Jim Carrey

James Eugene Carrey

8,6
70 997 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jim Carrey

Ostatnio dowiedziałem się, że nakręcono kontynuację Ace Ventura, ale bez Jima. Akurat na to nie narzekam, bo wg mnie przygody Ventury to najgorszy projekt w jakim brał udział Carrey, ale nie o tym teraz. Przypomniałem sobie, że jakiś czas temu widziałem też gniotowatą kontynuację niezłej Maski. Prócz tego dodam jeszcze fakt, że istnieje druga część Głupiego i głupszego. Co łączy te wszystkie filmy (mam na myśli pseudo kontynuacje)? Każdy jest mało wartym obejrzenie gniotem ;)

zulombo

Teraz poważnie. Zauważyłem, że oryginał każdego z tych filmów miał premierę w tym samym roku, a dokładnie w pamiętnym 1994. Niby nic a jednak przy filmach z innych lat Jima nie zauważyłem podobnych przypadków kontynuacji, bez udziału głównej gwiazdy.
ps. Jako ciekawostkę dodam też, że każdy z oryginalnych filmów doczekał się też serialu animowanego, które w przeciwieństwie do kontynuacji z XXI wieku, da się nawet przyjemnie pooglądać.

A co my uważacie o tych filmach??
Głupi i głupszy 2: Kiedy Harry spotkał Lloyda
Dziedzic Maski
Ace Ventura Jr: Pet Detective

zulombo

Oglądałam 'Dziedzica maski" i 'Głupi i głupszy 2'.Oba te filmy to straszne chały:( Niby jakiś pomysł był ale z realizacją kiepściuchno.