Joanna Koroniewska

Joanna Magdalena Koroniewska-Dowbor

6,0
1 372 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joanna Koroniewska

BEZBARWNA

użytkownik usunięty

Niezwykle bezbarwna "aktorka". Gra idiotycznie, schematycznie, wprost beznadziejnie, jak 90% obsady serialu "D jak Dupa". Do tego jest po prostu brzydka. Jej kariera tylko na takim serialu może się skończyć. Bo ona po prostu nie ma inwencji...

I ja się zgadzam z tobą. Koroniewska nie jest żadną aktorką. Lepiej grają osoby reklamujące produkty firmy mango;D

użytkownik usunięty
anita4400

No to żeś jej dokopała... ;)

A swoją drogą - jakość naszych progrmów telewizyjnych ogólnie jest godna pożałowania. Jakby tak porównać z brytyjską telewizją, to aż brak słów...

Polska to dziwny kraj. Po studiach się stąd wyprowadzę. Na forum samego życia (nie pytaj co tam robiłam;D) zobaczyłam taki temat:

"jak sie nazywa aktor ktory zmarl
witam mam problem niemoge znalesc aktora ktory wyciagnąl kacpra z wiezienia jak ona sie nzazywa naprwde dzieki za pomoc
pozdro"

Zabawne i zarazem żenujące było to że ten chłopak miał w avatarze Vin Diesela. A w ludziach kina miał kilku raperów. To jest żenada po prostu.

użytkownik usunięty
anita4400

Godne politowania. Na forum Vivien Leigh jeden inteligent napisał temat pt. "Kto to jest do cholery?!" i dodał, że jak to może ona być tak wysoko w rankingu FW....

To jest po prostu żenada. Nie znać albo chociaż nie słyszeć o Vivien Leigh. Ale tacy są Polacy. Zapewne większości naszego narodu jej nazwisko nic nie mówi. Wolą sobie pooglądać Kiepskich, albo Terminatora.

użytkownik usunięty
anita4400

Mi np. to nazwisko nic nie mówi i nie uważam, żeby to był jakiś powód do wstydu. Tacy są Polacy... ??? W każdym kraju tak jest, w USA (imperium światowego kina), czy UK odsetek idiotów i bezguścia mierzonego Twoją miarą jest z pewnością znacznie większy. To z tamtąd pochodzą niekończące się opowieści (które dla mnie są tak samo "ciekawe" jak MjM etc.) w stylu Lost, Moda na sukces, Skazany na śmierć, Herosi itp. itd.

krytykujecie krytykujecie a osoba o nicku Carrie ma w ludziach kina m.in. shakire sorry ale z filmem ona ma ona niewiele wspolnego niech kazdy oglada to co chce i ma w ulubionych kogo chce
ja tam odczuwam do koroniewskiej jakis sentyment moze po prostu lubie osoby nie lubiane
jeden z was czy tez jedna napisal ze wyprowadza sie z polski bo wstyd mu za polskie produkcje to jest dopiero idiotyzm i gdzie sie wyprowadzisz moze do anglii?? wierz mi anglia to dopiero szczyt bezguscia i kiczu

użytkownik usunięty
kolgrim

Osoba o nicku Carrie ma w ulubionych osobach Shakirę, bo jest ona na FilmWebie, a osoba o nicku Carrie bardzo sobie muzykę Shakiry ceni. Jak ci nie pasuje - twój problem. A Anglia szczytem bezguścia? Człowieku, puknij się w swój mały rozumek - to w Anglii są najlepsze teatry, najlepsze szkoły teatralne i stamtąd pochodzą najlepsi aktorzy! A zresztą, co tu z fanem Koroniewskiej dyskutować...

nie musisz ze mną dyskutować
ale zaprzeczasz sama sobie tutaj podniecacie sie tym ze ludzie daja 10 niewlasciwym osobom a z drugiej strony sama to robisz
co do anglii jasne zgadzam sie sa tam swietne teatry, robi sie swietne produkcje, ale wieksza sila przyciagania i popularnoscia cieszy sie kicz i tandeta

użytkownik usunięty
kolgrim

A komu "niewłaściwemu" dałam 10?

