Joanna Pacuła

7,2
2 122 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joanna Pacuła

I jedna z najpiękniejszych aktorek wszechczasów.Dużo można by mówić o jej urodzie ,na zachodzie była ona egzotyczną pięknością ,dlatego że jest słowianką,a wtedy nie było aktorek z europy wschodniej.
Także to co sprawiło że została gwiazdzą okładek Vogue`a i innych to jej drapieżny urok(w przeciwieństwie do delikatnej Isabelli Rossellini),a wtedy w latach 80 na takie piękności było zapotrzebowanie.

adm24

dziękuję, ze ktoś jeszcze docenia Joasię!

U mnie na blogu i na blogu jajacka możesz obejrzeć dwie galeryjki jej fotek.

Pozdrawiam, j.

Vena_Poetica

Przepraszam że pytam,ale masz może jakieś zeskanowane całe artykuły z zagranicznych czasopism o Joannie.

adm24

Mam artykuły o niej z kilku polskich czasopism :)

I linki do zagranicznych :))

Vena_Poetica

A może mi wysłać te artykuły na adm24@poczta.onet.pl ? tylko nie ten z Pani-2006 bo ten mam
I dać linki do zagranicznych?
Prosiłbym bardzo.

adm24

Piękno jest sprawą dyskusyjną i zależy od od gustu. Znam ją głównie ze zdjęć i tylko kilku filmów, ale moim zdaniem nie można jej nazwać 'jedną z najpiękniejszych aktorek wszech czasów'. To gruba przesada, choć w latach 80' rzeczywiście była ładna.

Kartyl

... a w "Virusie" prezentowała się lepiej niż Jamie Lee Curtis. No i miała ciekawszą postac do zagrania. Mój ulubiony film z Pacułą to "Pocałunek". Wyglądała tam ślicznie, a i stworzyła jeden z najciekawszych czarnych kobiecych charakterów w horrorze.

Jason_Horror

trudno wyglądać gorzej niż Jamie Lee Curtis... ;)

adm24

A to racja!