Moim zdaniem jest najlepszym aktorem komediowym świata chociaż po filme "Liczba 23" udowodnił że nie tylko jest dobry w komediach...
To są moje typy na jego najleosze filmy:
1.Telemania
2.23
3.Truman show
4.Głupi i głupszy
5.Ja , Irena i ja
A jakie są wasze...
dodam do tego moze nie film ale wystep na gali AFI w holdzie dla Meryl Streep. By tam genialny, wszyscy na sali plakali ze smiechu, w szczegolnosci sama Meryl, de Niro i Nicolson, ktorych udawal.
Hm, nie widziałem 23, ale jak dla mnie Carrey swój byt na ekranie potwierdził dopiero Truman Show'em, bo co innego grać w idiotycznych komedyjkach i budzić podziw niewybrednej widowni, a co innego zmienić repertuar na dramat i zagrać równie przekonująco...
Z filmów w których zwrócił moją uwagę mogę polecić jeszcze Zakochanego bez Pamięci...
Numer 23. Film bardzo mi się podobał.
Oprócz roli Jima, film ma doskonały montaż dźwięku i ciekawe ujęcia utrzymane w konwencji noir. Fabuła też do końca nie jest do przewidzenia... chociaż jeżeli ktoś oglądał "Obłęd", to szybko się domyśli...
"Majestic"
"Liczba 23"
"Zakochany bez pamięci"
"Truman Show"
i oczywiscie "głupi i głupszy"
(kolejność przypadkowa)
Moim zdaniem Jim to świetny aktor,sprawdza się zarówno w komediach (nieraz głupkowatych) jak i 'cięższych filmach(jak "Liczba 23").
Z tych co widziałam of course;)
1. Człowiek z księzyca
2. Truman Show
3. Głupi i Głupszy
4. Bruce Wszechmogący
Dalej kolejność przypadkowa
-Ace Ventura Psi Detektyw
-Ace Ventura Zew Natury
-Kłamca Kłamca
-Telemaniak
-Dick i Jane- niezły ubaw
-Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń
-Maska
-Ja Irena i Ja
-Zakochany bez pamięci
-Grinch
Tyle. Jak przypomnę sobie więcej to się wpiszę ponownie.
Pozdrawiam.
Taa Andy Kaufman rządzi.
1.Człowiek z księżyca
2.Głupi i głupszy
3.Batman (film do kitu, ale jego rola wymiata)
4.Truman Show
5.Bruce Wszechmogący
Pozdro ;]
Co do powyżych postów to rzeczywiście "Człowiek z księzyca" jest dobry.
Stawiam go na 3 miejscu.Dzięki, wam za polecenie tego filmu,przyznaje ,że nie słyszałem o nim...
Pozdro=)
Truman Show i Człowiek z księżyca...extra filmy, nie do konca komedie. oprócz tego z najlepszych komedii Kłamca Kłamca i Bruce wszechmogący. Znakomity aktor. Najlepszy
Najlepsze filmy z jego udziałem to: "The Number 23", "Truman Show", "Bruce Wszechmogący", "Telemaniak" i "Batman Forever".:)
Właśnie że najlepszym filmem jest
Truman Show a zaraz po nim The Majestic
Widzę że nikt z was go nie wymienił, a można go stawić na równi z Truman Show
Czy ktos zna tytul filmu, w ktorym JC gral weterana wojennego (???) albo tez kogos, kto po dluzszym czasie wraca do domu..?? Widzialem tylko jedna scene - przyjecia, w ktorym JC wita sie z pewnym sprzedawca a ten, jak sie okazuje, ma proteze zamiast reki... Klimat byl ogolnie dramatyczny a ze z przyjemnosciabym zobaczyl tego typu role w wykonaniu JC stad tez i moje pytanie...
1. Ace Ventura - Psi detektyw
2. Maska
3. Głupi i głupszy
4. Człowiek z księżyca
5. Ja, Irena i Ja
6. Truman Show
7. Ace Ventura - Zew Natury
8. Bruce Wszechmogący
9. Kłamca kłamca
10. Majestic
11. Telmaniak (dno dna!)
1. Truman Show
2. Człowiek z księżyca
3. Bruce Wszechmogący
4. Kłamca kłamca
5. Głupi i głupszy
6. Ja, Irena i Ja
7. Maska
8. Majestic
9. Ace Ventura - Psi detektyw
10. Ace Ventura - Zew Natury
11. Telmaniak
to moja kolejnośc
Jim Carrey jest niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju.
