest świetny i nikt go nie pobije jaki i z wyglądu, aktorstwa i sztuk walki :)
JEST WSPANIAŁY :):):)

Mnie się tacy nie podobają (bez obrazy) raczej interesuję się takimi co tylko wyłącznie umieją się bić jak nie żyjący Bruce Lee i Masutatsu Oyama no i oczywiście Van Damme i Jason Statham ale każdy ma swój gust :)

użytkownik usunięty
kewin948

No ok szanuje...to fajnie...
Ale lubię też tych co się biją jak : Richard Norton, Mark Dagascos, Jet LI....
Ale JCVD to tytan przy ich walkach :)

No znam ich ,a najfajniejszy który mi się podoba to Jet Li i Mark Dacascos jego najlepszy film który mi się podoba to 'Tylko Dla Najlepszych' fajne tam jest jak uczy Capoeiry młodzieży i na końcu bije się z Paco Christian Prieto,znasz go może też fajny aktor tylko szkoda że już nie gra w filmach.

użytkownik usunięty
kewin948

No znam też nieźle wymiata...ale jak mówię JCVD nikt nie pobije, NIC !

To prawda zgadzam się z tobą i chyba my jesteśmy tu jedyni co go tak uwielbiają inni gadają bzdury na jego temat :)

użytkownik usunięty
kewin948

ja się Kevin na innych nie zapatruję bo to ciule, i antyfanów powinno się lać...a nie szanować....niby swoje zdanie wyrażają ale to trolle i tyle. Liczą się fani z pasją :)

Dobrze powiedziane :)

użytkownik usunięty
kewin948

tych których interesuje JCVD, to mądrzy ludzie, i szacunek im się należy na 1 miejscu.....

Mi się nigdy nie znudzi nawet jak będzie miał 70 lat :)

użytkownik usunięty
kewin948

JA RÓWNIEŻ :)

JCVD jest dla was największym twardzielem kina?? :D

Other23

To prawda kochamy go za to bo jest naszym idolem :) i uwielbiamy jego filmy....

użytkownik usunięty
Other23

Co to za pytanie - jasne że tak - NAJWIĘKSZYM !!!!
JEST WSPANIAŁY ;)

I Najlepszy na świecie :)

użytkownik usunięty
kewin948

PEWNIE - we wszechświecie :)

No jasne nawet w kosmosie by go pokochali ufo :)))))))))))))

użytkownik usunięty
kewin948

hahahhahahaha - NA PEWNO !

Nie znam człowieka który by go nie lubiał :)

użytkownik usunięty
kewin948

Oj...ja też...ale tutaj na FW, no wiesz...jest jeden taki :)
chłopczyk z cipką...pamiętasz :)

A no tak, oczywiście że pamiętam go :)

kewin948

A widział ktoś z was Ala Pacino w "Scareface". JCVD sika przed Pacino ze strachu ;)

Other23

Chyba ty sikasz

użytkownik usunięty
kewin948

na pewno on sika.... JAK GO WIDZI :)

Other23

Widziałam ten film!! Jeden z moich ulubionych ;) Al Pacino był tam super, a film 10/10.... a jeśli chodzi o Van Damme to nie oceniam bo nie oglądałam jeszcze z nim filmów ;p

Priscilla22

To oglądnij są zajebiste wszystkie jego filmy a najbardziej polecam ci 'Uciec ale dokąd' Uniwersalny Żołnierz " Quest jeśli lubisz trochę sztuki walki oglądnij te filmy naprawdę są super z Van Dammem :)