obejrzałem naprawde mało filmów z jego udziałem (Thurman Show, Kłamca Kłamca, Telemaniak i Bruce Wszechmogący) ale moge stwierdzić że świetnie gra swoje śmieszne role. Jego miny czasem może troche mnie wkurzają ale przeważnie doprowadzają do śmiechu. Komedie z jego udziałem są naprawdę dobre :)
powiedz mi jak to jest pelnic funkcje forumowego kmiota?musze przyznac ze swietnie ci to wychodzi.
pozdrawiam siurku.
Dokładnie. Denerwuje mnie jak ktoś próbuje oceniać grę Jima na podstawie kilku głupawych filmów, które moim zdaniem niefortunnie znalazły się w jego filmografii, ale może to nie taki minus. Bo czymże byłyby te wszystkie komedie bez niego? Większość filmów typu Ace Ventura czy Ja, Irena i Ja oceniłam wyżej tylko i wyłącznie ze względu na grę Carrey'a a nie na fabułę czy zdjęcia, bo to kiepskie filmy. Poza tym Jim wg mnie jest wszechstronnym aktorem, co udowadnia rolą np. w Zakochany bez pamięci czy Numer 23. Mógłby częściej wybierać takie filmy. I nie jest on aktorem tylko od głupich min, nigdy się z tym nie zgodzę. Jim Carrey jest najlepszy!!
a Ty znowu tu? ;p Jim Carrey - jeden z "wizytówek" amerykańskich komedii, ale raczej nie tych ckliwych ;p bardzo go lubię choć w niektórych rolach humor bywa obrzydliwy, ale to chyba bardziej wina scenarzysty :) żeby docenić filmy w których gra, trzeba go lubić, bo to on jest zawsze tematem przewodnim całego filmu
P.S. a to co poniżej, to co to ma być? kolesie polecieli z fantazją :D
Dokładnie z tym się zgodzę jest on wizytówką amerykańskich komedii a w niektórych rolach humor bywa obrzydliwy (ale z powodu jego naciąganych min :) ) a powyżej bardzo interesująca bójka (internetowa) P.S obejrzałaś już Forresta ??:D
to prawda, jest bardzo "kolorowym" aktorem komediowym. zawsze swietnie sie przy nim bawie, ale nie mozna zapominac o jego drugim obliczu. uwazam ze w powaznych rolach jest jeszcze lepszy. rewelacyjny aktor! :D
Mnie osobiście urzeka bardziej w komediowych, chociaż role poważne wychodzą mu równie fantastycznie. Niezaprzeczalnie jest jednym z moich ulubionych aktorów, jednym z najlepszych. Jak się przekonaliśmy umie zagrać dosłownie każdego i wychodzi mu to rewelacyjnie. Jeśli mowa o komediach to z tych panów wyżej też się nieźle uśmiałam :)