(za krótki)

I to pisze kolgrim - użytkownik który dał połowie aktorów jakich zna 10...

Ktos_tam

bo daje albo 10 albo 1 w zaleznoci czy kogos lubie czy nie nic posrednio
i nie mam nic przeciwko temu zeby ktos ocenial aktorow jak chce tylko pani wyzej miala pretensje ze wiekszosc nieslusznie ocenia aktorow, a sama dala 10 piosenkarce shakirze
i tylko o to mi chodzi :)

użytkownik usunięty
kolgrim

Ta "pani" już ci wyjaśniła jak "krowie na skrzyżowaniu", dlaczego dała Shakirze 10. A Shakira w każdym wypadku zasługuje na ocenę wyższą, niż ta, hmmm, "aktorka".

no i spoko zrozumialem jej wyjasnienie ale ty chyba nie rozumiesz ze takie wyjasnienie to hipokryzja z jej strony bo krytykujac ludzi wokolo za dawanie 10 niewalsciwym osobom sama to robi
ona dala 10 shakirze bo jest swietna piosenkarka
a ja koroniewskiej bo mi sie wizualnie podoba
wiec o co tyle halasu oboje wystawilismy 10 nie za aktorstwo tylko ze ja sie do tego przyznaje i nikogo za to nie krytykuje a ona owszem

od Terminatora to sie odczep ( mam na mysli I i II, III i IV mozesz sobie krytykowac ile chcesz ) porzadne kino, klasyka S-F

kolgrim

Przepraszam, ale "ulubione" nie znaczy najlepsze. Ja lubię Alexz Johnson co nie zmieni faktu, że jest słabą aktorką. Może nie tyle słabą, co niedoświadczoną.

Myślę, że te oceny są poprzez rolę, którą ma w eMce! Szkoda, że nie widzieliście ról w teatrze! Gra profesjonalnie. Jej rola w M jak miłosć teraz nabierze uroku. Kiedy trafiła do eMki nie była jeszcze aktorką, bo byla podajże na IV roku. Ale teraz kiedy już skonczyła gra po prostu świetnie.

użytkownik usunięty
kalcia95

Możliwe, że zabłyśnie w teatrze, tego nie wiem, nie chcę jej w tej materii skreślać, bo jej na scenie po prostu nie widziałam. Nie mniej "M jak miłość" to dno i wodorosty. Rozumiem, że potrzebuje z czegoś żyć, a serial to dość łatwy zarobek, ale i tak jest już zaszufladkowana.

Niestety wiele polskich aktorek jest kojarzonych z jedną rolą jaką grają, np. Teresa Lipowska, Małgorzata Kożuchowska, Katarzyna Cichopek, Bożena Dykiel, Iza Trojanowska i inni. J. Koroniewska nie gra tylko i wylącznie w serialu ale też wiele czasu (praktycznie codziennie) poświeca teatrowi.

użytkownik usunięty
kalcia95

Wybacz, ale tu popełniasz niemałe nadużycie. Przede wszystkim dla mnie nazwanie Katarzyny Cichopek aktorką to świętokradztwo. I nie chodzi tu o brak formalnej edukacji w kierunku aktorstwa. Bożena Dykiel już zawsze będzie kojarzyła mi się z płynem do mycia naczyń... A Trojanowska - kwintesencja plastiku. Kożuchowska jest przesłodzona, od jej uśmiechu i ciepłego głosiku zbiera mi się na wymioty. Natomiast Lipowskiej bym w jednym szeregu z nimi nie stawiała, bo ona dorobek artystyczny "jakiś" ma (nie biorąc pod uwagę reklamy kremu do protez... :/).

wiesz nawet najlepszy aktor jak ma beznadziejny scenariusz do zagrania to zagrać musi beznadziejnie-proste

użytkownik usunięty
ganz74

Prawda, jeśli scenariusz jest do d***, to resztę trudno podciągnąć. Przykre jest, że w Polsce aktorzy żeby mieć z czego żyć, muszą chwytać się badziewnych seriali. Kiedy człowiek pójdzie do teatru i sobie takiego obejrzy, diametralnie zmienia zdanie. Albo np. czytanie książek w radiu - to jest coś, co daje aktorowi pole do popisu.

