Joanna Pacuła

7,2
2 140 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joanna Pacuła

Joanna Pacuła to objawienie mojego dzieciństwa.Idealna piękność, świetna aktorka, którą pokochałam po roli w "Zielonej miłości" i którą uwielbiam do dziś.Strasznie mnie drażnią komentarze na jej temat.Szczególnie te o jej znajomości ojczystego języka i jakości filmów, w których grywa.To tzw. polskie piekiełko.Pacuła dobrze robi, że w ogóle tego nie komentuje, jest ponad tym.Dla mnie liczy się to, że jest w USA pracującą i cenioną(sic!) aktorką i modelką, a przede wszystkim zjawiskowo piękną kobietą. Te jej niesamowite oczy i głos! Nic dziwnego,że Fronczewski stracił dla niej głowę, Koch zostawił żonę z trójką dzieci, a marzeniem Polaka lat 80-tych były "Cztery kółka i Pacułka!" Poza tym jeszcze, pragnę dodać, że nawet w fimach klasy B Pacuła pokazuje aktorstwo klasy A, bawi się tymi rolami i robi to z pasją. Świetna była w "Tombstone", Val Kilmer przy niej wysiadał, a w "Mężach i kochankach" (debilny scenariusz)kasowała wszystkich, zwłaszcza papirkowego Juliana Sandsa. MAŁO??!! W "Wirusie" Jamie Lee Curtis wyglądała przy niej jak wypłowiała lesba. PS Zmieńcie to zdjęcie!Mam mnóstwo fotek Joanny, ale nie wiem, jak je Wam wysłać.

Vena_Poetica

Jamie Lee Curtis nie wyglądała tak źle jak Pani pisze. To, że zagrała bardzo słabo nie zezwala na takie komentowanie tej aktorki:P Nie długo na swoim blogu zamieszczę recenzję "Virusa". UWAGA!! JEst gorsza od tej z "Milczenia baranów".
PS. PACUŁA RZĄDZI!!

Mr__Angel

Pacuła może sie schować przy Jamie Lee Curtis. Nigdy nie osiągnęła takiego sukcesu jak ona i pewnie nie osiągnie ;/

Sidewinder

Pacuła jest i moze dobra aktorka ale niedorasta Jamie Lee Carites do pięt :/ jakby pacula miala taki dar to ona by sie tak wybila i kto wie moze by byla 2 sharon stone, nicole kidman ale teraz gra w nedznych filmach z malo znaczacymi aktorami a jemi to inna sprawa ;)

Cadaver

no moze jeszcze zagrala z Chuck'iem Norrisem

Cadaver

Lubię prowokować. Cieszę się, że napisałaś/eś. MNie też nie podobają się filmy z Joanną, ale jeśli chodzi o urodę to-sorry-Jamie Lee przy Joannie wypada blado. Mam gdzieś kariery polskich aktorek w Hollywood. Grunt, ze ona zarabia, a jak zarabia, to może grać i w gniotach. Urody jej nie odebrali. Talentu zresztą też. A poza tym, myślisz,że w Polsce grałaby lepsze role? W badziewiech typu klan czy inna plebania? Pozdrawiam ciepło!

Vena_Poetica

Ja tam nigdy nic nie miałem do Pacuły ale to jak napisałeś o Jamie Lee troche mnie wkurzyło :/ Lepsze filmy klasy B niż "Klan" to fakt

Sidewinder

Thank you, but I'm woman! I mam na imię tak jak Pacułka.A J.L. bardzo lubię i naprawdę kiedyś była niesamowicie wręcz zgrabna. Podobała mi się w "Rybce.." i w "Mojej dziewczynie". Pozdrawiam.

Vena_Poetica

Kilmer przy niej wysiadał ==? Pfff, nie rozbrajaj mnie... Nie mam nic do Pacuły, uważam że jest ładną kobietą i przyzwoitą aktorką, ale Kilmera ja poprostu ubóstwiam, wiec prosze nie gadać o nim takich rzeczy ;-). On nigdy nie wysiadzie xD.

Vena_Poetica

well, wydaje mi się, że każdy ma prawo do wyrażenia swego zdania i opinii.
Fajnie, że uważasz, iż Pacuła jest ładna, cieszę się.
TEŻ LUBIĘ KILMERA, w "TOmbston" był świetny. Pozdrawiam, j.

Vena_Poetica

Nie no, moja wypowiedz byla napisana "pol-zartem pol-serio" jest nie wyczulas ;-). Oczywiscie, ze kazdy moze wyrazic swoja opinie.
No, ale powiedzenie, ze Kilmer przy niej wysiadal, bylo troche przesadzone ;-). Bardziej by pasowalo "nie odstepowala Kilmera na krok", bo jednak on jest wiekszej klasy aktorem, nie ma sie co oszukiwac ;-). Jednakże, Joanna tez jest bardz dobra aktorka.

Vena_Poetica

fajna lasko, zapraszam na mój blog, możesz się wypowiedzieć w temacie poświęconym naszej cudnej rodaczce.

Pozdrawiam serdecznie.

Tombstone to jeden z moich ulubionych filmów, j.

Vena_Poetica

Mi tam bardziej się podoba w "Milczeniu Baranów" wiem to głupi film ale zagrało tam kilku znanych aktorów (np. Billy Zane i legendarna Sheley Winters) a "Tombstone" może dlatego aż tak bardzo mi się nie podobał bo nie lubie westernów ;p