Nie ma drugiego takiego aktora.
Często grał głupków w komediach, ale do takich ról też trzeba mieć talent i być inteligentnym.
Jednak bardziej cenię go w poważniejszych kreacjach, tj. Truman Show, Człowiek z Księżyca, Liczba 23. Dzięki takim rolom pokazał że potrafi zagrać wszystko. Większość aktorów raczej wybiera role podobne do siebie, nie szuka wyzwań, natomiast on zawsze zaskakuje.
Tutaj muszę się z Tobą zgodzić.
Gdybym miał wybierać najlepszego aktora, jakiego znam to na pewno byłby to Jim.
Niektórzy piszą, że jest żałosny, bo gra samych idiotów, a to, że ich gra nie oznacza, że nim jest. Przynajmniej robi to doskonale. Truman show, zakochany bez pamięci, ace ventura, maska, numer 23 te wszystkie filmy są niesamowite dzięki niemu.
Do tej pory najmniej podobał mi się bruce wszechmogący, jeszcze nie widziałem Telemaniak, ale przymierzam się obejrzeć.
Karoola widzę, że masz bardzo podobne upodobania filmowe do moich z przyjemnością podyskutowałbym z Tobą na temat nie, których filmów (mark240@wp.pl) ;)
1.Majestic
2.Truman Show
Dla mnie 2 najlepsze role. Z komediowych "Kłamca,Kłamca" i "Telemaniak".
Szczerze mówiąc ma w swoim dorobku tyle świetnych filmów, że mam problem, ale chyba najlepsze to:
Truman Show
Kłamca Kłamca
Człowiek z księżyca
Numer 23
Zakochany bez pamięci
Bruce Wszechmogący
Niektóre widziałem dawno i nie bardzo pamiętam no i nie widziałem jeszcze Yes man.
1 Truman Show
2 Człowiek z księżyca
3 Bruce Wszechmogący
4 Jestem na tak
5 Telemaniak
6 Maska
7 Kłamca, Kłamca
8 Głupi i głupszy
9 Ja, Irena i Ja
10 Ace Ventura Zew natury
11 Ace Ventura Psi detektyw
12 Zakochany bez Pamięci
13 Raz ugryziona
14 Liczba 23
Tak to widze
Dla mnie Truman i Telemaniak the best.
Wypisujecie tu Numer 23 jako jeden z wszych ulubionych z jego kolekcji, a on za ten film mało co maliny nie zgarnął. Wytłumaczcie mi co za debile i nieuki przyznają te nagrody.
P.S. Moi ulubieni aktorzy:
1.Jim Carrey
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2. ...
heh, ja na te maliny nie zwracam uwagi. Moim zdaniem Bruce Willis, bardzo dobrze zagrał w Armageddonie, a dostał za to malinę... Numer 23 był dobry i moim zdaniem pokazał tam Jim, że nie tylko świetny z niego komik, chociaż wielu myśli inaczej. Jim Carrey także jest jednym z moich ulubionych aktorów.
Człowiek z księzyca rzecz jasna.
Carrey wprost idelnie odtwarza Kaufmana, duży szacunek za to jak bardzo facet potrafi wczuć sie w rolę.
Ja kocham go w roli "Kłamca, kłamca" dla mnie to jest klasyk:) "Ace Ventura: Zew natury" tam jest przekomiczny najlepsze z tym nosorożcem... o lol:D Jednym słowem super komik:)
Nie będę pisał rankingu mojego ale wypiszę najlepsze filmy wg. mnie:
Jestem na tak - pokazał że potrafi grać w filmach komediowych nawet bez udawania człowieka szalonego ;D
Bruce Wszechmogący - Staje się "szalony" dopiero gdy staje się zastępcą Boga, a nie przez cały film.
Maska - jw.
Ace Ventura: Psi Detektyw - za Cannibal Corpse xD (dla nieobeznanych w metalu: to zespół grający brutal death metal)