Nie chcę bronić Koroniewskiej, ale nie ocenia się aktora/aktorki po roli
dennym serialu.

mikex

A po czym innym ją można ocenić?

Lena_Borgia

Joanna Koroniewska jest jedną z najpiękniejszych polskich aktorek, jeśli większość z was uważa że jest brzydka to najlepiej będzie jak spojrzycie sami w lustro, poza tym to też kwestia gustu!

sebastian22221

Ja nie kwestionuję jej urody i w tej materii faktycznie niewiele można jej zarzucić, a jedynie talent aktorski.

Lena_Borgia

taka z niej aktorka jak... ale może się mylę, może dostała po prostu taką debilną rolę. Może ma grać taką debilkę i może jej to świetnie wychodzi a 'mało inteligentni' ludzie myślą, że ona nie ma talentu...
A poza tym ona jest narkomanką. Potrzebuje kasy. Stąd takie badziewne role na koncie

simon25061987

A ty skąd takie njusy bierzesz. Z pudelka?

użytkownik usunięty
sebastian22221

dobry aktor nawet ze słabej i beznadziejnej roli w byle serialu się wybroni. Niestety tutaj nie ma o czym mówic, panna jest tak słaba, że porównać ją można smiało do Cichopek.

Wy macie po prostu jakąś chorą obsesję na temat serialu "M jak miłość" i kto tylko tam zagra to zaraz fatalnie, potraficie tylko krytykować a sami gówno osiągnęliście, poza tym mln ludzi to ogląda więc do cholery tylko wam się niepodoba, to jest obsesja jakaś, jak nie Koroniewska to Mroczki, leczcie się z tego!!

użytkownik usunięty
sebastian22221

Nie wiem, jak dla reszty tutaj ludzi, ale dla mnie większosc nie jest żadną wyrocznią ('mln ludzi to oglada'). Większosc ogląda kiepskie polskie komedie, co nie znaczy, że to są dobre filmy. Większosc ludzi słucha Dody, co nie znaczy, że to jest dobra muzyka. Nie wiem, czy my mamy obsesję, czy ty zawyżasz ocenę wiekszosci filmow, ktore obejrzałes. Może masz mniejsze wymagania, nie mój problem. Ludziom się ten serial nie podoba, więc o co się kłócisz? O ich gust? Nie zmienisz tego. A dobrych aktorów raczej nikt się nie czepia, także wyluzuj, bo Mroczki i spółka naprawdę są poniżej średniej.

użytkownik usunięty
sebastian22221

Zgadzam się z enaa. Milionowa oglądalność to kiepski miernik jakości. To raczej dowód na coś przeciwnego. W "M jak miłość" grają też dobrzy aktorzy, co rozumiem (cóż, takie czasy). Np. Witold Pyrkosz, Ewa Wencel, czy nieżyjący Maciej Kozłowski. Niestety, ale Mroczki to beztalencia, to nawet nie przeciętniaki. Wracając do samej Koroniewskiej - być może kiedyś mnie zaskoczy, oby tak było. Na razie jednak w to wątpię.

Dobrze że ktoś sobie przypomniał o Macieju Kozłowskim, owszem to był genialny aktor tak samo jak i jego postać Jaroszy, co do Mroczków to są tam gorsi od nich aktorzy którzy są nudni na ekranie jak serialowa Renia, Marta, Marek czy Tereska.